CSM Slatina a transmis numele primilor jucători de care se desparte în această iarnă. Trei dintre ei s-au alăturat echipei în vară

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 16:13 Liga 2
CSM Slatina a transmis numele primilor jucători de care se desparte în această iarnă. Trei dintre ei s-au alăturat echipei în vară

Antrenorul Daniel Oprescu a tras primele concluzii la CSM Slatina, iar finalul de an 2023 aduce cel puțin patru plecări din lotul echipei oltene.

În afară de Florin Răsdan, despre care Liga2.ro a anunțat de ieri că s-a despărțit de formația care iernează pe locul 13 în Liga 2, Alin Ţegle, Raphael Stănescu și Alin Pisăru nu mai continuă nici ei cu trupa reprezentativă a Slatinei și a județului Olt.

Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu și Alin Pisăru, primii jucători care se despart de CSM Slatina în această iarnă

Clubul slătinean a anunțat vineri, 8 decembrie 2023, după-amiază, că a ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului cu jucătorii Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu și Alin Pisăru. Niciunul dintre aceștia nu a fost om de bază în acest sezon în echipa lui Daniel Oprescu, astfel că despărțirile nu sunt deloc surprinzătoare.

”Mijlocaşii Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu, dar şi fundaşul lateral Alin Pisăru nu vor mai continua la CSM Slatina.
De comun acord, în aceste zile, s-a ajuns la rezilierea contractelor. Clubul nostru le mulţumeşte pentru activitatea depusă în cadrul echipei şi le urează mult succes în carieră!
Reunirea lotului sub comanda tehnicianului Daniel Oprescu este programată în prima parte a lunii ianuarie, data exactă urmând a fi anunţată în perioada următoare”, a comunicat CSM Slatina.

Altfel, pare incredibil, dar CSM Slatina, cea mai importantă echipă din județul Olt, nu și-a stabilit cu exactitate nici măcar data la care se va reuni în 2024. Din acest motiv este cu atât mai mult de lăudat faptul că CSM Deva, o echipă din Liga 3, nu și-a stabilit nu numai data reunirii, ci și perioada cantonamentului, cât și șase adversari pentru amicale!

Alin Pisăru, singurul dintre cei patru care a jucat la Slatina și înainte de vara trecută

Revenind la cei patru jucători de care s-a despărțit CSM Slatina, iată ce cifre au avut ei în prima parte a acestui sezon de Liga 2:

  • Florin Răsdan (28 ani) – mijlocaș, 8 meciuri, 4 începute ca titular, de fiecare dată înlocuit, 370 minute pe teren
  • Alin Ţegle (27 ani) – mijlocaș, 12 meciuri, doar 2 începute ca titular, în care a și fost integralist, 396 minute pe teren
  • Raphael Stănescu (30 ani) – mijlocaș, 1 meci, introdus în minutul 89 al jocului pierdut cu Concordia Chiajna (0-1 în deplasare)
  • Alin Pisăru (21 ani) – mijlocaș, 8 meciuri, 6 începute ca titular, de două ori a fost înlocuit, 558 minute pe teren

După cum se poate remarca și din comunicatul clubului, prin acea precizare ”dar şi fundaşul lateral Alin Pisăru”, despărțirea de jucătorul de 21 de ani este tratată puțin diferit față de a celorlalți trei, pur și simplu enumerați, și care s-au alăturat lotului în vară.

Pisăru (foto), în schimb, se află la al treilea sezon la rând în Liga 2 cu CSM Slatina, iar cel puțin în ediția trecută (2022-2023) a fost unul dintre jucătorii în care Oprescu și-a pus baza. A fost folosit în 22 din cele 25 de partide, 21 ca titular. A jucat mai mult și în sezonul în care a debutat în eșalonul secund (2020-2021), când a avut 743 de minute strânse în 11 partide, de nouă ori intrând ca titular pe gazon. Acum, în ediția 2023-2024, nu a mai fost căzut ca primă variantă de Oprescu, ținând cont că a fost utilizat de 8 ori, de șase ori ca titular și a strâns 558 de minute în acest interval.

Cătălin Doman a jucat în toate cele 15 meciuri, însă lider al minutelor este Dorin Toma

În acest sezon, singurul jucător al Slatinei care a fost utilizat în toate cele 15 meciuri din Liga 2 a fost căpitanul Cătălin Doman (35 de ani), marcator a 3 goluri, golgheterul echipei, la egalitate cu Valentin Alexandru. Al doilea în acest top este Dorin Toma (24 meciuri), singurul utilizat în 14 partide. Acesta este și liderul la minutele petrecute pe teren, cu 1197, peste Doman, care are 1156.

Într-un top 5 al minutelor jucate în acest sezon, după cei doi se mai situează John Mondragon (29 ani – 1123 minute în 13 meciuri), Alexandru Sălcianu (30 ani, 1011 minute în 12 jocuri) și Ionuț Mitran (21 ani, 914 minute în 11 meciuri).

În coada clasamentului minutelor prinse la CSM Slatina în acest sezon sunt Raphael Stănescu (30 ani), cu 5 minute într-un meci, Cristinel Dinu (19 ani), 20 de minute în două jocuri, portarul Alexandru Silveanu (20 ani), cu 60 de minute într-un meci, Denis Dragu (18 ani), cu 267 minute în opt jocuri, Mihai Ion (25 ani), cu 295 minute în patru partide, sau Robert Gherghe (27 ani), cu 314 minute în patru jocuri.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-a-deschis-seria-plecarilor-de-la-csm-slatina-nu-a-fost-sa-fie-am-decis-ca-este-mai-bine-sa-ne-despartim-19295749

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-si-anuntat-programul-precompetitional-19295818

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă