Recea și-a demis antrenorul. Nae Constantin îi ia locul lui Ciprian Danciu și debutează chiar contra Rapidului

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 10:10 Liga 2
Recea și-a demis antrenorul. Nae Constantin îi ia locul lui Ciprian Danciu și debutează chiar contra Rapidului

Nu doar Aerostar Bacău își schimbă antrenorul după cea de-a patra etapă a Ligii 2, ci și altă nou-promovată: Fotbal Comuna Recea. Echipa maramureșeană are, la fel ca cea moldoveană, patru eșecuri în tot atâtea meciuri, astfel că a decis să facă o schimbare pe banca tehnică pentru a crea un șoc. Ciprian Danciu (43 de ani) a fost demis după înfrângerea cu CSM Slatina, scor 0-2, iar în locul său a fost numit Nicolae Constantin (46 de ani).

Nae Constantin în locul lui Ciprian Danciu la Recea

Ciprian Danciu n-a mai primit susținere din partea conducerii clubului și după cel de-al patrulea eșec înregistrat de Fotbal Comuna Recea, astfel că antrenorul care a scris istorie la echipa din localitatea de lângă Baia Mare, promovând-o în Liga 2, a fost dat la o parte, iar în locul său a fost numit, culmea, un tehnician fără experiență, cel puțin la acest nivel fotbalistic ori ca antrenor principal.

Nae Constantin preia echipa din Recea după ce ultima sa experiență ca antrenor, chiar prima în postura de ”principal” a avut-o într-un singur meci (1-0 cu Gilortul Târgu Cărbunești) la ACSO Filiași (Liga 3), unicul joc desfășurat în returul campionatului trecut, după care sezonul a fost ”înghețat” din cauza pandemiei. Ulterior, prahoveanul s-a despărțit de formația doljeană.

Ciprian Danciu: ”Trebuie schimbat ceva, să vedem… Probabil acesta este maximum ce pot aceşti jucători”

Conducătorii clubului din Recea surprind cu decizia lor și-l numesc pe Nae Constantin în locul lui Ciprian Danciu, cel care la finalul jocului de la Slatina vorbea despre o schimbare, însă nu spunea nimic despre plecarea sa, ba chiar vorbea și de viitor: ”Trebuie schimbat ceva, să vedem… Jucătorii sunt protejaţi de mine cât se poate, au avut linişte toată săptămână, am fost concentraţi. Nu pot să le reproşez, ca joc, mare lucru. Am întâlnit o echipă valoric cam ca şi a noastră, tânără, dar lipsa noastră de experienţă, poate şi mentalul… suntem blestemaţi. Suntem dintr-o zonă a oamenilor care gândim de două ori până facem un lucru, iar asta ne costă.

Vom vedea ce va fi pe viitor, să sperăm că ne vom trezi odată la realitate, iar concentrarea pe faza defenisvă va spori. Or, trebuie aduşi jucători pentru că probabil acesta este maximum ce pot aceşti jucători, iar în viitorul apropiat poate se vor aduce jucători de Liga a II-a, care să faca puncte.”

În ceea ce-l privește pe Nae Constantin, acesta este un fost fundaș central de Liga 1 la Petrolul, Rapid, Astra sau FC Brașov. Prahoveanul de 46 de ani, originar din Filipeștii de Târg, a fost „secundul” lui Daniel Isăilă la naționala Under 21 a României, apoi la ASA Târgu Mureș, dar și „secundul” lui Răzvan Lucescu sau Octavian Grigore. Ca antrenor principal a condus-o pe ACSO Filiași, o scurtă perioadă de timp, fiindcă apoi a venit pandemia COVID-19, iar apoi și-a reziliat contractul cu echipa doljeană.

Nae Constantin a și condus o primă ședință de pregătire la noua sa echipă, Fotbal Comuna Recea. Foto: Telegrama

A treia schimbare de antrenor în acest debut de nou sezon de Liga 2. Nae Constantin debutează cu Rapid

Schimbarea lui Ciprian Danciu de la Fotbal Comuna Recea reprezintă a treia modificare de antrenor principal la echipele din Liga 2 în acest debut de sezon, din care au trecut doar patru etape.

Prima a fost Universitatea Cluj, care l-a adus pe Costel Enache în locul lui Adrian Falub, iar a doua este Aerostar Bacău, care încă nu și-a numit un alt antrenor în locul lui Cristian Lupuț.

Fotbal Comuna Recea a înregistrat în primele sale patru meciuri în Liga 2 tot atâtea înfrângeri, astfel: 0-1 acasă cu FK Csikszereda, 0-3 la Dunărea Călărași, 3-4 pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-2 la CSM Slatina.

Cu niciun punct acumulat și cu golaveraj 3-10, echipa din Recea se situează pe locul 20 din 21 în Liga 2, la egalitate cu Aerostar Bacău și Pandurii Târgu Jiu. În etapa a 5-a, Fotbal Comuna Recea va juca pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 12:30, cu Rapid.

Astfel, Nae Constantin va debuta ca antrenor la maramureșeni împotriva echipei pentru care a evoluat cel mai mult în cariera sa de jucător.

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 10:10 Liga 2
Pe aceeași temă