Costel Lazăr, despre posibilitatea financiară a ACS Petrolul 52 de a participa la licitația pentru mărcile Petrolul: ”Sunt atât de hârșâit în fotbal, încât nu mă mai sperie nimic.” Cum comentează posibila implicare a politicului în viața clubului | VIDEO

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 Jun. 2021, 23:16 Liga 2

Petrolul se află în acest moment într-o ”situație delicată”, după cum spunea zilele trecute chiar președintele Costel Lazăr, în ziua în care conducerea clubului trimitea o scrisoare de intenție către primarul Andrei Volosevici, în care anunțau că sunt ”de acord, în principiu, cu o asociere (parteneriat) cu organele administrației publice locale (Municipiul Ploiești)”. Asta după ce echipa ploieșteană a rămas fără partenerul finanțator Veolia, retras din această postură după a treia promovare ratată în Liga 1.

Această scrisoare a dus și la decizia Consiliului Local al Municipiului Ploiești, într-o ședință extraordinară susținută luni, 7 iunie, de amânare a scoaterii la licitație a celor șase mărci ale clubului Petrolul, aflate în patrimoniul municipiului Ploiești, până la stabilirea sau nu a unui parteneriat cu formația din Liga 2.

ACS Petrolul 52 merge la licitația pentru mărcile Petrolul. Costel Lazăr: ”Dacă ne vom permite sau nu, asta rămâne de văzut”

Ținând cont de actuala situație financiară a clubului, una instabilă, Costel Lazăr a fost intervievat în ediția de marți, 8 iunie 2021, a ProSport LIVE, în care invitat a fost antrenorul Petrolului, Nicolae Constantin, dacă actuala societate (ACS Petrolul 52) își permite să meargă la licitație și să și câștige mărcile care i-au dat în ultimii patru ani dreptul să se considere continuatoarea multiplei campioane din Ploiești.

”Bineînțeles că trebuie să mergem la licitație. Dacă ne vom permite sau nu, asta rămâne de văzut. Eu nu mă sperii de nimic la fotbal. Sunt atât de hârșâit în fotbal, încât nu mă mai sperie nimic. Speculații puteți să faceți, noi știm ce avem de făcut. Facem pașii mărunți și siguri și cu siguranță vom ajunge acolo unde ne dorim”, a spus Costel Lazăr, destul de iritat.

”Pot fi anunțate vremuri grele sau pot fi anunțate vremuri foarte frumoase. Depinde de rezultatele echipei”, e de părere președintele clubului găzar.

”Marca aparține primăriei și mi se pare corect să fie acolo. E clar că dacă o să se ajungă la licitație, o să se meargă și o să liciteze pentru marcă. Ar fi păcat să se ajungă la Ploiești cum e la Craiova, cu două echipe, sau Timișoara, cu două, sau cu Rapidul, că mai e o echipă prin Liga a 4-a care crede că e Rapidul. Sunt sigur că suporterii, împreună cu conducerea, împreună cu primarul și Consiliul Local, vor găsi soluția cea mai bună pentru a merge cu o singură echipă și pentru a face ceea ce este de făcut”
Nicolae Constantin, antrenor Petrolul Ploiești, la ProSport LIVE

  • 100.913 lei / an este suma de pornire la licitație stabilită de primăria Ploiești pentru cele șase mărci Petrolul (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95). Pentru a participa la licitație trebuie achitată o faxă de 6.000 de lei, iar contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 de lei. Cea mai valoroasă marcă este ”FC Petrolul Ploieşti”, evaluată la 17.523 de lei.

Lazăr e de părere că a făcut ”alegerile bune” în sezonul trecut, când s-a ratat din nou promovarea

Lazăr nu vrea să fie asociat cu ceea ce s-a petrecut la Petrolul înainte de venirea sa, când s-a ratat de două ori promovarea în Liga 1. Și sub conducerea sa, în ultimul sezon de Liga 2, nu s-a îndeplinit obiectivul, însă fostul jucător al Petrolului și oficial al Astrei a găsit motive pentru scuze.

”Speranțele sunt că ne putem face treaba și știm fiecare ce avem de făcut. Dacă vorbim despre perioada mea ca președinte, aș vrea să vă reamintesc că am fost instalat în data de 6 august 2020, când aveam șase jucători seniori, dintre care patru au plecat. Deci, practic, și pentru mine, și pentru antrenor (n.r. – în mare parte din sezonul trecut, fără o etapă din sezonul regular, antrenor a fost Viorel Moldovan), și pentru toată lumea a fost foarte greu să construim o echipă din mers, au venit jucători cu grade diferite de pregătire, chiar dacă unii aveau o valoare mai ridicată sau mai scăzută. Cred că am făcut alegerile bune împreună cu antrenorul. Că nu a ieșit, nu a ieșit, fotbalul nu e matematică. Acum stăm mult mai bine din punct de vedere al omogenității lotului, a relațiilor dintre jucători și ne vom completa lotul așa cum își dorește și stafful tehnic”, a spus Costel Lazăr la ProSport LIVE.

La Petrolul există omogenitate atât la lotul de jucători, cât și la nivel de conducere, spune Lazăr

Dacă despre actualul lot de jucători a spus că este unul care stă mult mai bine ca omogenitate față de anii trecuți, întrebat care există omogenitate și la nivel de conducere la Petrolul, Costel Lazăr spune că, din punctul său de vedere, este o înțelegere bună.

”Pentru că eu colaborez cu oricine, nu am rupt relațiile cu niciun membru al staffului sau al Consiliului Director, sau al AGA. Din punctul meu de vedere, suntem omogeni și știm ce vrem”, a declarat Lazăr, care a vorbit și despre poziția clubului în ceea ce privește implicare politicului, lucru nedorit la un moment dat în special de suporteri, pentru ca acum să nu mai fie respins: ”Nu discutăm din punct de vedere politic. Discutăm din punct de vedere al susținerii clubului de către Consiliul Local. Acest club nu a făcut politică, are statut că este apolitic și până la urmă decizia este a membrilor fondatori. Nu este a mea și nu este a nimănui altcuiva.”

Momentan, pentru noul sezon de Liga 2, Petrolul și-a numit un nou antrenor principal, pe Nicolae Constantin, un nou antrenor secund, pe Valentin Bădoi, un director sportiv, pe Claudiu Tudor, și a perfectat trei achiziții, Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni).

Ediția ProSport LIVE cu Nicolae Constantin:

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 Jun. 2021, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă