Sebastian Micu și-a găsit echipă. Fostul portar al FC Brașov și CFC Argeș va juca în Liga 2

Adi MARICA 07 Jan. 2024, 21:39 Liga 2
Sebastian Micu și-a găsit echipă. Fostul portar al FC Brașov și CFC Argeș va juca în Liga 2

După ce a stat pe tușă aproape 6 luni, portarul Sebastian Micu (22 de ani) și-a găsit echipă și va continua în Liga 2.

Fostul goalkeeper al FC Brașov și Campionii FC Argeș s-a înțeles cu CSM Slatina, din informațiile Liga2.ro, și se va prezenta luni, 8 ianuarie, la primul antrenament al anului al grupării conduse de Daniel Oprescu.

Este prima achiziție a oltenilor, după ce până acum au anunțat numai despărțiri, de Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu și Alin Pisăru.

Sebastian Micu a ratat șansa de a reveni în SuperLigă!

După ce FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2, toți jucătorii lui Dan Alexa și-au găsit rapid echipe. Deși a avut oferte din Liga 2 și chiar din SuperLigă, de la UTA Arad și FC Botoșani, Micu nu a ajuns la un acord pentru a semna un contract în condițiile dorite de el. La UTA chiar s-a antrenat o perioadă.

”Au fost discuții și oferte imediat după decizia TAS, dar nu am dorit să mă grăbesc. Sper să să prind un contract bun, de ce nu chiar din SuperLigă? Eu știu ce pot”, spunea Micu, considerat de Andrei Șanta, antrenorul cu portarii de la Brașov, în ”primii doi portari din Liga a 2-a”.

Micu s-a antrenat în ultimele luni, la Timișoara, cu Mădălin Smaranda , fostul portar al celor de la Poli Timișoara, iar acum a ajuns la Slatina. ”A fost o perioadă grea, oferte am avut și din SuperLigă, dar nu a fost să fie. M-a pregătit în ultima perioadă cu Mădălin Smaranda, un om extraordinar. Pentru mine e foarte important să joc. Sper să revin rapid la forma din perioada FC Brașov și să ajut echipa în acest campionat”, a spus Micu pentru Liga2.ro.

  • În prima parte a sezonului, CSM Slatina s-a bazat în poartă pe David Dincă (19 ani, 9 meciuri), Simion Velcu (23 ani, 6 meciuri) și Alexandru Silveanu (20 ani, 1 meci).

A jucat la Rapid, CSM Reșița, FC Brașov și Campionii FC Argeș

La 17 ani, Micu a ajuns la actualul Rapid, unde a evoluat în echipa U19 a clubului, dar şi la nivel de seniori, când evolua în Liga 4. După o accidentare gravă la genunchi care l-a ținut departe de gazon timp de aproape doi ani, a fost împrumutat în Liga 3, la CSM Reșița, în stagiunea 2021-2022. ”Am trecut prin momente grele până să ajung aici. La Rapid am jucat la echipa U19 și la seniori în Liga a 4-a. Am suferit o accidentare urâtă la un meci. Mi-am rupt meniscul și ligamentele la genunchiul piciorul drept. Am făcut o recuperare de aproape doi ani, aveam tijă care să-mi țină rotula, iar după mai bine de un an am fost operat din nou să-mi scoată tija. Îmi ieșise un șurub de la recuperare! M-am recuperat, apoi am ajuns la Reșița unde am apărat, iar în vară am făcut pasul în Liga a 2-a, la Brașov”, declara Micu într-un interviu pentru Liga2.ro.

În prima parte a sezonului 2022-2023 a jucat 17 partide pentru FC Brașov în Liga 2 și în Cupa României, iar în ianuarie a trecut la Campionii FC Argeș sub formă de împrumut. A evoluat într-o singură partidă în SuperLigă, într-un eșec cu 1-3 al trupei din Trivale împotriva CFR Cluj.

Daniel Oprescu sună adunarea la CSM Slatina

Daniel Oprescu a programat reunirea echipei din Slatina pentru data de 8 ianuarie 2024, urmând a fi printre primele din Liga 2 care revin la treabă. Primele două zile sunt rezervare efectuării vizitei medicale, iar apoi clubul susține că își va prezenta primele achiziții pentru partea a doua a sezonului.

CSM Slatina nu va mai merge în această iarnă într-un cantonament la Cheile Grădiștei, unde obișnuise să se pregătească în ultimele rânduri, ci va rămâne pe plan local de această dată.

Campionatul Ligii 2 se reia la finalul lunii februarie, iar echipa olteană va mai întâlni în sezonul regular Corvinul (deplasare), CSM Reșița (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și CS Mioveni (acasă). În acest moment se află pe locul 13, cu 20 de puncte, la fel ca CSM Reșița, care are un golaveraj mai bun, deci se află un loc mai sus în clasament.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-joaca-opt-amicale-in-aceasta-iarna-19296790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-micu-este-la-uta-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-antrenor-19296061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-jucatorii-de-la-fc-brasov-dupa-retrogradarea-din-liga-2-19284146

Adi MARICA 07 Jan. 2024, 21:39 Liga 2
Pe aceeași temă