FC Bihor Oradea a câștigat amicalul de 120 de minute contra SCM Zalău. A fost ultimul test pentru nou-promovată

Andrei PASCU 28 Jul. 2024, 15:48 Liga 2

O altă echipă din Liga 2 care a terminat seria meciurilor amicale din această vară este FC Bihor Oradea. Sâmbătă, 27 iulie, nou-promovata a disputat un ultim test, contra unei formații din Liga 3, SCM Zalău, de care a trecut cu scorul de 2-1.

Întâlnirea a fost una de 120 de minute, cu două reprize de câte 60 de minute, iar FC Bihor Oradea a revenit de la scorul de 0-1. Clubul din Zalău a condus după prima repriză, după prima oră.

FC Bihor Oradea, victorie în ultimul amical al verii, cu SCM Zalău

Meciul a avut loc pe Stadionul ”Iuliu Bodola”, iar FC Bihor Oradea a oferit informații în privințe desfășurării întâlnirii.

Prima ocazie a jocului s-a petrecut în minutul 12, când Ioan Hora, căpitanul echipei FC Bihor, a şutat din 7 metri, din poziţie centrală, dar mingea a fost respinsă în corner.

Replica oaspeţilor a venit în minutul 23, când Matiş a trimis din lovitură liberă de la 22 de metri, peste poartă.

Apoi, în minutul 29, Hora a şutat puţin pe lângă bară de la 16 metri, iar în minutul 39, tot el a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, puţin pe lângă poartă.

FC Bihor a mai avut o ocazie bună în minutul 40, când, după o centrare din lovitură liberă de pe partea dreaptă a lui Albert Stahl, Ricardo Farcaş a reluat cu capul din 6 metri, periculos, dar peste transversală.

Contrat cursului jocului, în minutul 42, jucătorii de la SCM Zalău au deschis scorul, în urma unei centrări de pe partea dreaptă. Venit din spate, Matiş a înscris cu latul, la colţul lung, în dreapta portarului.

Până la pauză, în minutul 47, Stahl a mai expediat un şut peste poartă din unghi de pe partea stângă”, a transmis FC Bihor Oradea în privința primei reprize.

Succes la limită în ultimul amical disputat de Oradea

Apoi, în repriza secundă, ”prima ocazie mai consistentă a părţii a doua a jocului a aparţinut bihorenilor. După o lovitură de colţ, fundaşul central Pizzo a reluat cu capul, dar a scos portarul oaspeţilor de sub transversală.

În minutul 71, a fost rândul zălăuanilor să fie periculoşi, după o centrare de pe dreapta, când au reluat cu capul pe lângă bară.

În minutul 80, Nica, intrat pe parcurs, a trimis un şut de la marginea careului, dar pe lângă poarta oaspeţilor”, a notat clubul din Liga 2, până când au venit și golurile care i-au adus victoria.

FC Bihor Oradea a revenit de la 0-1 în amicalul cu SCM Zalău

Egalarea s-a produs în minutul 96, atunci când Robert Curescu a marcat cu o lovitură de cap din careu, în urma unei centrări venite din partea lui Călin Jurj. Ulterior, au fost consemnate șanse bune din partea lui Andrei Gal și Andreas Chiriţoiu, dar golul de 2-1 a picat în minutul 118, când Loren Ioviță a fost decisiv.

  • FC Bihor Oradea: Accinelli (R. Bob 91′) – S. Cucu (C. Jurj 43′), Giafer (A. Gal 61′), Al. Băican (Pizzo 61′), I. Ban (L. Ioviţă 81′) – I. Filip (Gunie 72′), R. Farcaş (V. Calugher 61′) – Al. Stahl (Gîdea 53′), (R. Curescu 91′), I. Hora (cpt.) (Nica 72′), Sg. Jurj (A. Cherman 43′), (L. Tincău 72′) (A. Chiriţoiu 105′), A. Moga (G. Gitye 40′), (Sala 86′), (Ober 105′).
  • SCM Zalău, în prima repriză: Poptean – Stoica, Fărcaşan, Uzălac, Cherecheş, Negrean, Zimţa, Meşter, Luca Nagy, Matiş, Nicolic (cpt.).
    SCM Zalău, în repriza a doua: Cimpoeşu – Fărăgău, Barac, Sălăjan, Mihăilă, Mogoş, Fl. Pop, Codreanu, Fulga, Jula, Niţă.

Prima etapă din Liga 2, cu Viitorul Pandurii

În perioada de pregătire, începută la 25 iunie, până la acest test cu echipa din Zalău, FC Bihor a disputat un amical în cantonamentul din Ungaria, în care s-a impus cu scorul de 7-1 în fața celor de la Monostorpalyi SE, o formație din liga a patra din țara vecină, iar apoi cu CSC Dumbrăvița, viitoare adversară în Liga 2, de care a trecut pe teren propriu cu scorul de 2-1. Anterior întâlnirii cu clubul din Liga 3 disputase și un test cu CS Bihorul Beiuș, scor 0-0.

În sezonul 2024/ 2025, FC Bihor Oradea debutează pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00, cu Viitorul Pandurii.

Altfel, la capitolul achiziții, FC Bihor i-a prezentat în această vară pe Ioan Hora (atacant, ex Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, ex Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, ex Progresul Spartac), David Sala (mijlocaș, ex CS Tunari), Albert Stahl (mijlocaș, ex UTA Arad), Deniz Giafer (fundaș, ex CS Tunari), Rodrigo Accinelli (portar, ex Beroe Stara Zagora / Bulgaria), Gelu Gitye (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Sebastian Cucu (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix) și Ober Yesid Almanza (mijlocaș central, ex Watford U21).

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 28 Jul. 2024, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă