FC Bihor s-a distrat în primul amical al verii, în Ungaria, contra unor maghiari amatori! Orădenii se laudă cu debutul unui portar de 14 ani și s-au despărțit de încă doi jucători

Marius ANGHEL 13 Jul. 2024, 02:26 Liga 2
FC Bihor s-a distrat în primul amical al verii, în Ungaria, contra unor maghiari amatori! Orădenii se laudă cu debutul unui portar de 14 ani și s-au despărțit de încă doi jucători

În primul său amical din această vară, desfășurat pe durata cantonamentului din Ungaria, FC Bihor Oradea s-a distrat cu oponentul pe care l-a avut, e drept că unul amator.

Echipa antrenată de argentinianul Gustavo Aragolaza a trecut cu scorul de 7-1 de Monostorpályi SE, o formație din liga a patra din țara vecină. Și ungurii oferă informații suporterilor lor prin intermediul Facebook-ului, dar aceștia susțin că jocul cu românii s-a terminat cu scorul de 1-6.

Sergiu Jurj (50, 74, 83) a marcat de trei ori, iar Ioan Hora (23), David Sala (33), Ioan Filip (75) şi Albert Stahl (88) au debutat cu gol în jocul în care FC Bihor a trimis pe teren și un puști de nici 14 ani!

FC Bihor a câștigat lejer primul amical din această vară, contra unei echipe de amatori din Ungaria

Reunită din 25 iunie și aflată din 7 iulie în cantonament în Ungaria, la Balmazujvaros, unde va sta până în data de 14 iulie, FC Bihor a disputat joi, 11 iulie, un prim amical în această vară.

Adversarul întâlnit a fost unul amator, Monostorpályi SE, din liga a patra maghiară, drept dovadă și diferența mare de scor înregistrată.

”Jucătorii de la FC Bihor au arătat poftă de joc, dar şi de gol, în primul amical al verii, joc pe care l-au susţinut joi seara în cantonamentul din Ungaria, de la Balmazujvaros.
Formaţia orădeană a întâlnit echipa maghiară de ligă a 4-a Monostorpályi SE, pe care a surclasat-o cu scorul de 7-1, după ce la pauză conducea cu 2-1.
Golgheterul Sergiu Jurj şi-a arătat din nou calitatea de marcator şi a reușit hat-trick-ul, în timp ce nou-veniţii Ioan Hora, David Sala, Ioan Filip şi Albert Stahl cu înscris celelalte goluri pentru formaţia noastră.
Golul echipei maghiare a fost reuşit de Monostorpalya, pe finalul primei reprize, la scorul de 2-0 pentru orădeni”, a informat FC Bihor despre acest meci, în timp ce ungurii au transmis prin intermediul paginii lor de Facebook faptul că au punctat prin Krisztián Csörgő, în minutul 38, și că au ”jucat bine mult timp împotriva adversarului mai calificat”.

FC Bihor, prima repriză: Accinelli – C. Jurj, Gal, Băican, Ioviţă (Cociuba 37) – V. Calugher, Farcaş, Sala – Hora (cpt.), D. Nica, Tincău
FC Bihor, a doua repriză: Bob (I. Maghiar 76) – Cociuba (Seb. Cucu 70), Pizzo, Giafer, Ban – Gunie, I. Filip (cpt.), Gîdea – Stahl, Moga (G. Cherman 70), Sg. Jurj

Lautaro Pizzo, în probe. Portarul Ianis Maghiar a primit cadou înainte de a împlini 14 ani debutul într-un amical pentru FC Bihor!

Dintre cei anunțați de club ca fiind în lot pentru acest stagiu, nu au jucat Valentin Mărgărit, Alexandru Popa și Gelu Gitye, ultimul fiind prezentat odată cu Sebastian Cucu, ambii aduși de la Lotus Băile Felix, după plecarea în cantonament.

Însă, în partea a doua a meciului, a activat în centrul defensivei orădene Lautaro Pizzo, un argentinian de 25 de ani despre care clubul spune că se află în probe.

Totodată, FC Bihor i-a dat contra acestui adversar amator câteva minute de joc și portarului Ianis Maghiar.

”La 13 ani si 364 de zile a debutat azi şi cel mai tânăr component al lotului lui FC Bihor Oradea, Ianis Maghiar. În acest moment, Ianis este considerat a fi cel mai bun portar din România la categoria U15. El a debutat minutul 76, intrând în locul lui Radu Bob”, a transmis FC Bihor despre acest puști care a primit cadou, înainte de ziua de naștere, debutul la nou-promovata în Liga 2 la o vârstă extrem de fragedă. Să sperăm că vom mai auzi despre el în viitor, și nu doar pentru ca echipa sa să se laude că a bifat un debut.

”Cel mai tânăr component al lotului cu care F.C. Bihor se antrenează în aceste zile în cantonamentul de la Balmazujvaros are numai… 13 ani.
Ianis Maghiar este originar din localitatea bihoreana Cuzap si a venit in Academia FC Bihor de la Viitorul Marghita, club partener al grupării noastre. În acest moment este considerat a fi cel mai bun portar din România la categoria U15 și este unul din cele mai prețioase giuvaiere din academia noastră.
Bun venit, Ianis!”, anunța, zilele trecute, despre cel care în doar câteva zile avea să împlinească 14 ani. Cât despre faptul că Maghiar ar fi ”cel mai bun portar din România la categoria U15”, această informație o are doar FC Bihor!?

Marius Hosu şi Florin Chitaş sunt și ei istorie pentru FC Bihor

FC Bihor rămâne până duminică, 14 iulie, în cantonamentul din Ungaria, iar următorul amical îl are programat abia sâmbăta următoare, 20 iulie, pe stadionul ”Iuliu Bodola”, contra viitoarei adversare din Liga 2 CSC Dumbrăviţa. Ulterior, orădenii vor mai disputa un singur meci test, contra SCM Zalău, în data de 27 iulie.

Altfel, FC Bihor a anunțat ”încetarea colaborării cu jucătorii Marius Hosu şi Florin Chitaş (foto jos, în stânga, respectiv în dreapta), cărora le mulţumeşte pentru activitatea depusă în echipamentul roş-albastru orădean şi le transmite mult succes în cariera lor pe mai departe!”

La plecarea în cantonament, clubul susținea despre Chitaș că a rămas acasă fiindcă este prins ”într-un program separat de recuperare”, alături de Sergiu Ciocan şi noua achiziție Andreas Chiriţoiu. Despre Hosu nu comunica nimic la acel moment.

Acum, în urma acestui anunț, numărul plecărilor de la FC Bihor se mărește puțin, dar tot sunt mulți absenți față de lotul cu care se promova din Liga 3 și despre care clubul nu comunică nimic, demonstrând că nu este atât de transparent pe cum vrea să pară. Rămân ”dispăruți” Mihai Pînzariu, Alexandru Cherman, Tamas Paublusztig, Csaba Preklet, Sergiu Bactăr, Răzvan Săutiuţ sau Alexandru Stoian, despre acesta din urmă spunându-se la reunire că ”lipsește motivat”.

S-a mai transmis public doar despărțirile de Andrei Vînău, ajuns între timp de Unirea Ungheni, Bogdan Vasile și Krisztian Gagyi.

Marius ANGHEL 13 Jul. 2024, 02:26 Liga 2
Pe aceeași temă