Scoaterea la licitație a mărcilor Petrolul a fost amânată! Motivul care a dus la această decizie

Marius ANGHEL 08 Jun. 2021, 13:06 Liga 2

Scoaterea la licitație a celor șase mărci ale clubului Petrolul, aflate în patrimoniul municipiului Ploiești, a fost amânată. Acestea au fost închiriate în ultimii patru ani de societatea pe care activează actualul Petrolul, aflat în Liga 2 și care a ratat pentru al treilea sezon la rând promovarea în Liga 1.

Licitația mărcilor Petrolul a fost amânată

În ședința extraordinară de luni, 7 iunie 2021, a Consiliului Local al Municipiului Ploiești, aleșii au hotărât, la propunerea consilierului Valentin Marcu (PNL), prorogarea proiectului de hotărâre care viza scoaterea la licitație a licenței pentru mărcile Petrolul.

Decizia a fost luată după ce conducerea ACS Petrolul 52, clubul din Liga 2 care a deținut în ultimii patru ani mărcile, a trimis o scrisoare de intenție către primarul Andrei Volosevici, în care anunța că ”este de acord, în principiu, cu o asociere (parteneriat) cu organele administrației publice locale (Municipiul Ploiești)”. Edilului i se solicita să transmită ”în scris, toate detaliile, în formula propusă de dumneavoastră, dar care să conțină minim următoarele informații: situația mărcilor Petrolul, tarifele preferențiale stadion ”Ilie Oană”, suporterul financiar alocat și garantat, structura organizatorită la nivelul organelor de conducere al clubului”, toate pentru ca aceasta să fie prezentate în Adunarea Generală a Asociației, în vederea aprobării.

  • Petrolul a rămas fără partenerul finanțator Veolia, retras din această postură după a treia promovare ratată în Liga 1, acum aflându-se într-o situație delicată în privința viitorului său, lucru recunoscut inclusiv de președintele său, Costel Lazăr. Cu o zi înainte de emiterea scrisorii de intenție, în data de 3 iunie, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 Ploiești, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, reprezentanții Consiliului Local al Muncipiului Ploiești și reprezentanții suporterilor au avut o întâlnire în care au vorbit despre situația clubului.

Cu cât s-au scumpit mărcile Petrolului față de acum patru ani

În data de 16 iunie 2017, ACS Petrolul 52 Ploiești a fost singura structură sportivă care a achiziționat caietul de sarcini pentru a participa la licitația publică deschisă cu strigare organizată la Palatul Administrativ Ploiești pentru cumpărarea celor șase mărci „Petrolul” (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95), fiecare dintre ele evaluate la un preț de pornire de 14.472 lei

Reprezentată la licitație de președintele de onoare Mircea Dridea, președintele Cristian Vlad, cât și de un împuternicit al sponsorului Veolia, cel care a asigurat suportul financiar necesar pentru achiziționarea simbolurilor petroliste, ACS Petrolul 52 Ploiești a obținut atunci mărcile Petrolului pentru o durată de patru ani, plătind 14.725 lei pentru fiecare marcă/an, la care s-a adaugat 2 la sută din încasările aferente din dreptul de folosire al mărcii.

Acum, Primăria Ploiești a propus, în urma unei evaluări, ca preț de pornire al licitației suma de 100.913 lei pentru fiecare an, iar criteriile de performanță vizează promovarea în Liga 1. Pentru a participa la licitație trebuie achitată o faxă de 6.000 de lei, iar contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 de lei.

  • Cea mai valoroasă marcă este ”FC Petrolul Ploieşti”, evaluată la 17.523 de lei. Celelalte cinci mărci (FC Petrolul Ploieşti 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploieşti, Petrolul 52 şi Petrolul 95) sunt evaluate la 16.678 de lei fiecare. Astfel s-a ajuns la un total de 100.913 lei pentru suma de pornire la licitație. Față de acum patru ani, prețul unei mărți Petrolul a crescut cu 3.051 lei sau 2.206 lei.

Mărcile urmează a fi atribuite pe o perioadă de doi ani, jumătate față de cum fuseseră închiriate prima dată, după ce au ajuns în administrarea primăriei Ploiești după falimentul structurii care le-a deținut, SC FC Petrolul SA.

4 titluri de campioană și 3 Cupe ale României a câștigat Petrolul Ploiești în istoria sa

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducatorii-clubului-petrolul-sunt-de-acord-cu-asocierea-cu-primaria-ploiesti-dupa-ce-partenerul-finantator-s-a-retras-scrisoarea-de-intentie-trimisa-edilului-andrei-volosevici-si-reactia-presedint-19188344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-petrolul-la-al-treilea-transfer-pentru-sezonul-urmator-ploiestenii-au-anuntat-venirea-lui-eugeniu-cebotaru-19188446

Marius ANGHEL 08 Jun. 2021, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă