CSC Dumbrăvița a câștigat la scor ultimul amical, cu juniorii U18 ai clubului UTA. Cosmin Stan a fost un car de nervi tot jocul: ”Sunt nemulțumit.” Timișenii au refuzat să ofere jucătorii utilizați, de teama primului adversar din Liga 2

Anda DELIU 03 Aug. 2022, 17:45 Liga 2
CSC Dumbrăvița a câștigat la scor ultimul amical, cu juniorii U18 ai clubului UTA. Cosmin Stan a fost un car de nervi tot jocul: ”Sunt nemulțumit.” Timișenii au refuzat să ofere jucătorii utilizați, de teama primului adversar din Liga 2

CSC Dumbrăvița a disputat miercuri dimineața, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, ultimul meci de verificare înainte de debutul istoric în Liga 2, și a triumfat cu 5-0 în fața echipei sub 18 ani a clubului UTA, antrenată de Sandu Gaica.

Teama de debutul în liga secundă și de viitorii adversari se simte la dumbrăvițeni, deși au avut un start bun în amicale, iar antrenorul Cosmin Stan a avut momente extrem de colerice pe tot parcursul meciului cu tinerii arădeni, iar, în plus, clubul a ales să nu dea presei jucătorii folosiți, așa cum se obișnuiește, pentru a se ”proteja” de ”spionajul” celor de la Viitorul Pandurii.

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată într-un amical în această vară, la începutul lunii iulie, atunci când Dumbrăvița s-a impus la Arad, pe Motorul, cu 5-1.

Cosmin Stan și-a certat jucătorii în timpul amicalului cu UTA U18 și a intrat inclusiv pe teren

CSC Dumbrăvița a deschis scorul din minutul 12, când Andrei Olaru a înscris dintr-o centrare a lui Ghinescu. În minutul 29, Luca Bodri a marcat din fața porții, după o centrare dată de data aceasta de Grancea. După 2-0 la pauză, în repriza a doua, Sergiu Sabău a băgat mingea în plasă în minutul 66, din fața porții. Adrian Ungureanu a stabilit scorul final, după ce a marcat în minutele 76 și 90, în urma unor acțiuni individuale.

În ciuda faptului că s-a înscris la o singură poartă, și nu a echipei sale, Cosmin Stan a fost ultra-nervos. Tot meciul a ”arat” tușa de parcă ar fi fost arbitru de linie. La un moment dat a urlat la Amariei că greșește pentru că ”așa e când râzi la antrenamente”.

Tensiunea s-a transmis și spre bancă, unde portarul Trifon a început să se certe cu preparatorul fizic Alexandru Albert, iar Stan s-a întors furios spre fotbalist și l-a apostrofat dur.

CSC Dumbrăvița are în continuare probleme cu accidentările

Cum spuneam, în ciuda insistențelor reporterului Liga2.ro, clubul a refuzat să transmită cel puțin echipa de start folosită în acest amical, de teama adversarilor din primul joc, cu mențiunea că s-a rulat tot lotul valid la acest meci.

Nu vor juca la Târgu Jiu accidentații Alexandru Tismonar, Dragan Paulevici și David Popa. De asemenea, deși era ca și acontat, Alexandru Sabău s-a întors la Petrolul, club de la care Dumbrăvița urma să-l împrumute.

UTA, un club mult mai profesionist, a pus la dispoziție echipa U18 utilizată în acest amical: Malița – Mănăilă, Bota, Roșu, Anișorac – Ristin, Bokse – Maxim, Ronai, Popa – Andreaș. Au mai jucat: Bârlădeanu – Caia, Țîntaș, Covaci, Mitu, Șerăngău, Temian.

Cosmin Stan spune că elevii săi nu par pregătiți ca atitudine de debutul în Liga 2

Antrenorul nou-promovatei în Liga 2 spune că echipa trata fazele de joc prea lejer și asta l-a scos din sărite.

”Nu-s mulțumit, normal că nu sunt mulțumit. Trebuie să ținem cont că ieri am avut un antrenament mai dur, fizic. Poate am exagerat și eu astăzi un pic. Mi-am dorit să-i scot un pic din starea asta de moleșeală și am exagerat. I-am certat prea mult la meciul de astăzi. Dar asta că să înțeleagă că nu ne putem juca. Am ajuns aici. Sunt mulți dintre ei care cred că va fi ca la Divizia C. Și nu va fi ca la Divizia C. Am încercat astăzi să-i capacitez, să-i fac să înțeleagă. Nu doar în vestiar, ci și pe teren ce am vorbit cu ei, că dacă nu suntem așa cum trebuie să fim, o să avem probleme”, a precizat Stan.

”Eram atacant la un moment dat”

Un antrenor coleric, Stan a intrat pe teren în jurul minutul 75, în zona mediană, faptă care la un meci oficial i-ar fi adus eliminarea. ”În momentul în care îi văd că nu sunt concentrați… Cred că am intrat și prin teren, eram atacant la un moment. Când îi văd deconcentrați, mi-e o ciudă de mor. Pentru că lucrurile acestea le discutăm deja de foarte mult timp și nu-mi place când îi văd decocentrați. Chiar dacă e meci amical cu o echipă de juniori, la mijlocul săptămânii, după antrenament fizic. Dar eu vreau să-i văd concentrați, exact cum le tot spun în ultimul timp. Vreau să-i văd că anticipează ceea ce face adversaul. Vreau să-i văd că joaă mai mult la intercepție, să grăbim atacurile. Așa, la lasă-mă să te las nu putem juca la Divzia B”, a mai spus antrenorul Dumbrăviței.

Sandu Gaica, mulțumit de elevii săi de la UTA

Chiar dacă în acte, în ”îmbârligatele” contexte de la Arad, în dosarul de Liga Elitelor au mai fost trecuți alți antrenori, Sandu Gaica e cel care pregătește de ani buni juniorii mari ai ”Bătrânei doamne”. Antrenorul a apreciat și acest test ca fiind foarte util.

”Pentru noi, având în vedere că majoritatea dintre noi mai au încă doi ani de juniorat. A fost un test foarte bun. De asta am preferat meciurile cu echipele de seniori, ca să putem, din punct de vedere fizic și tehnic, să-i facem pe copii să facă în cel mai scurt timp pasul spre o echipă de seniori. Prima echipă, dacă s-ar putea. Dacă nu, Liga 2 sau 3. Dumbrăvița e o echipă care arată mult mai bine decât la primul test pe care l-am jucat cu ei. E clar, ei încep campionatul. Noi mai avem încă trei săptămâni. Suntem încă în perioada de pregătire. Sunt muțumit de prima repriză, nu neapărat ca și joc. Repriza a doua a fost puțin mai grea. Una peste alta, a fost un test foarte uitl pentru noi. Le urez Dumbrăviței mult succes, mai ales că antrenorul lor mi-a fost jucător și prieten”, a declarat Sandu Gaica.

În amicalele din această vară, CSC Dumbrăvița a trecut cu 5-1 de echipa U18 a clubului UTA, a învins cu 2-1 Unirea Dej, a câștigat cu 5-4 cu Unirea Sânnicolau Mare, a pierdut cu 0-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, s-a înclinat și în fața Ripensiei (scor 2-4) și a remizat cu modesta Avântul Perial (1-1).

Debutul în Liga 2 îl va avea sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Dumbrăvița tremură înaintea acestui joc oficial.

Anda DELIU 03 Aug. 2022, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă