CS Comunal Șelimbăr s-a impus în primul amical disputat în 2023. Atacanții lui Claudiu Niculescu și-au făcut datoria. ”S-a văzut o ușoară oboseală, dar chiar au arătat bine”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 11:51 Liga 2

În a șaptea zi de cantonament efectuat la Râmnicu Vâlcea, oraș în care și-a disputat majoritatea meciurilor oficiale din 2022, echipa sibiană CS Comunal Șelimbăr a disputat primul meci amical din această pauză de iarnă. Adversarul întâlnit duminică, 22 ianuarie, de jucătorii lui Claudiu Niculescu a fost SCM Râmnicu Vâlcea, a doua clasată în Liga a 4-a Vâlcea la jumătatea sezonului.

Partida desfășurată pe terenul de iarbă sintetică din incinta Complexului Municipal din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu victoria cu scorul de 2-0 a echipei din Liga 2.

Visic și Gele au înscris pentru Șelimbăr în amicalul cu SCM Râmnicu Vâlcea

Primul care a marcat în amicalul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CS Comunal Șelimbăr a fost Stefan Visic, sârb revenit la sibieni în această iarnă după ce în vară l-a luat de la Someșul Dej (actuala Minerul Ocna Dej) și l-a împrumutat la Progresul Spartac. Atacantul a punctat în minutul 31, ”după ce goalkeeperul gazdelor a respins mingea puternic șutată de Alexandru Luca, iar Visic, aflat în apropiere, a urmărit balonul și l-a trimis în plasa porții”, a transmis clubul din Șelimbăr.

La vestiare s-a intrat cu rezultatul care avea să fie consemnat și la finalul jocului. Francezul Jordan Gele a înscris și el după ce a primit o minge de la Ion Cărăruș.

Niculescu ”a rulat întregul efectiv”!

CS Comunal Șelimbăr nu a transmis măcar primul ”11” cu care Claudiu Niculescu a decis să înceapă amicalul cu SCM.

”În cadrul acestei partide antrenorul Claudiu Niculescu a rulat întreg efectivul avut la dispoziție. CSC 1599 Șelimbăr va continua până vineri cantonamentul de la Râmnicu Vâlcea, stagiu de pregătire pe care îl vor încheia cu un nou amical”, s-a limitat să spună echipa sibiană care a pus un ”hashtag” halucinant la anunțul de pe pagina sa de Facebook după amical: ”#SuntemAiciDe700DeAni”!?

Pentru necunoscători, Viitorul Șelimbăr, așa cum s-a numit inițial această echipă care în vara anului 2021, odată cu promovarea în Liga 2, și-a cesionat locul în campionat unui club de drept public nou-înviințat, Club Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr, a luat ființă în 2016. De când există satul, ce bătălie a avut loc în el, în ce an, nu au niciun pic de legătură cu fotbalul!

Claudiu Niculescu: ”Era normal să nu arătăm foarte bine, dar, per total, sunt mulțumit de cum au arătat”

Claudiu Niculescu s-a declarat mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, ținând cont de momentul de pregătire în care se află.

”A fost exact cum mă așteptam, un joc de luptă, pe un teren mic, cu dimensiuni mai mici decât cele normale, dar, până la urmă, a fost un antrenament bun, sunt mulțumit de cum au arătat băieții din punct de vedere fizic. Era normal să nu arătăm foarte bine, pentru că a fost o săptămână foarte încărcată, am pus baza pregătirii fizice în această săptămână și mai urmează câteva zile, până la finalul cantonamentului, dar, per total, sunt mulțumit de cum au arătat. Au avut dorință atât cei care au jucat în prima repriză, cât și cei care au intrat în repriza secundă. Mai avem de muncit în continuare destul de mult până la reluarea sezonului și sper ca atunci când vom intra în linie dreaptă pentru prima partidă oficială să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a spus Claudiu Niculescu în interviul acordat ofițerului de presă al clubului.

CS Comunal Șelimbăr s-a reunire în data de 9 ianuarie, iar din 16 ianuarie se află în cantonament la Râmnicu Vâlcea pentru aproape două săptămâni. Antrenorul a vorbit și despre cum decurge pregătirea.

”A fost o săptămână foarte încărcată, cu două antrenamente pe zi. Am urmărit în special să acumulăm din punct de vedere fizic, de aia s-a și văzut o ușoară oboseală în acest meci. Încă nu au avut ritm de joc, a fost primul joc amical după o perioadă de o lună și ceva, aproape două luni de zile. Dar chiar au arătat bine. Pe mine mă bucură foarte mult faptul că au dorință. Asta îmi dă speranțe foarte mari că putem realiza lucruri frumoase în această primăvară”, a declarat antrenorul echipei sibiene.

Următorul amical îl are programat în data de 27 ianuarie, cu Cozia Călimănești, echipă din Liga 3.

Niculescu speră ca lotul de jucători să fie complet până la finalul acestei săptămâni

Echipa șelimbăreană s-a despărțit în această iarnă de nu mai puțin de nouă jucători și are șase achiziții. Zilele trecute, Claudiu Niculescu spunea că își mai dorește încă doi jucători. În acest moment încă este în așteptarea lor.

”Mai căutăm unul-doi jucători. Sperăm să-i putem aduce până la finalul săptămânii, sunt în permanentă legătură cu conducerea clubului, vorbim zilnic despre ce probleme mai apar la echipă și ceea ce ar mai trebui să rezolvăm și sper ca până la finalul noii săptămâni să mai creăm dubluri acolo unde nu sunt în acest moment”, a spus Niculescu.

Noutăți echipei sunt Stefan Visic (revenit după împrumutul la Progresul Spartac), Raul Palmeș (Concordia Chiajna), Nini Popescu (Gloria Bistrița Năsăud), Florinel Mitrea (”U” Cluj), Alexandru Roșca (împrumut de la UTA) și Nestorly Lumbu (ultima dată în liga a treia din Elveția). Șelimbărul s-a despărțit în această pauză de iarnă de Alexandru CurteanAlexandru DandeaRobert RizaAlexandru RaiceaAlexandu SilveanuOctavian UrsuAlexandru Ciocâlteu, Adrian Cîrstean și Robert Boboc.

Declarația lui Claudiu Niculescu la finalul amicalului CS Comunal Șelimbăr 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=aoQERJbW-J4

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-pregateste-selimbarul-pentru-noul-sezon-de-liga-2-cate-achizitii-isi-mai-doreste-acum-de-cand-spera-ca-acasa-sa-fie-sibiul-si-ce-spune-despre-obtinerea-dreptului-19258220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-pluseaza-la-achizitii-cu-dandea-si-jarovic-gneba-a-revenit-si-el-la-baia-mare-primul-amical-a-cazut-19258278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-o-noua-achizitie-19257925

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă