Viitorul Pandurii a câștigat la limită amicalul cu echipa din Liga 3 cu care ar putea împărți stadionul în noul sezon. Alte două noi achiziții prezentate de gorjeni

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 27 Jul. 2023, 15:38 Liga 2
Viitorul Pandurii a câștigat la limită amicalul cu echipa din Liga 3 cu care ar putea împărți stadionul în noul sezon. Alte două noi achiziții prezentate de gorjeni

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a câștigat, miercuri seară, al doilea amical organizat în această vară pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

După 0-0 cu colega de campionat CSC Dumbrăvița, trupa antrenată de Călin Cojocaru s-a impus la limită, cu scorul de 3-2, în testul cu formația din Liga 3 Viitorul Șimian, locul 4 în ediția trecută a play-off-ului Seriei a 7-a.

Viitorul Pandurii, victorie în amicalul cu Viitorul Șimian

Pe stadionul unde s-ar putea muta începând cu noul sezon de Liga 2, Viitorul Pandurii a câștigat cu 3-2 în fața adversarului care în această vară l-a numit antrenor principal pe Alexandru Stoica, fiul mult mai cunoscutului antrenor Ștefan Stoica. Cele două echipe au șanse să împartă acest stadion în ediția 2023-2024, deoarece și Viitorul Șimian își dispută jocurile de acasă la Severin.

Golurile divizionarei secunde au fost marcate de nou-veniții finlandezul Onni Tiihonen (8′), cu un șut din interiorul careului, și croato-elvețianul Davide Jozic (23′), cu un șut la vinclu de la circa 20 de metri, și de Nicholas Geană (63′), din postura de singur cu portarul, după o recuperare a acestuia și o finalizare din marginea careului.

În acest joc, Călin Cojocaru a luat decizia de a utiliza toți cei patru portari din lot, cel mai mult jucând Geantă, timp de 30 de minute!

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Geantă (Lupescu 30′, Krupenschi 55′, Eftimie 75′) – Jozic (Croitoru 55′), Mrsulja (Cojocaru 70′), Core (Savu 55′), Godja (Pîrcălabu 55′) – Brînzan (Geană 55′), Acolatse (Vulpe 55′), Tiihonen (Moisie 46′) – Dănescu (Buțurcă 55′, Cunțan 70′), Gîrbiță (Mihart 55′), Andreaș (D. Popa 55′).

Trei victorii, trei egaluri și o înfrângere în amicale pentru echipa lui Călin Cojocaru

Pe lângă acest test câștigat, Viitorul Pandurii a mai disputat în această perioadă de pregătire în care a efectuat un cantonament și în Serbia, amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj, scor 4-1), FK Novi Sad (2-2), OFK Vrsac (1-1), FK Radnicki Zrenjanin (1-0), FC Radnicki Novi Belgrad (0-1) și CSC Dumbrăvița (0-0).

Mai are un test cu Phoenix Buziaș (Liga 3), până la startul noului sezon de Liga 2, în care va debuta acasă cu Campionii FC Argeș, sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00.

Ianis Mihart și Arian Mrsulja, prezentați și ei oficial. Dar și Acolatse!?

Altfel, echipa din Târgu Jiu și-a prezentat între timp alte două achiziții făcute în această vară. Este vorba despre Ianis Mihart (18 ani, mijlocaș, ex Metaloglobus) și croatul Arian Mrsulja (25 ani, fundaș, ex OFK Vrsac – liga secundă din Serbia). Printre aceștia, clubul a anunțat și achiziționarea togolezo-francezul Charles Acolatse (28 ani, mijlocaș), cu toate că acesta a terminat sezonul trecut tot în echipamentul Viitorului Pandurii!? Acolatse, care a schimbat des echipele în România, a evoluat în 8 jocuri în ediția trecută a Ligii 2 pentru gorjeni, toate în 2023, iar acum a semnat un cantract valabil pe încă un an.

  • În această vară, Viitorul Pandurii i-a prezentat oficial ca achiziții pe David Savu (CS Dinamo), Onni Tiihonen (Poli Timișoara), Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș), Davide Jozic (KNK Fuzinar – Slovenia), Patrick Andreaș (Ripensia), Dragoș Popa (U Craiova) și Marian Cristea (CSȘ Craiova).

Viitorul Șimian va mai juca cu o echipă din Liga 2 și a perfectat primele achiziții

De cealaltă parte, reunită în data de 17 iulie sub comanda noului antrenor Alexandru Stoica, Viitorul Șimian a disputat contra gorjenilor al doilea amical din această vară, după ce în primul terminase la egalitate, scor 2-2, pe același stadion, sâmbăta trecută, cu CSM Lugoj (Liga 4 Timiș), în care au marcat nou-sositul Robert Eshun (ACSO Filiași) și Ionuț Rupa.

Sâmbătă dimineață va întâlni altă divizionară secundă, pe CSM Reșița, iar apoi, miecuri, tot pe Municipalul severinean, echipa comunei Șimian va întâlni Gilortul Târgu Cărbunești în primul tur al Cupei României – faza națională.

Fost antrenor la Gilortul, Stoica i-a adus la Șimian de la fosta sa echipă, pe Dogaru, Bucur și Ciutică, iar de la Universitatea Craiova 2, ultima echipă pe care a antrenat-o, au sosit, la malul Dunării, Nețoiu, Croitoru și portarul severinean Bunea, ultimul fiind practic împrumutat sezonul trecut la Real Bradu. Trancă, de la CSM Reșița, este un alt jucător pe care Viitorul Șimian va miza în noua ediție de campionat, iar campania de achiziții va continua.

Echipa mehedințeană s-a despărțit între timp de Gelu Velici (ajuns la Jiul Petroșani), Samuel Zimța, Robert Lică sau Robert Curescu. ”Aș mai avea nevoie de un atacant, fiindcă la ora aceasta nu îl avem decât pe Eshun, venit de la Filiași (nr. – o altă fostă echipă de al lui Stoica), eu în mare sunt mulțumit de lotul actual, dar conducerea face eforturi să mai aducă jucători, cam pe fiecare post am mai avea nevoie de dublură. Oricum, am găsit aici toate condițiile pentru a face performanță. Avem foarte mult de muncă, dar, cu seriozitate, putem reuși să ne îndeplinim obiectivul”, a declaat Alexandru Stoica, pentru Liga2.ro.

Pregătită sezonul trecut, din umbră, de fostul selecționer al Siriei, Valeriu Tița, Viitorul Șimian a ratat obiectivul și s-a clasat doar pe locul 4, ultimul din play-off, sub CSM Deva, ACSO Filiași și Gilortul Târgu Cărbunești. Pentru noul sezon, echipa va avea ca obiectiv atingerea barajului pentru promovarea în Liga 2, cu alte cuvinte clasarea pe locurile 1-2 la finele play-off-ului.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-amical-cu-putine-ocazii-si-multi-nervi-intre-viitorul-pandurii-si-csc-dumbravita-concluziile-lui-calin-cojocaru-si-cosmin-stan-19277846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-intentioneaza-sa-se-mute-in-alt-oras-momentan-si-a-mutat-acolo-urmatorul-amical-19277758

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-1-al-cupei-romaniei-sezon-2023-2024-partidele-au-loc-la-inceputul-lunii-august-19277922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 27 Jul. 2023, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă