Andrei Hergheligiu și Azdren Llullaku au semnat cu Concordia Chiajna. Echipa lui Florin Bratu are patru atacanți aduși în această vară din șapte achiziții

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2020, 09:09 Liga 2

Azdren Llullaku (32 de ani) s-a întors în România. Atacantul cu dublă cetățenie, albaneză și italiană, a semnat cu divizionara secundă Concordia Chiajna. Astfel, a revenit în campionatele de la noi, după un singur sezon în altă țară, în Belarus, unde a jucat pentru Shakhtjor Soligorsk. Tot sâmbătă, cu echipa ilfoveană a semnat și atacantul Andrei Hergheligiu (28 de ani), ultima dată fost la CS Mioveni, cu care a ratat promovarea în Liga 1 în urma barajului cu CS Mioveni.

Llullaku este la prima experiență în a doua ligă din România. El a mai jucat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Iași și Astra.

Hergheligiu are experiența Ligii 1 la Poli Iași, U Craiova, FC Botoșani și FC Hermannstadt. În liga secundă a mai jucat pentru Poli Iași, Luceafărul Oradea și FC Hermannstadt.

Azdren Llullaku: ”Am vorbit și ne-am înțeles în două-trei ore”

Are la activ peste 150 de meciuri pentru cele trei cluburi din Liga 1, iar cel mai bun randament l-a dat la echipa din Mediaș, pentru care a marcat de 34 de ori. Azdren Llullaku își dorea să revină în România și i-a cerut impresarului să îi găsească un contract încă din urmă cu câteva luni.

”Am fost la impresarul meu, Bogdan Apostu, în vizită, să văd ce opțiuni am. Era acolo și Cristi Tănase, președintele de la Concordia Chiajna. Am vorbit și ne-am înțeles în două-trei ore. Obiectivul este promovarea, altfel nu luam decizia de a merge în Liga 2. Mă bucur că am ajuns la o înțelegere cu Chiajna”, a declarat Azdren Llullaku pentru DigiSport.

”Am transferat un golgheter adevărat care are mare experiență. Sunt fericit că am reușit asta, având în vedere că ne-am luptat pentru semnătura lui cu două cluburi de Liga 1. Obiectivul nostru este să ne clasăm sus, să luptăm pentru primele locuri”, a declarat antrenorul Chiajnei, Florin Bratu, pentru ProSport.

Cristian Bălașa, directorul sportiv al Concordiei, Azdren Llullaku, noul jucător al echipei din Chiajna, și Bogdan Apostu, agentul care pare să aibă o nouă preferată în acest sezon de Liga 2

”Azdren este fostul golgheter al României, poate părea puțin ciudat că a ales Liga 2, însă Chiajna este echipa care a făcut o oferta de nerefuzat, iar proiectul și stabilitatea de aici l-au convins pe Llullaku că este locul potrivit pentru el. Negocierile cu Cristi au fost pe cât de rapide, pe atât de surprinzătoare. Azdren era la mine la birou când a venit Hergheligiu să emneze, iar când l-a văzut Cristi, nu l-a mai lăsat să plece până nu ne-am înțeles asupra tuturor aspectelor financiare. Sunt convins că va deveni un jucător providențial pentru echipă, decisiv în îndeplinirea obiectivelor Chiajnei”, a dezvăluit agentul jucătorului, Bogdan Apostu, pentru ProSport.

Azdren Llullaku a fost golgheterul României în sezonul 2016 / 2017, când juca la Gaz Metan Mediaș, și la finalul căruia prindea transferul la cea mai importantă echipă din carieră, FC Astana (Kazakhstan).

Andrei Hergheligiu a semnat și el cu Concordia și ridică la patru numărul achizițiilor în atac ale ilfovenilor

Până să semneze cu Llullaku, Concordia bătuse palma cu Andrei Hergheligiu, atacant care ultima dată evoluase pentru CS Mioveni.

Jucătorul ieșean schimbă echipa din Liga 2 pentru care va evolua în noul sezon, după ce cu argeșenii a ratat promovarea. În ediția trecută a ligii secunde a avut 32 de apariții în toate competițiile pentru CS Mioveni, în 27 a fost titular și a marcat 9 goluri.

Andrei Hergheligiu a lăsat CS Mioveni pentru Concordia Chiajna. În noul sezon se va lupta tot pentru promovare

Concordia își schimbă complet ”fața” în această vară, după ce și-a adus în ofensivă patru atacanți, pe Sergiu Arnăutu (Petrolul), Philippe Nsiah (ex Thanh Hoa FC), Andrei Hergheligiu (ex CS Mioveni) și Azdren Llullaku (ex Shakhtjor Soligorsk).

Concordia Chiajna a ajuns la al șaptelea transfer în această vară

Pe lângă cele două achiziții făcute sâmbătă, Concordia Chiajna a mai anunțat până acum cinci transferuri. În primă fază, Concordia i-a convins pe jucătorii Alexandru Cherecheș (fundaș, 23 de ani, ex ASU Poli), Ionuț Biceanu (mijlocaș, 26 de ani, ex Astra), Baudouin Kanda (mijlocaș, 27 de ani, ex Farul Constanța), Sergiu Arnăutu (atacant, 30 de ani, ex Petrolul) și pe Philippe Nsiah (atacant, 25 de ani, ex Thanh Hoa FC – Vietnam).

În perioada de pregătire de vară, Concordia Chiajna a desfășurat amicale cu următoarele echipe: ”FC U” Craiova (scor 1-1), FC Voluntari 2 (scor 0-1), Olimpic Cetate Râșnov (scor 1-1), Metaloglobus București (scor 0-1), SCM Gloria Buzău (scor 2-0), FK Csikszereda (scor 1-0) și Progresul Spartac (scor 2-0).

Trupa ilfoveană își dorește un amical pentru ziua de miercuri, 19 august, și caută adversar, iar următorul stabilit e cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în data de 22 august.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-castigat-pe-final-amicalul-cu-progresul-spartac-din-doua-lovituri-fixe-cu-doi-fundasi-marcatori-19144110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-albu-nu-mai-ajunge-la-fcsb-fundasul-concordiei-chiajna-semneaza-cu-uta-poate-sa-dea-nea-gigi-un-milion-de-euro-pe-mine-la-anul-19144120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-s-a-impus-la-limita-in-amicalul-cu-fk-csikszereda-un-junior-a-inscris-golul-decisiv-19143699

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2020, 09:09 Liga 2
Pe aceeași temă