Scoaterea la licitație a celor șase mărci ale clubului Petrolul, aflate în patrimoniul municipiului Ploiești, a fost amânată. Acestea au fost închiriate în ultimii patru ani de societatea pe care activează actualul Petrolul, aflat în Liga 2 și care a ratat pentru al treilea sezon la rând promovarea în Liga 1.
În ședința extraordinară de luni, 7 iunie 2021, a Consiliului Local al Municipiului Ploiești, aleșii au hotărât, la propunerea consilierului Valentin Marcu (PNL), prorogarea proiectului de hotărâre care viza scoaterea la licitație a licenței pentru mărcile Petrolul.
Decizia a fost luată după ce conducerea ACS Petrolul 52, clubul din Liga 2 care a deținut în ultimii patru ani mărcile, a trimis o scrisoare de intenție către primarul Andrei Volosevici, în care anunța că ”este de acord, în principiu, cu o asociere (parteneriat) cu organele administrației publice locale (Municipiul Ploiești)”. Edilului i se solicita să transmită ”în scris, toate detaliile, în formula propusă de dumneavoastră, dar care să conțină minim următoarele informații: situația mărcilor Petrolul, tarifele preferențiale stadion ”Ilie Oană”, suporterul financiar alocat și garantat, structura organizatorită la nivelul organelor de conducere al clubului”, toate pentru ca aceasta să fie prezentate în Adunarea Generală a Asociației, în vederea aprobării.
În data de 16 iunie 2017, ACS Petrolul 52 Ploiești a fost singura structură sportivă care a achiziționat caietul de sarcini pentru a participa la licitația publică deschisă cu strigare organizată la Palatul Administrativ Ploiești pentru cumpărarea celor șase mărci „Petrolul” (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95), fiecare dintre ele evaluate la un preț de pornire de 14.472 lei
Reprezentată la licitație de președintele de onoare Mircea Dridea, președintele Cristian Vlad, cât și de un împuternicit al sponsorului Veolia, cel care a asigurat suportul financiar necesar pentru achiziționarea simbolurilor petroliste, ACS Petrolul 52 Ploiești a obținut atunci mărcile Petrolului pentru o durată de patru ani, plătind 14.725 lei pentru fiecare marcă/an, la care s-a adaugat 2 la sută din încasările aferente din dreptul de folosire al mărcii.
Acum, Primăria Ploiești a propus, în urma unei evaluări, ca preț de pornire al licitației suma de 100.913 lei pentru fiecare an, iar criteriile de performanță vizează promovarea în Liga 1. Pentru a participa la licitație trebuie achitată o faxă de 6.000 de lei, iar contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 de lei.
Mărcile urmează a fi atribuite pe o perioadă de doi ani, jumătate față de cum fuseseră închiriate prima dată, după ce au ajuns în administrarea primăriei Ploiești după falimentul structurii care le-a deținut, SC FC Petrolul SA.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducatorii-clubului-petrolul-sunt-de-acord-cu-asocierea-cu-primaria-ploiesti-dupa-ce-partenerul-finantator-s-a-retras-scrisoarea-de-intentie-trimisa-edilului-andrei-volosevici-si-reactia-presedint-19188344
https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-petrolul-la-al-treilea-transfer-pentru-sezonul-urmator-ploiestenii-au-anuntat-venirea-lui-eugeniu-cebotaru-19188446