UTA își împarte tinerii în Liga 2: Chindia, Dumbrăvița și Reșița au primit ”întăriri” de la Arad

Călin MNERIE 14 Jul. 2023, 15:51 Liga 2
UTA își împarte tinerii în Liga 2: Chindia, Dumbrăvița și Reșița au primit ”întăriri

În preziua meciului de la Galați, primul din noua ediție a SuperLigii pentru UTA, Mircea Rednic susține că a oprit șapte jucători din academie la prima echipă. Sita a mai cernut după amicalul de la Reșița (câștigat cu 1-0), iar antrenorul a decis că pentru câțiva dintre juniorii „roș-albi” ar fi mai bine să strângă minute în Liga a 2-a.

UTA a trimis câțiva jucători în Liga 2

Prin urmare, gruparea arădeană a fost de acord să-l împrumute pe fundașul Ionuț Anișorac (18 ani) la Chindia, iar pe Fabiano Cibi (18 ani) la Dumbrăvița. Acesta din urmă va fi concurent pe post cu colegul său de la UTA, Răzvan Ristin, arădenii fiind convinși că cei doi mijlocași centrali își vor împărți minutele ca jucători Under la trupa timișană.

În fine, „Puriul” nu dorește să-i dea încă o șansă și lui Joseph Godwin (20 de ani), astfel că masivul vârf nigerian va merge, cel mai probabil, la Reșița. Acum, „Jojo” se antrenează cu Pecica, iar la revenirea bănățenilor din cantonamentul din Slovenia, va ajunge sub comanda lui Călin Cheregi, unde îi va face concurență și arădeanului Ciprian Rus.

Mircea Rednic: ”Toți cei care au plecat vor fi urmăriți și la iarnă avem posbilitatea să-i aducem înapoi”

Din echipa vicecampioană națională în Liga de Tineret au mai plecat sub formă de împrumut și Emanuel Morar, la CSM Satu Mare, iar Alexandru Mitu, la Victoria Felnac. Portarul Bârlădeanu și fundașul Pătlăgică nu vor rămâne la Unirea Alba Iulia, respectiv CSM Deva și-și caută alte destinații.

”Toți care au plecat acum vor fi urmăriți și avem posibilitatea ca în iarnă să îi aducem înapoi. Prefer acest lucru decât să-i țin să se antreneze cu mine și să joace…unde? Sunt doar trei locuri la Under 18 unde puteau să joace și era bătaie foarte mare, așa că am preferat să țin șase-șapte jucători, plus cu Bruce (n.a. Nortey, 20 de ani).

Prin rotație pot să evolueze și în Liga de Tineret, dacă nu, sunt pe bancă, pentru că, am și zis, la fiecare meci vom avea minimum trei”, a menționat Mircea Rednic.

De ce nu a mai ajuns Isac la Corvinul?

Mircea Rednic a explicat și ce ar fi dorit să urmărească prin împrumutul lui Damian Isac la Corvinul Hunedoara și de ce nu i-a ieșit mutarea.

”Isac nu a vrut să plece, nu a acceptat să joace în Liga a 2-a. Eu am avut o discuție cu el, eu chiar l-am sfătuit să se ducă, să joace, pentru că acolo era dorit. Impresarul lui, Bogdan Apostu e acolo și el a insistat și avea nevoie de el. Nu a mai jucat de mult timp, vine după o accidentare care l-a ținut departe de teren”, a mai precizat ”Puriul”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-a-intors-din-cantonament-19277200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-a-semnat-cu-concordia-chiajna-19277189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-velisar-a-semnat-cu-corvinul-hunedoara-19277186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bebeto-lupulet-si-iulian-anca-trip-in-lot-surprizele-chirurgului-19277175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-ion-noul-jucator-al-echipei-csm-slatina-19277172

 

 

 

Călin MNERIE 14 Jul. 2023, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă