Claudiu Niculescu pregătește Șelimbărul pentru noul sezon de Liga 2. Câte achiziții își mai dorește acum, de când speră ca ”acasă” să fie Sibiul și ce spune despre obținerea dreptului la promovare al echipei

Adrian MUJEA 19 Jan. 2023, 16:53 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr se pregătește pentru a doua parte a sezonului de Liga 2 în cantonamentul centralizat de la Râmnicu Vâlcea, acolo unde echipa a jucat până acum, aproape pe toată durata anului 2022, meciurile de pe teren propriu.

Claudiu Niculescu se gândește deja la următorul sezon de Liga 2: ”Am încredere că vom forma un grup unit”

Antrenorul echipei din județul sibiu, Claudiu Niculescu, și-a propus ca obiectiv construirea unui lot care sezonul viitor să atace play-off-ul. Și în cele trei runde rămase din sezonul regular actual Șelimbărul mai are șanse matematice la play-off, însă aceste sunt mai mult teoretice, calificarea în grupa de promovare nedepinzând doar de rezultatele ei.

”Noi trebuie să ne gândim la ceea ce avem de făcut, să adunăm cât mai multe puncte în clasament și să formăm acel nucleu care să ne ajute sezonul viitor să ne îndeplinim obiectivele pe care le vom avea. În primă fază, primul obiectiv va fi play-off-ul, apoi rămâne să vedem. Am încredere în toți băieții care sunt acum în lotul nostru, am încredere că vom avea rezultate bune în această primăvară, că vom forma un grup unit și acest lucru se va vedea pe teren. Sunt la Șelimbăr și sunt trup și suflet alături de acest club foarte serios, cu oameni care vor performanță și pun la dispoziția jucătorilor toate condițiile pentru a se face performanță. Am venit aici să am rezultate bune și îmi doresc foarte mult acest lucru”, spune, pentru Liga2.ro, Claudiu Niculescu, antrenorul unei echipe care mai sus de Liga 2 nu poate urca, având în vedere că forma sa de organizare, una de drept publică, nu-i permite regulamentar să promoveze.

”Play-off-ul nu mai poate fi atins”

După 16 etape din sezonul regular, CS Comunal Șelimbăr este pe locul 12 în Liga 2, cu cinci victorii, șase remize și cinci înfrângeri, iar șansele de a mai prinde play-off-ul sunt foarte mici.Cinci puncte desparte echipa lui Niculescu de ultima formație situată pe locurile care duc în play-off, Gloria Buzău (locul 6, 26 puncte).

”La fotbal trebuie să fim realiști, este frumos să visăm, dar este greu. Din punct de vedere matematic ar mai fi șanse, dar ținând cont că este distanța destul de mare de locul 6 și fiind doar nouă puncte puse în joc, cred eu că play-off-ul nu mai poate fi atins. Dar, la fotbal se poate întâmpla orice. Ca să reușim asta ar trebui ca echipele din fața noastră să aibă un parcurs rău în cele trei etape și noi să mergeam ceas, adică să câștigăm cele trei jocuri”, crede Niculescu, care a preluat Șelimbărul din etapa a 14-a și cu el antrenor au fost obținute un egal (0-0 acasă cu Slatina), o victorie (2-1 la Miercurea Ciuc) și un eșec (0-3 acasă cu Dumbrăvița).

Niculescu își mai dorește doi jucători

Echipa șelimbăreană s-a despărțit în această iarnă de nu mai puțin de nouă jucători și are șase achiziții, iar Claudiu Niculescu speră să se vadă un plus în a doua parte a sezonului.Acesta își mai dorește încă doi jucători.

Au fost destul de multe schimbări în lot, sunt mulțumit de jucătorii care au venit în această iarnă, fotbaliști care sper să ne ajute în ceea ce ne-am propus în primăvară. Mai multe nu pot spune, și eu aștept să văd cum vom arăta în jocurile care au mai rămas de disputat în acest sezon. Mai suntem în căutări, vor mai veni maxim doi jucători”, a declarat Claudiu Niculescu.

Noutăți echipei sunt Stefan Visic (revenit după împrumutul la Progresul Spartac), Raul Palmeș (Concordia Chiajna), Nini Popescu (Gloria Bistrița Năsăud), Florinel Mitrea (”U” Cluj), Alexandru Roșca (împrumut de la UTA) și Nestorly Lumbu (ultima dată în liga a treia din Elveția). La antrenamente participă și juniorii Casian Soare și Robert Gliga, ambii de la Intertar Sibiu.

CS Comunal Șelimbăr s-a despărțit în această pauză de iarnă de nouă jucători: Alexandru CurteanAlexandru DandeaRobert RizaAlexandru RaiceaAlexandu SilveanuOctavian UrsuAlexandru Ciocâlteu, Adrian Cîrstean și Robert Boboc.

”Cred că ne întoarcem la Sibiu”

Din primăvară, odată cu reluarea campionatului Ligii 2, Claudiu Niculescu speră ca echipa să evolueze pe noul stadion Municipal din Sibiu.

”Sperăm să jucăm la Sibiu, se fac demersuri în acest sens, conducerea clubului lucrează la asta. Ne-am dori foarte mult să jucăm pe stadionul Municipal din Sibiu, s-ar crea o altă emulație în jurul echipei, dar rămâne să vedem. E posibil să continuăm să jucăm la Vâlcea, dar, în proporție destul de mare, cred că ne vom întoarce la Sibiu (n.r. – nu e vorba de o întoarcere, fiindcă această echipă nu a jucat la Sibiu, ea fiind originară din comuna Șelimbăr). Conducerea clubului lucrează și la obținerea dreptului de promovare. Cu siguranță sezonul viitor obiectivul va fi play-off. Cu dreptul de promovare rămâne să vedem”, spune, pentru Liga2.ro, Claudiu Niculescu.

Echipa pe care a pregătit-o în prima parte a sezonului, Poli Iași, este văzută cu prima șansă la promovare: ”Acum nu pot să zic că este o favorită certă, distanța de puncte între primele clasate e destul de mică, pot apărea surprize. Cred că Poli Iași pare principala favorită, deși va fi un play-off foarte greu și s-au văzut surprize și în sezoanele trecute, așa că nu știu ce va fi.”

CS Comunal Șelimbăr va disputa duminică primul amical al iernii, în Zăvoi, cu SCM Râmnicu Vâlcea, echipă care activează în Liga a 4-a Vâlcea și are ca obiectiv promovarea în Liga 3.

Lotul echipei CS Comunal Șelimbăr în cantonamentul de la Râmnicu Vâlcea:

portari: Simion Bumbar, Alexander Mitrovic, Alexandru Roșca,
jucători de câmp: George Monea, Igor Arhirii, Ciprian Natea, Raul Palmeș, Bogdan Vișa, Nestorly Lumbu, Radu Crișan, Daniel Tătar, Florinel Mitrea, Robert Gliga (junior Interstar), Mircea Manole, Lucian Buzan, Ion Cărăruș, Alexandru Luca, Tudor Man, Casian Soare (junior Intersar), Nini Popescu, Stefan Visic, Jordan Gele, Ionuț Cîrloanță, Denis Ursu.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-plecat-in-cantonament-19258074

Adrian MUJEA 19 Jan. 2023, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă