Dunărea Călărași a surprins Petrolul cu trei noutăți în lot. Campania de achiziții a echipei lui Pustai nu s-a încheiat însă: ”Mai așteptăm doi jucători”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2020, 12:11 Liga 2

Dunărea Călărași a avut trei surprize în lotul cu care a participat la meciul cu Petrolul, pe care l-a câștigat cu mare noroc, cu 1-0. În primul ”11” s-au aflat doi foști rapidiști, Alin Cârstocea și Sandro Djuric, iar din postura de rezervă a intrat Charles Acolatse. Echipa antrenată de Cristian Pustai a mai făcut trei achiziții și încă nu și-a încheiat campania de transferuri pentru acest nou sezon de Liga 2 ajuns deja la etapa a 5-a.

Câstocea, Djuric și Acolatse, surprizele lui Pustai la meciul cu Petrolul

Cristian Pustai a surprins cu două noutăți în primul ”11” trimis în meciul de pe ”Ilie Oană”. Printre titulari, la mijlocul terenului, s-au aflat doi jucători de care Rapid s-a despărțit de curând: Alin Câstocea și austriacul Sandro Djuric. Amândoi au fost integraliști. În plus, pe banca de rezerve s-a aflat încă o nouătate, francezul Charles Acolatse, care a intrat pe teren în minutul 11, în locul accidentatului Adrian Bedea.

Cei trei jucători nou-veniți la Dunărea n-au fost prezentați oficial de conducerea clubului, în speță de președintele Cristian Zanfir, care nu cu mult timp în urmă nu rata nicio ocazie să se expună public alături de orice nou-venit la echipa din Călărași. De un timp a dispărut însă din peisaj, după un scandal cu fost conducere apărut pe rețele sociale.

Cei trei i se alătură lui Andrei Rus, fundaș luat chiar de la Petrolul și care n-a putut fi utilizat contra ploieștenilor, cât și lui Adrian Bedea și Robert Candrea, care au fost achiziționați înaintea jocului cu ”FC U” Craiova.

Cârstocea și Djuric s-au despărțit curând de Rapid, Acolatse a jucat ultima dată la Turris Oltul

Alin Cârstocea (28 de ani) este un mijlocaș originar din Năvodari și care în sezonul trecut a avut doar 7 prezențe în tricoul Rapidului, fiindcă a fost accidentat o bună perioadă de timp. În cariera sa a jucat pentru Viitorul, club care l-a format, FC Voluntari, ACS Poli, FC Botoșani și UTA.

Sandro Djuric (26 de ani) a jucat pentru Rapid în 17 meciuri în sezonul trecut și a marcat două goluri, însă n-a fost păstrat în lot după ratarea prmovării. În cariera sa a mai jucat doar în țara nalată Austria, pentru Anif, Liefering, Grodig, Wiener Neustadt sau Austria Lustenau. E al doilea austriac din lotul Dunării, după portarul Stefan Krell (28 de ani).

Charles Benoit Koffi Acolatse (25 de ani) este un mijlocaș originar din Togo, cu cetățenie franceză, care a mai jucat în România la Foresta Suceava, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru aceasta din urmă a evoluat în sezonul trecut în 13 meciuri. În cariera sa a mai jucat în Franța, la Le Poire sur Vie și Les Herbiers, sau în Macedonia de Nord, la Sileks.

Dunărea Călărași a jucat patru meciuri în primele cinci etape din Liga 2. În urma succesului cu Petrolul, a urcat pe locul 5, cu 9 puncte, egalând echipa ploieșteană. Etapa următoare va primi vizita nou-promovatei Aerostar Bacău.

16 jucători aduși de Dunărea Călărași pentru acest sezon

Pe lângă cele trei noi achiziții, Dunărea Călărași i-a mai adus pentru acest sezon de Liga 2 pe: Teodor Caragea (mijlocaș, ex CSM Reșița), Marius Fotescu (atacant, ex Axiopolis și Ripensia), Mădălin Calu (mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău), Sorin Sava (mijlocaș, ex Axiopolis), Alexandru Ciucur (mijlocaș, ex UTA), Andrei Mihăiescu (atacant, ex Steaua), Kamil Wiktorshi (fundaș, ex MKS Chojniczanka Chojnice / Polonia), Valentin Alexandru (atacant, ex Rapid), Cristian Bud (atacant, ex Minaur Baia Mare), Codruț Anghel (mijlocaș, ex Dacia Unirea Brăila), Adrian Bedea (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Robert Candrea (mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău) și Andrei Rus (fundaș, ex Petrolul).

Campania de achiziții nu este însă încheiată. ”Poate mai așteptăm doi jucători și cred că încheiem perioada de transferuri. Sper ca peste trei, patru etape să arătăm mult mai bine”, a spus Pustai după meciul cu Petrolul.

Foto: Cristi Stavri (Sport Pictures) și George Flușter (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-premeditat-totul-in-meciul-cu-petrolul-stiam-cum-joaca-prima-repriza-am-stat-jos-am-fost-o-echipa-scurta-antrenorul-crede-in-play-off-dar-are-dubii-in-privinta-19149849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-pusa-la-pamant-de-croseul-de-care-viorel-moldovan-se-temea-ne-am-vazut-prea-frumosi-prea-buni-ne-am-distrus-aura-pozitiva-pe-care-am-creat-o-concluziile-antrenorul-dupa-19149875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-dunarea-calarasi-de-la-ora-1845-viorel-moldovan-se-teme-de-un-croseu-pe-care-l-ar-putea-primii-jucatorii-sai-lupii-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-19149722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-rus-nu-ramane-nici-de-aceasta-data-la-petrolul-fundasul-a-fost-cedat-unei-alte-echipe-din-liga-2-campioana-la-transferuri-in-aceasta-vara-19148441

Marius ANGHEL 27 Sep. 2020, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă