Deniz Giafer și un portar argentinian venit din prima ligă a Bulgariei, prezentați de FC Bihor în ziua plecării în cantonament

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 02:32 Liga 2
Deniz Giafer și un portar argentinian venit din prima ligă a Bulgariei, prezentați de FC Bihor în ziua plecării în cantonament

În ziua în care a plecat în cantonament în Ungaria, FC Bihor Oradea și-a prezentat două noi achiziții, ajungând la un total de opt după promovarea în Liga 2.

Fundașul Deniz Giafer și portarul argentinian Rodrigo Garcia Accinelli au semnat cu trupa orădeană.

Deniz Giafer a semnat cu FC Bihor după despărțirea de Dinamo

Liber de contract după despărțirea de Dinamo, clubul la care a crescut și pentru a evoluat până acum, exceptând partea a doua a sezonului recent încheiat, Deniz Giafer (23 de ani) și-a găsit rapid o nouă echipă pentru care să joace și cu care să țintească revenirea în prima ligă. Fundașul născut la Constanța a semnat cu FC Bihor un acord valabil trei sezoane.

Giafer a debutat la prima echipă a clubului Dinamo în sezonul 2021-2022, când a prins 15 meciuri în prima ligă, ediție la finalul căreia ”câinii” au retrogradat pentru prima dată în istoria lor în Liga 2. A fost om de bază și a purtat și banderola de căpitan în unele meciuri din sezonul 2022-2023, când a înscris de 2 ori în 30 de meciuri, incluzând și dubla manșă a barajului promovării contra CFC Argeș. Revenit cu echipa în prima ligă, Giafer a prins doar 4 meciuri în prima parte a sezonului trecut, 2023-2024, iar în iarnă a fost împrumutat în Liga 2, la CS Tunari, unde a jucat în 8 din cele 10 partide, retrogradând alături de ilfoveni în Liga 3. S-a întors la Dinamo, iar în cele din urmă a ajuns la rezilierea contractului.

”Mulțumim, Deniz GIAFER!
Dinamo 1948 București și fundașul central Deniz Giafer au decis de comun acord încheierea relației contractuale.
Format de la 9 ani în Academia clubului, Deniz a debutat pentru Dinamo în SuperLigă cu trei ani în urmă, pe 19 iulie 2021, într-o victorie împotriva celor de la FC Voluntari, 3-2.
Sezonul următor, când echipa noastră a evoluat în eșalonul secund, tânărul apărător a împărțit banderola de căpitan cu veteranul Patriche și a avut o evoluție apreciată pentru revenirea imediată pe prima scenă a fotbalului românesc.
57 de meciuri, 2 goluri și o pasă decisivă a adunat Deniz în tricoul alb-roșu.
Mult succes în carieră, Deniz Giafer!”, a transmis Dinamo, vineri, 5 iulie.

La două zile distanță, Giafer a fost prezentat de noua sa echipă, FC Bihor Oradea, o nou-promovată în Liga 2 care își propune promovarea:

”Fost la Dinamo, tânărul fundaş central Deniz Giafer se alătură proiectului FC Bihor!
Un nou tânăr jucător care are mai multe meciuri în primele două ligi ale ţării a semnat cu FC Bihor Oradea! De această dată este vorba despre fundaşul central Deniz Giafer.
Născut la 11 mai 2001 la Constanţa, Deniz Giafer a fost jucătorul lui Dinamo Bucureşti, echipa la care a evoluat atât în prima ligă cât şi în eşalonul secund. În partea a doua a sezonului trecut el a fost însă împrumutat la CS Tunari, echipă cu care a evoluat în eşalonul secund.
Înalt de 1,84 m, Deniz a fost şi internaţional de juniori, făcând parte din loturile naţionale de U16 şi U20.
Deniz Giafer se alătură echipei FC Bihor Oradea, pentru care a semnat un contract valabil trei sezoane.
Clubul FC Bihor îi transmite bun venit lui Deniz Giafer şi mult succes în echipamentul roş-albastru orădean!”

Portarul argentinian Rodrigo Accinelli îl urmează pe Gustavo Aragolaza de la Beroe la FC Bihor

Ulterior, trupa orădeană a mai anunțat o achiziție, a unui portar argentinian cu cetățenie italiană. Este vorba despre Rodrigo Garcia Accinelli, în vârstă de 32 de ani, pe care îi împlinește la 24 iulie. Acesta vine din prima ligă a Bulgariei, de la PFK Beroe Stara Zagora, unde a activat ultima dată și argentinianul Gustavo Aragolaza, noul antrenor al FC Bihor cu funcție de director tehnic, momentan.

Noul portar al bihorenilor a fost legitimat la Temperley, în Argentina, iar în Europa, în Italia, a evoluat pentru Orrolese, Tortoli, Jonica, San Marco, ASD Gallico și Comiso Calcio, dar a fost și pentru jumătate de an în Anglia, la Buxton. În Bulgaria, la Beroe, a ajuns în iulie 2023, iar în sezonul recent încheiat a evoluat în 25 de meciuri din prima ligă, 26, adăugând și partida din cupă.

”Rodrigo Garcia Accinelli este noul portar al echipei FC Bihor!
Clubul FC Bihor Oradea şi-a asigurat serviciile portarului Rodrigo Garcia Accinelli!
Născut la 24 iulie 1992 la Pehuajó, în Argentina, Rodrigo Garcia Accinelli este un portar experimentat, care are şi cetăţenie italiană.
Înalt de 1,86 m, Rodrigo Garcia vine la FC Bihor după ce a evoluat ultima dată în Bulgaria, la Beroe Stara Zagora şi unde a apărat în 21 de partide din sezonul precedent.
Astfel, Rodrigo Garcia Accinelli a mai lucrat cu actualul director tehnic al echipei FC Bihor, Gustavo Aragolaza, în campionatul din Bulgaria.
În cariera lui, Rodrigo a mai apărat poarta echipelor italiene Orrolese, Tortoli, Jonica, San Marco, ASD Gallico şi Comiso Calcio, dar şi a formaţiei engleze Buxton.
Clubul FC Bihor Oradea îi transmite bun venit lui Rodrigo Garcia Accinelli şi mult succes la echipa de fotbal fanion a judeţului Bihor!”, sună anunțul celor de la FC Bihor.

În cantonamentul din Ungaria, FC Bihor a plecat cu trei portari: Rodrigo Accinelli, Radu Bob şi Valentin Mărgărit! Acesta din urmă este și el o noutate, ultima dată la la CS Tunari, pentru care a apărat în 4 din cele 10 meciuri disputate în 2024. El nu s-a impus nici la Progresul Spartac, unde în ediția 2022-2023 a prins doar 5 jocuri în Liga 2. A mai trecut pe la FC Hermannstadt, Rapid și FC Voluntari, unde a jucat pentru echipele secunde sau de juniori ale acestori cluburi, nu și la seniori.

Lipsește Mihai Pînzariu, titularul din sezonul trecut, despre care clubul nu a comunicat nimic.

Opt achiziții prezentate de FC Bihor. Chirițoiu nu a mers în cantonamentul din Ungaria

Înaintea celor doi, FC Bihor i-a mai prezentat în această vară ca achiziții, după promovarea în Liga 2, pe Ioan Hora (atacant, 35 de ani, ex CS Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, 35 de ani, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, 20 de ani, ex FCSB), David Sala (mijlocaș, 19 ani, ex Universitatea Craiova) și Albert Stahl (mijlocaș, 25 de ani, ex UTA Arad).

Trupa orădeană a plecat duminică, 7 iulie, în cantonament în Ungaria, la Balmazujvaros, unde stă până în data de 14 iulie, perioadă în care va disputa și un amical, contra formaţiei maghiare Monostorpalyi SE, joi, 11 iulie. În acest stagiu nu a mers Chirițoiu, dintre achiziții, el accidentându-se.

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 02:32 Liga 2
Pe aceeași temă