EXCLUSIV | Principalul finanțator al clubului Petrolul face un pas în spate. Decizia luată de Veolia după a treia promovare ratată în Liga 1

Autori: Răzvan STÎNGĂ, Daniel NAZARE Publicat: 29 Apr. 2021, 14:42 Actualizat: 29 Apr. 2021, 22:20 Liga 2
EXCLUSIV | Principalul finanțator al clubului Petrolul face un pas în spate. Decizia luată de Veolia după a treia promovare ratată în Liga 1

Petrolul Ploiești a ratat pentru al treilea sezon consecutiv promovarea în Liga 1, iar neîndeplinirea obiectivului o costă scump. Partenerul finanțator al clubului prahovean, compania Veolia România, și-a anunțat retragerea din această calitate începând cu finalul acestui campionat de Liga 2, ediția 2020/2021.

Veolia va continua însă alături de Petrolul, doar ca sponsor din următorul sezon al Ligii 2.

Colaborarea dintre Petrolul și compania franceză activă în mai multe domenii în orașul Ploiești a început de la începutul anului 2017, când gruparea galben-albastră se afla în Liga 4, după ce o lua de la zero, în urma falimentului vechii societăți.

Veolia rămâne doar sponsor la Petrolul 

”Veolia România anunță că, odată cu încheierea sezonului competițional 2020-2021, parteneriatul de finanțare a echipei Petrolul Ploiești se închide, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competițional. 

Veolia România s-a alăturat echipei ploieștene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploiești se afla în Liga a IV-a, și a pus bazele acestui parteneriat din respect față de comunitatea ploieșteană și cu dorința de a obține performanță, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar și expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic național. 

În toată această perioadă, partenerul finanțator a garantat toate condițiile financiare pentru ca echipa de referință a orașului Ploiești să obțină rezultate, respectându-și fiecare obligație contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect față de proceduri și lege. 

«Responsabilitatea socială și dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat și pe care le-a implementat încă de la începutul activității, lucru care ne obligă să rămânem consecvenți în demersurile noastre și să ne implicăm activ în comunitățile locale în care noi activăm. Astfel, rămânem deschiși în a susține echipa fanion a orașului Ploiești, în calitate de sponsor, în speranța că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploiești în perioada următoare va pune echipa de suflet a orașului, acolo unde merită», declară oficialii Veolia România”, sună comunicatul Veolia.

Clubul Petrolul n-a comunicat nimic după decizia partenerului ei.

Nu este prima dată când Veolia, prin reprezentantul ei, Mădălin Mihailovici, și-a anunțat retragerea de la Petrolul. În vara lui 2019, după ce suporterii au participat la o conferință de presă de prezentare a viitorului președinte, Marius Stan, și își spuneau nemulțumirile, Mihailovici părăsea sala și anunța retragerea. Ulterior, revenea asupra deciziei.

Autori: Răzvan STÎNGĂ, Daniel NAZARE Publicat: 29 Apr. 2021, 14:42 Actualizat: 29 Apr. 2021, 22:20 Liga 2
Pe aceeași temă