Laurențiu Marinescu a semnat cu CS Mioveni după despărțirea de Petrolul: ”Îmi doresc să promovăm în Liga 1.” Alte două echipe l-au ofertat pe fostul căpitan al ”lupilor”

Andrei PASCU 25 Aug. 2020, 12:42 Liga 2

Laurențiu Marinescu (36 de ani, împliniți chiar astăzi) s-a despărțit de Petrolul la finalul campionatului recent încheiat al Ligii 2, dar acum va începe o nouă aventură. Mijlocașul va continua în același eșalon, pentru că s-a înțeles cu altă echipă. A dat curs propunerii primite de la CS Mioveni, una din adversarele Petrolului în play-off-ul de promovare din ultimul sezon și adversară în lupta pentru Liga 1 și în ediția care începe în acest weekend.

”În această vară a fost adus la CS Mioveni, pentru a evolua la mijlocul terenului, un fotbalist experimentat, în jurul căruia se paote reconstrui ehchipa.

Laurenţiu Marinescu are 36 de ani, vârstă pe care a împlinit-o chiar astăzi (n.r. – 25 august), este din Ploieşti şi joacă mijlocaş central ofensiv. A început fotbalul la Petrolul, echipă cu care a şi promovat în Liga I. În primul eşalon a mai evoluat pentru Unirea Urziceni, Steaua, U Cluj, din nou Petrolul şi FC Voluntari.

Sezonul trecut, mijlocaşul a jucat pentru echipa din Ploieşti. Are 239 de meciuri în Liga I şi 21 de goluri marcate, şi aproape200 de meciuri în Liga a II-a şi 40 de reuşite”, precizează CS Mioveni.

Laurențiu Marinescu: ”Am amintiri frumoase cu Claudiu Niculescu” 

Laurențiu Marinescu a recunoscut că a acceptat propunerea Mioveniului și pentru că echipa este antrenată de Claudiu Niculescu. Cei doi au mai lucrat împreună la FC Voluntari, unde au și câștigat două trofee. Fostul căpitan al Petrolului este convins că noua sa echipă poate promova în Liga 1 la finalul campionatului.

”CS Mioveni a fost clubul care m-a dorit cel mai mult în această perioadă. Echipa a fost an de an pe locurile fruntaşe din Liga a doua cu dorinţa de a reveni pe prima scenă fotbalistică, iar cu Claudiu Niculescu antrenor am amintiri frumoase de la Voluntari unde am câştigat Cupa şi Supercupa României.

Şi în sezonul trecut, CS Mioveni a fost o echipă bine organizată și foarte aproape de a obţine promovarea. Pentru următorul sezon îmi doresc să ne bucurăm cu toţi la finalul campionatului, cred că ăsta-i cel mai important lucru, acela de a promova şi a încununa munca de un an de zile…”, a declarat Laurențiu Marinescu.

Laurențiu Marinescu a mai fost ofertat de Turris Oltul și Farul Constanța 

Marinescu a avut de unde să aleagă, el mai primind și alte oferte clare, din partea a încă două cluburi care și-au anunțat candidatura la promovare în anul fotbalistic care stă să înceapă.

Potrivit Ziarul Prahova, a fost dorit și de Turris Oltul Turnu Măgurele și Farul Constanța. Oferta de la CS Mioveni, cât și faptul că orașul e mai apropiat de casa sa, de Ploiești, l-au făcut să dea curs propunerii argeșenilor.

Liga2.ro a scris despre plecarea mijlocașului de la Petrolul din urmă cu câteva săptămâni, la 10 august. I-a expirat contractul în această vară, iar conducătorii ploieștenilor nu i-au prelungit înțelegerea.

Laurențiu Marinescu a început fotbalul la Petrolul și și-ar fi dorit să-și încheie cariera tot la clubul prahovean, care însă nu i-au mai prelungit contractul din această vară, după ce s-a ratat doi ani consecutiv promovarea în Liga 1. Alături de ”lupi” a cucerit și un trofeu, Cupa României în sezonul 2012 / 2013. Mijlocașul mai are alte trei trofee în palmares, alte două cupe, cu FC Voluntari și FCSB, dar și o Supercupă a României, cu echipa din Ilfov.

Laurențiu Marinescu a mai jucat pentru FCSB, FC Voluntari, Universitatea Cluj, Dunărea Călărași și Unirea Urziceni.

  • La capitolul noutăți, CS Mioveni îi mai are și pe Alexandru Iacob (ex Rapid), Sergiu Negruț (ex Turris Oltul), Daniel Toma (ex Farul, împrumutat de la FCSB), Sebastian Ivan (revenit după împrumutul de la Unirea Bascov), Szilard Veres (ex FK Csikszereda) și Iustin Popescu (ex Chindia Târgoviște).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/hamza-younes-si-a-luat-la-revedere-de-la-petrolul-atacantul-tunisian-s-a-despartit-de-lupi-cu-un-mesaj-special-19145350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-important-anuntat-de-petrolul-a-adus-un-fost-mijlocas-de-la-fiorentina-si-brescia-cu-zeci-de-meciuri-in-serie-a-viorel-moldovan-mai-testeaza-doi-jucatori-19145106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

Andrei PASCU 25 Aug. 2020, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă