CS Mioveni începe noul sezon cu o deplasare dificilă, la ASU Poli, și cu un lot schimbat aproape în totalitate. Ce spun Claudiu Niculescu și Dumitru Olteanu despre modificările petrecute la club și planurile de viitor

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 14:15 Liga 2

CS Mioveni începe noul sezon de Liga 2 exact cum a făcut-o și în ediția trecută, cu o deplasare la Timișoara, pentru un meci cu ASU Politehnica. Partida are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Știința. Argeșenii au un lot schimbat din temelii după ce în această vară au ratat promovarea în Liga 1 la barajul cu Chindia Târgoviște.

Schimbare majore în lotul CS Mioveni: șapte noi achiziții și 11 plecați

Mioveniul începe acest nou sezon de Liga 2 cu un lot schimbat în mare parte. Șapte noutăţi are Claudiu Niculescu în lot, la echipă fiind aduşi în această vară portarul Iustin Popescu (Chindia), fundaşii Fabrizio Constantin (Unirea Bascov), Alexandru Iacob (Rapid), mijlocaşii Laurenţiu Marinescu (Petrolul), Szilard Vereş (FK Csikszereda), Daniel Toma (ex Farul, aparține de FCSB) şi atacantul Sergiu Negruţ (Turris).

Laurențiu Marinescu, fostul căpitan al Petrolului, este cea mai importantă achiziție făcută de CS Mioveni în această vară.

De asemenea, lotului antrenat de Claudiu Niculescu s-au mai alăturat Sebastian Ivan (revenit după împrumutul la Unirea Bascov), Bogdan Zamfirescu (mijlocaș) şi Constantin Şerban (fundaș), ultimii doi de la echipele de juniori.

La capitolul plecări, CS Mioveni a pierdut o echipă întreagă, majoritatea titulari: Dean Beța (fundaș, Steaua), Marian Anghelina (mijlocaș, ”FC U” Craiova), Andrei Hergheligiu (atacant, Concordia Chiajna), Valentin Balint (atacant, Petrolul), Cătălin Alexe (fundaș, Concordia Chiajna), Simon Măzărache (atacant, Farul Constanța), Raul Costin (mijlocaș, Rapid), Robert Ghiță (mijlocaș, Unirea Slobozia) și, mai nou, Flavius Croitoru (portar), Eduard Stoica (fundaș), Raul Hreniuc (fundaș, revenit la U Craiova) și Marian Șerban (mijlocaș, revenit la U Craiova).

Claudiu Niculescu: ”Avem şi un deficit de lot, dar la acest capitol mai aştept jucători”

Claudiu Niculescu rămâne antrenor la CS Mioveni și speră la un debut cu dreptul în deplasarea de la Timișoara. Cât despre lot, Niculescu mai așteaptă noi achiziții.

”Ne şteaptă un meci foarte dificil, ca la orice început de sezon. Plecăm cu un oarecare deficit de pregătire, pentru că am avut acea pauză după baraj, în timp ce alte echipe se antrenau. Avem şi un deficit de lot, dar la acest capitol mai aştept jucători în zilele următoare. Am mare încredere în băieţi în acest meci. Este o partidă grea, mai ales că adversarul are în componenţă jucători cu ştate vechi în Liga 1, dar, repet, am încredere. Este greu să o luăm de la capăt, mai ales acum, după ce am fost la un pas de Liga 1, deoarece moralul a avut de suferit. Dar nu avem ce face, mergem înainte şi vrem în play-off să ne calificăm. Avem speranţe că putem face o figură frumoasă”, a spus Claudiu Niculescu, citat de site-ul oficial al CS Mioveni.

Dumitru Olteanu: ”Este foarte dificil fără sprijinul Consiliului Local. Nu am putea face performanţă. FRF nu ne ajută cu nimic”

Președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, a vorbit și el despre schimbările de la CS Mioveni din această vară, cât și despre ceea ce urmează.

”A fost supărare şi amărăciune după sezonul trecut, după ce la finalul turului am fost pe 2, play-off-ul l-am terminat pe 3, iar într-un clasament al play-off-ului am fost pe 2. Au plecat o parte din jucători, a fost un sfârşit de ciclu şi e normal ca jucătorii să fie remarcaţi de alte cluburi. Problema este că la Liga a 2-a sunt unele cluburi care oferă acum salarii peste Liga 1 şi este dificil în acest condiţii să opreşti jucătorii. Dar noi am încercat să aducem alţi jucători şi am reuşit. Mai aşteptăm trei-patru fotbalişti în perioada următoare.

Obiectivul este clar, accedereea în primele şase echipe pentru participarea în play-off. Eforturile financiare sunt mari, mai ales cu testările COVID şi este foarte dificil fără sprijinul Consiliului Local. Nu am putea face performanţă. Din păcate, FRF nu ne ajută cu nimic, dar noi sperăm să vină banii din televizări pe anul trecut şi o susţinere mai mare din partea federaţiei.

La Timişoara este un meci de campionat, ca orice debut, este greu, mai ales că ASU este o echipă închegată bine. Suntem însă optimişti şi aşteptăm să ne întoarcem cu o victorie!”, a spus Dumitru Olteanu.

În sezonul trecut, la Timișoara, CS Mioveni a câștigat cu 1-0, prin golul marcat de Andrei Hergheligiu. În retur, pe stadionul Orășenesc, ASU Poli a învins ea cu 1-0.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă