Steaua, învinsă în Ghencea, într-un amical, de Metalul Buzău. Doi jucători au reușit câte două goluri, iar antrenorul buzoienilor a fost pus pe glume: ”Implicarea a fost și nu a fost, a lipsit cu desăvârșire”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2024, 16:31 Liga 2

Steaua s-a recunoscut învinsă în amicalul disputat în Ghencea, vineri, 11 octombrie, contra colegei din campionat Metalul Buzău, pe care o întrecea cu 1-0 în etapa 2 a Ligii 2, într-o partidă desfășurată în urmă cu două luni, la Buzău.

Cu 3-2 s-a impus Metalul, rezultat ce a fost înregistrat încă de la pauză, după ce Steaua a marcat prima, apoi a fost condusă cu 3-1.

Steaua, învinsă în Ghencea, într-un amical, de Metalul Buzău. Charles Acolatse, la Metalul!

Fără cel puțin trei jucători de bază, Rafael Munteanu, David Păcuraru și David Matei, convocați la acțiunile echipei naționale U19 a României, și cu cinci tineri aduci din Academia clubului, pentru a fi urmăriți de Daniel Oprița într-un meci test, Steaua a pierdut amicalul cu Metalul Buzău, desfășurat vineri la prânz, pe gazonul Terenului 6 din Complexul Sportiv Steaua.

De partea cealaltă, chiar în primul 11 al Metalului, a făcut parte și Charles Acolatse (foto jos, în duel cu Adrian Pop), fost fotbalist în România la Foresta Suceava, Daco-Getica București, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, ”U” Cluj, Dacia Unirea Brăila și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Mijlocașul cu cetățenie franceză, de naționalitate togolez, semnase în iulie, după despărțirea de Viitorul Pandurii, cu Hapoel Ramat Gan (locul 2 în acest moment în liga secundă a Israelului), însă, după cum se pare, nu mai este la această formație și s-a întors în România.

Adrian Popa și Adrian Moldovan au înscris de câte două ori

Adrian Popa (foto jos) a deschis scorul în minutul 14, cu un șut din 16 metri, ușor lateral stânga, la colțul lung, după o pasă scurtă primită de la Dane.

Metalul a egalat destul de rapid, în minutul 26, când, după o centrare din stânga, Alin Manea, complet nemarcat în careul Stelei, la 12-13 metri lateral stânga, a preluat, a pivotat și a șutat la colțul lung, învingându-l pe eterna rezervă Horia Iancu, cel mai vechi jucător din lotul ”militarilor”, ajuns să fie utilizat doar în amicale!

Buzoienii au preluat conducerea din minutul 35, când Adrian Moldovan a înscris lejer dintr-un penalty obținut de Alin Manea la o încercare de piedică a lui Rober Sierra. Manea nici nu a căzut și a prins mingea în afara linie de fund, însă arbitrul a sancționat gestul neregulamentar al spaniolului, care nu a ajuns mingea și l-a împiedicat evident pe adversar să își continue drept alergarea.

Diferența pe tabelă s-a mărit un minut și jumătate mai târziu, când Adrian Moldovan (36) a fost pe fază și a împins în plasă o minge respinsă în față de Iancu, la un șut din fața careului a lui Jozic, după ce acesta a recuperat un balon la mijlocul terenului și a trecut în viteză de Pena.

Steaua a reintrat în joc în minutul 41, după o nouă reușită a lui Adrian Popa, un șut din 10 metri lateral dreapta deviat și sărit peste portar la colțul lung. Popa a intrat în posesia balonului după o fază de contraatac purtată în dreapta de Dane, iar șutul a venit după două-trei driblinguri avute înspre dreapta.

A fost, însă, ultimul gol al meciului, fiindcă în partea secundă nu s-a mai înscris deloc, chiar dacă cei doi antrenori au utilizat și ceilalți jucători avuți la dispoziție, însă care nu s-au dovedit inspirați la finalizare, chiar dacă, în atacul Stelei, de exemplu, s-au aflat Chipirliu și Nacho Heras.

Valentin Stan, după victoria cu Steaua: ”Implicarea a fost și nu a fost, a lipsit cu desăvârșire”

”Daniel Oprița și Fane Nofitovici au alcătuit două echipe, câte una în fiecare repriză, în care s-au regăsit mai mulți jucători de la Academia Steaua: Mario Cenușă, Alex Berbecaru, Nicolas Pena, Ciprian Radu și Nicolas Bornescu.
După 90 de minute intense, oaspeții s-au impus cu 3-2 (3-2). Golurile formației noastre au fost reușite de Adi Popa (14 și 41)”, a informat Steaua după joc.

Clubul bucureștean a transmis partida pe contul său de YouTube, inclusiv cu comentariu, cum Metalul Buzău doar visează în acest moment.

Metalul și-a informat suporterii doar cu scorul înregistrat, fără a comunica măcar marcatorii săi. A publicat apoi și un interviu cu antrenorul Valentin Stan, pe care vi-l redăm mai jos, în cazul în care sunt doritori să asculte ceea ce a avut de spus acesta.

”Este un rezultat care nu contează decât pentru statistică. Pe noi ne-a interesat doar să ne facem antrenamentul, efortul necesar, ca într-un meci oficial. Nu prea am reușit să punem în aplicare din punct de vedere tactic, ofensiv și devensiv, tot ceea ce ne propunem. Implicarea a fost și nu a fost, a lipsit cu desăvârșire, din păcate. Aceasta este mentalitatea unora de la noi”, a spus, printre altele, Stan.

Steaua, prima repriză: H. Iancu – Cenușă, Rober Sierra, Ad. Ilie – St. Drăghici, Ad. Pop, Berbecaru, Pena, A. Raicu – Ad. Popa, Dane.
Steaua, a doua repriză: Frănculescu – Cip. Radu, Vîrtej, Ad. Ilie – Răsdan, Bornescu, Nedelea, Dani Iglesias, Maeschi – Chipirliu, Nacho Heras.

Metalul Buzău: G. Micle – Ed. Rusu. M. Manea, Panaite, D. Mihai, Acolatse, Tudorică, Jozic, Al. Anton, A. Manea, Ad. Moldovan
Rezerve: C. Toader – I. Spătaru, Alb. Olaru, Perju, I. Croitoru, D. Stan, Petra, A. Nica, Dr. Lazăr, Fadei, Opai, Rz. Radu, Vîlcu

În campionat, Steaua întâlnește Concordia Chiajna, iar Metalul Buzău joacă acasă cu Metaloglobus

Acest amical a fost posibil fiindcă Liga 2 este întreruptă în această perioadă, pe durata acțiunilor echipelor naționale.

Steaua ocupă locul 4 în Liga 2, cu 17 puncte, iar Metalul Buzău este pe locul 11, cu 12 puncte.

În etapa a 10-a a campionatului, Steaua joacă pe teren propriu, joi, de la ora 20:00, cu Concordia Chiajna (locul 16, 11 puncte), echipă care tocmai s-a despărțit de antrenorul Ilie Poenaru și l-a instalat în locul său pe Ion ”Liță” Dumitru, o legendă a Stelei. Bucureștenii au de luat o revanșă în fața ilfovenilor, după eliminarea produsă, în urma loviturilor de departajare, în Turul 3 al Cupei României.

Metalul Buzău are următorul meci sâmbăta următoare, pe teren propriu, de la ora 11:00 cu Metaloglobus (locul 3, 18 puncte).

Foto: Steaua București
V
ideo: Metalul Buzău

Marius ANGHEL 11 Oct. 2024, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă