Erik Lincar, demis de la Turris Oltul Turnu Măgurele după remiza cu FK Csikszereda: ”A venit momentul ca drumurile noastre să se despartă.” Teleormănenii vorbesc de politică și filosofie

Marius ANGHEL 07 Nov. 2020, 21:41 Liga 2

Erik Lincar a fost demis de la Turris Oltul Turnu Măgurele după remiza înregistrată astăzi de echipă, pe teren propriu, cu FK Csikszereda (scor 0-0), în etapa a 11-a a Ligii 2.

Conducerea l-a forțat pe antrenor să-și dea demisia încă de săptămâna trecută, după înfrângerea de la Timișoara, 2-4 cu Ripensia, însă o parte dintre jucători i-au ținut parte lui Lincar și au amenințat că fac dezvăluiri despre finanțatorul Valentin Dragnea și că vor pleca în grup de la echipă. Șefii clubului au dezmințit informația ProSport, care se confirmă însă astăzi prin punerea pe liber a lui Lincar.

Conducerea Turris Oltul l-a demis pe Erik Lincar

Turris Oltul anunță decizia despărțirii de Erik Lincar pe motivul că ”politica și filosofia AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu mai concordă în totalitate cu ideile și planurile de viitor ale lui Erik Lincar”.

”Conducerea AFC Turris Oltul Turnu Măgurele dorește, pe această cale, să îi mulțumească lui Erik Lincar pentru munca depusă în cadrul clubului nostru, el fiind parte implicată a performanțelor pe care le-am realizat în ultimii ani.
Acesta s-a dovedit a fi un antrenor foarte bun, un profesionist desăvârșit, care a muncit și s-a dedicat culorilor clubului. Considerăm însă că a venit momentul ca drumurile noastre să se despartă, deoarece politica și filosofia AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu mai concordă în totalitate cu ideile și planurile de viitor ale lui Erik Lincar.
AFC Turris Oltul Turnu Măgurele va continua pe drumul început, dincolo de performanțele sportive noi punând accent pe comportament, educație, dezvoltare personală, performanță, responsabilitate socială si cel mai important comunicare”, sună anunțul clubului Turris Oltul.

Erik Lincar s-a mai despărțit o dată de Turris Oltul

Nu e prima dată când Turris Oltul și Erik Lincar se despart. În sezonul trecut al Ligii 2, după alte tensiuni interne generate și de dorința antrenorului de a-l da afară pe atacantul Cristian Bud, antrenorul pleca de la formația teleormăneană la finalul etapei a 9-a, în locul său era adus Florin Bratu, care rezista doar patru etape. Ulterior era numit Marius Baciu, care stătea pe bancă opt meciuri. Apoi revenea la echipă Erik Lincar, după 11 etape petrecute pe banca echipei Concordia Chiajna.

Lincar a fost antrenorul care a promovat Turris Oltul în Liga 2 și alături de care a fost aproape de a doua promovare consecutivă, de această dată în Liga 1. Câteva secunde au lipsit ca formația din Turnu Măgurele să ajungă în elită, remiza cu Rapid din play-off-ul ediție trecute, cu gol primit în minutul 90+6, distrugând visul teleormănenilor.

În acest sezon de Liga 2, după drama pierderii la câteva secunde a promovării în Liga 1, după o mulțime de schimbări în lot, cât și după probleme cauzate de COVID-19, Turris Oltul n-a mai mers la fel de bine în campionat.

După 11 etape se află pe locul 9 în Liga 2, cu 16 puncte, la doar un punct în spatele ultimelor două poziții care asigură accederea în play-off. Patru victorii, patru remize, trei înfrângeri și o calificare în 16-imile Cupei României sunt realizările din acest sezon ale echipei și ale lui Erik Lincar.

Teleormănenii n-au avut portar de rezervă la meciul cu FK Csikszereda

Referitor la problemele cu COVID-19, Turris Oltul a fost decimată și la meciul de azi cu FK Csikszereda, clubul neanunțând nimic public despre această situație.

Cu harghitenii, echipa din Turnu Măgurele nu a avut portar de rezervă pe bancă. În plus, pe bancă s-au aflat doar șase jucători, deși puteau fi nouă.

Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0, cu toate că teleromănenii au avut un penalty în minutul 50, pe care l-a executat, însă, peste poartă Adrian Voicu.

  • Turris Oltul cu FK Csikszereda: Aur. Păun – Sălcianu, Buleică, Haită, Ad. Niță, Al. Nicola, Sil. Pană (cpt.), Ct. Pîrvulescu, Ad. Voicu, Liv. Mihai, Blănaru
    Rezerve: Bg. Matei, Cioinac, Butoiu, Damașcan, Bărboianu, Rob. Neacșu

Turris Oltul, a noua echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul

Turris Oltul devine, astfel, a noua echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2.

”U” Cluj (out Adrian Falub – in Costel Enache), Aerostar Bacău (out Cristian Lupuț – in Daniel Munteanu), Fotbal Comuna Recea (out Ciprian Danciu, in Nicolae Constantin), U Craiova 1948 SA (out Nicolo Napoli, in Dan Vasilică – interimar), CSM Reșița (out Alexandru Pelici – in Călin Cheregi – interimar, in Alin Minteuan), Rapid (out Adrian Iencsi – in Mihai Iosif – interimar), CS Mioveni (out Claudiu Niculescu, in Alexandru Pelici) și Concordia Chiajna (out Florin Bratu, in Costel Oracă – interimar) sunt celelalte echipe care au făcut schimbări pe banca tehnică în acest sezon.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-de-proportii-la-turnu-magurele-jucatorii-il-ameninta-pe-valentin-dragnea-cu-filmulete-compromitatoare-plecam-toti-daca-l-da-afara-pe-erik-lincar-exclusiv-19155547

 

Marius ANGHEL 07 Nov. 2020, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă