Prima declarație a lui Costel Enache după ce a preluat ”U” Cluj: ”A apărut ca o șansă nesperată pentru mine.” Stafful tehnic pe care îl are la echipa ardeleană

Marius ANGHEL 17 Sep. 2020, 10:46 Liga 2
Prima declarație a lui Costel Enache după ce a preluat ”U” Cluj: ”A apărut ca o șansă nesperată pentru mine.” Stafful tehnic pe care îl are la echipa ardeleană

Universitatea Cluj a anunțat în mod oficial că noul ei antrenor principal este Costel Enache (47 de ani), cel care ultima dată a condus-o pe Petrolul și care îi ia locul demisionarului Adrian Falub. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro.

Enache va avea în stafful tehnic trei oameni pe care i-a avut și la Ploiești și debutează la ”U” Cluj în meciul de marți, de pe teren propriu, din etapa a 4-a, cu Unirea Slobozia. Universitatea este prima echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon, după doar trei etape.

Costel Enache, noul antrenor al echipei Universitatea Cluj

”Conducerea clubului FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Costel Enache, care este noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani vine la ”U” după ce a antrenat la nivel de Liga 1, unde a reușit performanțe notabile alături de Astra și FC Botoșani, dar și în liga secundă, unde a reușit o promovare cu Ceahlăul. Experiența noului antrenor al Universității este completată de perioada în care a fost selecționer al naționalei de juniori, unde a antrenat generația lui Ianis Hagi și Florinel Coman.

Costel Enache și-a început cariera în antrenorat la CSM Roman în anul 2008. În pauza de iarnă a sezonului 2010-2011 a preluat Ceahlăul Piatra Neamț, echipă alături de care a izbutit promovarea în prima ligă.

În 2015 a fost numit în funcția de selecționer al naționalei Under 18 a României, fiind cel care a pus bazele generației „tricolore” formate din jucători precum Ianis Hagi, Alexandru Pașcanu, Florinel Coman și Vlad Dragomir. Cu acești jucători, patru ani mai târziu, Naționala U21 ajungea în semifinalele Turneului Final al Campionatului European organizat de Italia și San Marino.

Alături de FC Botoșani s-a clasat pe poziția a opta în stagiunea 2017-2018. Un an mai târziu, noul antrenor al Universității a reușit cea mai mare performanță pe plan intern, alături de Astra. A reușit calificarea în play-off la cârma giurgiuvenilor, la finalul campionatului formația de la malul Dunării poziționându-se pe locul 5.

Înainte de a deveni antrenorul Universității, Costel Enache a condus Petrolul și a ajuns alături de ploieștenii în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1”, sună prezentarea pe care ”U” Cluj i-o face lui Enache.

Costel Enache: ”Profesional este o oportunitate de a ieși în evidență”

După ce la încpeutul lunii august pleca de la Petrolul cu o etapă înaintea încheierii play-off-ului, după ce a ratat obiectivul promovării în Liga 1, Costel Enache n-a stat prea mult timp fără echipă și susține că este încântat de această nouă provocare, tot în Liga 2, dar a și recunoscut că revenirea rapidă pe banca unei formații este o ”șansă nesperată” pentru el.

”Am fost determinat să vin aici de spiritul creat de această echipă. Noi, cei implicați în fotbal, trăim mult prin emoția spectatorilor. Să sperăm că lucrurile se vor corecta în curând din punctul acesta de vedere și vom avea suporterii alături de noi. Apoi, cred că profesional este o oportunitate de a ieși în evidență. ”U” Cluj a transmis mereu un mesaj și unul destul de puternic. Văd o provocare pentru antrenorul Costel Enache, dar și pentru omul Costel Enache. Cred în potențialul clubului foarte mult și vreau să fiu cel care profită de acest potențial. Faptul că sunt într-o continuitate sportivă mă poate dezvolta personal și uman, iar lucrul acesta a apărut ca o șansă nesperată pentru mine, cu atât mai mult cu cât cel care mă provoacă este un brand precum ”U” Cluj”, a spus Costel Enache pentru fcucluj.ro.

Stafful lui Costel Enache la ”U” Cluj

Alături de Costel Enache la ”U” Cluj merg și colaboratorii săi din stafful tehnic pe care i-a avut la Petrolul. Este vorba despre antrenorul secund Cătălin Munteanu, antrenorul de portari Mihai Ștețca și preparatorul fizic Alessandro Cittadino.

Iată cum îi descrie pe cei trei colaboratori clubul Universitatea Cluj:

”Cătălin Munteanu – antrenor secund

Cătălin Munteanu a fost crescut de Steaua București, debutând pentru echipa din Ghencea în 1996. Între 1998 și 2005, acesta a evoluat în Spania pentru Salamanca, Espanyol Barcelona, Albacete și Real Murcia. S-a întors în România la Dinamo București, echipă alături de care a cucerit titlul în 2007. După o experiență de două sezoane la FC Brașov, mijlocașul bucureștean s-a întors la formația ce evoluează pe Stadionul „Ștefan cel Mare”. În cei cinci ani petrecuți la Dinamo, Cătălin Munteanu a contribuit la succesul din 2012 în Cupa României și la câștigarea Super Cupei în același an. După retragere, noul antrenor secund al Universității a făcut parte din stafful tehnic al lui Costel Enache la Astra Giurgiu, la Hermanstadt și la Petrolul Ploiești.

Mihai Ștețca – antronor cu portarii

Fostul goalkeeper a evoluat în cariera sa pentru Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș, CS Turnu Severin și FCMU Baia Mare. Cel care se va ocupa de pregătirea portarilor Universității a mai ocupat același rol la Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timișoara, FC Botoșani și Petrolul Ploiești.

Alessandro Cittadino – preparator fizic

Stafful condus de Costel Enache va fi completat de Alessandro Cittadino, un preparator fizic italian ce a mai activat la FC Botoșani, Petrolul Ploiești, FC Crotone și Hellas Verona.”

În primele trei etape ale acestui sezon, ”U” Cluj a jucat și a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 la Aerostar Bacău, 0-1 acasă cu ASU Politehnica Timișoara și 1-2 la SCM Gloria Buzău. Echipa se clasează pe locul 9 din 21 în Liga 2, iar în runda a 4-a urmează să joace pe Cluj Arena, marți, 22 septembrie, de la ora 19:00, cu nou-promovata Unirea Slobozia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-este-noul-antrenor-al-echipei-u-cluj-cum-a-decurs-numirea-fostului-principal-al-petrolului-19148379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ce-se-intampla-cu-adrian-falub-decizia-in-aceasta-seara-antrenorul-decis-sa-o-paraseasca-pe-u-cluj-19148019

Marius ANGHEL 17 Sep. 2020, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă