Viitorul Pandurii a oficializat alte cinci plecări din lot. ”Condițiile oferite nu au fost ce voiam eu”, spune unul dintre jucători

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 17:48 Liga 2
Viitorul Pandurii a oficializat alte cinci plecări din lot. ”Condițiile oferite nu au fost ce voiam eu”, spune unul dintre jucători

Viitorul Pandurii este una dintre echipele din Liga 2 care vor aborda noul sezon cu un lot schimbat într-o proporție foarte mare.

În a doua zi a lunii iulie, trupa din Târgu Jiu a anunțat despărțirea de nu mai puțin de alți cinci jucători, acesta fiind al doilea comunicat consistent al clubului, în această vară, pe această temă.

Charles Acolatse, printre cei care nu mai continuă cu Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii s-a obișnuit să reacționeze cu privire la jucătorii săi, fie achiziții, fie despărțiri, abia după ce presa scrie despre mutările din lot.

La începutul acestei săptămâni, după ce Denis Brînzan și-a anunțat despărțirea de clubul gorjean, iar Liga2.ro amintea încă o dată de o întreagă listă de jucători dispăruți din lotul condus de Călin Cojocaru, Viitorul Pandurii a comunicat oficial.

Marți, 2 iulie, trupa olteană a anunțat alte cinci plecări din lot, printre care și cea a căpitanului Denis Brînzan, pus în capul listei. Ceilalți sunt Robert Geantă, Charles Acolatse, Onni Tiihonen și Dragoș Popa.

Robert Geantă (27 ani) a fost portarul utilizat cel mai mult în sezonul recent încheiat, în 18 meciuri (1580 minute). Mijlocașul Charles Acolatse (29 ani) a jucat în 20 de meciuri (1398 minute), Denis Brînzan (27 ani, mijlocaș) a evoluat în 22 de partide (1685 minute) și a înscris 3 goluri, iar Onni Tiihonen (24 ani, mijlocaș) a jucat și mai mult, în 24 de jocuri (2057 minute) din 25, în care a înscris o dată. În fine, atacantul Dragoș Popa (21 ani) a prins 19 meciuri (909 minute) și nu a apucat să marcheze.

”Sunt liber de contract. Am avut discuții de prelungire cu clubul, dar condițiile oferite nu au fost ce voiam eu. Salariul propus nu era pentru un jucător de echipă națională și cu experiența mea. Nici proiectul nu mai era interesant pentru mine”, a spus, pentru Liga2.ro, Charles Acolatse (foto text), fotbalist cu cetățenie franceză și prezențe la naționala statului african Togo. În România a mai jucat pentru Foresta Suceava, Daco-Getica București, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, Universitatea Cluj și Dacia Unirea Brăila.

Viitorul Pandurii a anunțat despărțirea de Denis Brînzan, Robert Geantă, Charles Acolatse, Onni Tiihonen și Dragoș Popa

”Formația noastră s-a despărțit de jucătorii Denis Brînzan , Robert Geantă , Charles Acolatse , Onni Tiihonen și Dragoș Popa.

Căpitanul Denis Brînzan ni s-a alăturat în vara lui 2021 , devenind rapid un lider în vestiar. Acesta a bifat peste 50 de partide în tricoul echipei noastre , reușind și 6 goluri , evoluând constant la mijlocul terenului în cele trei sezoane petrecute la Viitorul.

Robert Geantă a sosit la Târgu Jiu tot în vara lui 2021. Goalkeeper-ul de 27 de ani și-a făcut mereu treaba , apărând poarta Viitorului în 24 de partide , în campionat și Cupa României , în opt dintre acestea neprimind gol.

Charles Acolatse ni s-a alăturat la începutul lui 2023. Togolezul în vârstă de 20 de ani a evoluat în 29 de partide , fiind un jucător esențial mai ales sezonul trecut la mijlocul terenului prin experiența sa, acesta oferind și două pase decisive.

Onni Tiihonen a semnat cu Viitorul în vara anului trecut , sosind de la Politehnica Timișoara. Finlandezul a jucat în 25 de partide în sezonul precedent , înscriind și un gol în victoria cu Unirea Dej (2-1 , 26 noiembrie).

Dragoș Popa a venit tot în vara anului trecut , de la Universitatea Craiova. Vârful de 20 de ani a evoluat în 19 partide pentru echipa noastră și a oferit o pasă decisivă.

Le mulțumim celor 5 băieți pentru devotament și pentru munca depusă în tricoul echipei noastre.
Mult succes în continuare , băieți!”, sună comunicatul clubului din Târgu Jiu.

Lista jucătorilor plecați conține mai multe nume, dar doar despre alții cinci s-a comunicat în mod oficial

Prima plecare anunțată în această vară de Viitorul Pandurii, dar după ce fusese prezentat de noua sa echipă, a fost cea a lui Alexandru Gîrbiță, ajuns la Corvinul Hunedoara.

A urmat reunirea și comunicatul în care se transmitea că au plecat și Arian Mrsulja, Davide Jozic, David Savu și Albert Voinea. Situația ultimilor doi era cunoscută, ei fiind deja prezentați de ceva timp de noile lor echipe. Savu a ajuns la CSM Slatina, tot în Liga 2, iar Voinea a coborât în Liga 3, la CSM Unirea Alba Iulia.

Liga2.ro scria de atunci că în lotul celor de la Viitorul Pandurii nu mai sunt nici Robert Geantă, Ramzi Toure Idrissou, Charles Acolatse, Emanuel Nikpalj, Onni Tiihonen, Patrick Andreaș, Aziz Njifakue și Dragoș Popa.

Între timp, clubul a anunțat plecările lui Geantă, Acolatse, Tiihonen, Brînzan și Popa, astfel că rămâne necunoscută, în continuare, situația jucătorilor Toure, Nikpalj, Andreaș și Njifakue. Ultimul a plecat în iarnă în Africa și nu s-a mai întors, deși el mai avea contract cu clubul.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă