Steaua își ia doi jucători din Liga 2 pentru promovarea în Liga 3. Oprița mărește numărul foștilor săi elevi de la Juventus în lotul ”militarilor”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2020, 20:22 Liga 2
Steaua își ia doi jucători din Liga 2 pentru promovarea în Liga 3. Oprița mărește numărul foștilor săi elevi de la Juventus în lotul ”militarilor”

Steaua a pornit în trombă campania de achiziții, cel puține pentru Liga 3, acolo unde speră să urce în această vară. Daniel Oprița a reușit să convingă să i se alăture încă doi jucători cu care a lucrat la Juventus București, împreună cu care a promovat în Liga 1. E vorba despre Remus Chipirliu și Dean Beța. ”Militarii” vor juca în play-off, unde sunt lideri, pentru a fi oficial campionii Bucureștiului, urmând ca apoi, dacă îl vor câștiga, să evolueze la barajul pentru promovare în Liga 3 cu alte două echipe, pe care încă nu le cunosc.

Asociația Steliștilor ’47 a anunțat că Steaua s-a înțeles cu Remus Chipirliu (28 de ani), ultima dată la SCM Gloria Buzău, și Dean Beța (29 de ani), de la CS Mioveni, doi jucători pe care antrenorul Daniel Oprița i-a antrenat în trecut și alături de care a reușit promovarea în Liga 1 la finalul sezonului 2016/2017 cu Juventus București.

Dean Beța ar putea promova cu CS Mioveni în Liga 1, dar vrea la Steaua, care poate urca în Liga 3

Dean Beța e jucătorul CS Mioveni, echipă aflată pe locul 2 în Liga 2 și care va participa în play-off-ul de promovare.

Beța a fost dorit insistent în iarnă de CSM Reșița, însă a fost convins până la urmă să rămână la trupa argeșeană, însă acum îl va urma din nou pe Daniel Oprița, alături de care a jucat la Petrolul și apoi a fost antrenat de acesta la Juventus și CS Mioveni. Relația dintre cei doi este una specială, ținând cont și că Oprița îi este naș lui Beța, iar cei doi au o afacere comună la Reșița.

În acest sezon are 20 de meciuri pentru CS Mioveni, iar în cariera sa a mai jucat pentru Sportul Studențesc, club la care a și jucat în Liga 1.

Dean Beța și Daniel Oprița au fost adversari ca jucători, dar și colegi, la Petrolul Ploiești. Ulterior, Oprița i-a devenit naș lui Beța, dar și antrenor la Juventus București și CS Mioveni, iar acum vor colabora din nou, la Steaua

Remus Chipirliu a avut cea mai bună evoluție ca fotbalist sub comanda lui Oprița

Atacantul gălățean Remus Chipirliu a avut cel mai bun moment al carierei sale sub comanda lui Oprița. Se întâmpla în sezonul 2016/2017 al Ligii 2, atunci când cei doi erau la Juventus. Chipirliu înscria atunci 30 de goluri în 28 de meciuri, devenea golgheterul campionatului și ajuta echipa să promoveze în Liga 1.

A plecat însă de la formația bucureșteană la Astra, unde a prins doar 139 de minute în cinci partide și a ajuns să evolueze la echipa secundă a giurgiuvenilor, în Liga 3. Din februarie 2019 a trecut la SCM Gloria Buzău, alături de care a promovat în Liga 2, însă în acest sezon a avut multe probleme de sănătate și a prins doar 10 jocuri, dar a înscris trei goluri. Buzoienii au intrat în vacanță acum până în ediția următoare a eșalonului secund, după ce sezonul a fost ”înghețat” ca urmare a pandemiei de COVID-19, astfel că Chipirliu e liber să ajungă la Steaua.

În cariera sa, Chipirliu a mai evoluat pentru Oțelul, Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina și a trecut și pe la ACS Poli Timișoara, unde nu a apucat să joace.

Remus Chipirliu a avut un sezon de excepție la Juventus București, sub comanda lui Daniel Oprița, când înscria 30 de goluri în 28 de meciuri și devenea golgheterul campionatului, dar obținea și promovarea în Liga 1. Gălățeanul pleca însă la Astra, o decizie deloc inspirată.

Atât Dean Beța, cât și Remus Chipirliu nu au drept de joc pentru Steaua în acest sezon, astfel că achiziționarea lor se va face pentru situația în care echipa promovează în Liga 3.

Opt foști elevi ai lui Oprița la Juventus sunt sub comanda sa la Steaua

Cu cei doi noi jucători acontați, Daniel Oprița va ajunge să aibă la Steaua opt foști elevi pe care i-a avut la Juventus în sezonul în care a obținut cea mai importantă realizare în cariera de antrenor: promovarea în Liga 1.

Dacă în prima parte a actualului sezon i-a avut la dispoziție pe Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu și Ovidiu Morariu, în această iarnă i-a mai adus pe Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu, după ce intraseră în dizgrație la Petrolul, ulterior pe cei doi i-a urmat și brazilianul Walace Alves da Silva, plecat tot de la Petrolul, iar acum, Oprița îi aduce la Steaua și pe Remus Chipirliu și Dean Beța.

Steaua joacă în play-off-ul Liga a 4-a București pentru desemnarea campioanei din 2020

Steaua va juca în play-off-ul Ligii a 4-a alături de alte trei echipe. Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) a organizat, luni, 1 iunie, o ședință a Comitetului de Urgență pentru a aproba modul în care va fi încheiat acest sezon afectat de pandemia de COVID-19.

AMFB nu a dorit ”înghețarea” în totalitate a actualei ediții a Ligii a 4-a București, așa cum s-a luat decizia în cazul județelor Suceava și Bihor și cum își dorea juristul CSA Steaua Florin Talpan, ci a stabilit ca echipa campioană să se hotărască în alt mod. Primele patru clasate vor juca într-un play-off, iar câștigătoarea acestuia va fi desemnată campioana Capitalei și va merge la barajul pentru promovare în Liga 3.

Totuși, fiindcă ocupantele locurilor 4 și 5, Progresul București 2005, respectiv AFC Asalt, au același număr de puncte în acest moment, acestea vor juca un baraj într-o singură manșă, iar învingătoarea va fi a patra echipă care participă în play-off.

Celelalte echipe care participă în play-off-ul pentru desemnarea campioanei din București în acest an sunt Steaua, Rapid 2 și Bucharest United.

Fiecare echipă va juca un meci împotriva celorlalte trei echipe, iar câștigătoarea va merge la barajul pentru promovarea în Liga 3.

În play-off se va intra cu un punctaj diferit, în funcție de locul ocupat înaintea acestui mini-turneu. Astfel, Steaua va avea 3 puncte, Rapid 2 – 2 puncte, Bucharest United – 1 punct, iar Progresul București 2005 sau AFC Asalt – 0 puncte.

În precedentele două ediții ale Ligii a 4-a București, Steaua a ratat titlul de campioană și șansa de a ajunge la barajul de promovare în Liga 3 în lupta cu Rapid, respectiv Carmen.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/amfb-a-decis-cum-se-stabileste-campioana-in-liga-a-4-a-bucuresti-steaua-intalneste-rapid-2-si-alte-doua-echipe-in-cursa-catre-barajul-de-promovare-in-liga-3-19134347

https://liga2.prosport.ro/liga-4/daniel-oprita-nu-da-inapoi-dupa-decizia-amfb-si-anunta-ca-steaua-se-va-pregati-in-continuare-daca-play-off-ul-e-regulamentar-nu-am-o-problema-cu-asta-vrea-sa-dispute-cateva-meciur-19134457

Marius ANGHEL 02 Jun. 2020, 20:22 Liga 2
Pe aceeași temă