OFICIAL | Nicolae Constantin este noul antrenor principal al echipei Petrolul. ”M-am întors acasă! Nu va fi ușor să readucem Petrolul acolo unde îi este locul”

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 15:57 Liga 2
OFICIAL | Nicolae Constantin este noul antrenor principal al echipei Petrolul. ”M-am întors acasă! Nu va fi ușor să readucem Petrolul acolo unde îi este locul”

Petrolul Ploiești are antrenor principal de astăzi, 26 mai 2021. Nicolae Constantin (47 de ani) a semnat contractul cu clubul de la care s-a lansat ca fotbalist și va fi la a treia experiență a sa în postura de ”principal”, după ce a mai condus echipele ACSO Filiași (Liga 3) și Fotbal Comuna Recea (Liga 2).

Cel cunoscut ca Nae Constantin a semnat un contract pe doi ani cu Petrolul și are ca obiectiv promovarea în Liga 1, unicul pe care și-l impune un club de talia celui de la Ploiești.

”Sunt fericit, pentru că m-am întors acasă! Am venit cu bucurie și cu dorința să facem treabă și să readucem Petrolul acolo unde îi este locul. Nu va fi ușor, dar cu multă muncă și cu inteligență sunt convins că vom reuși să facem acest lucru”, a spus, după ce a fost prezentat ca antrenor la Petrolul, Nicolae Constantin.

Nae Constantin a antrenat ultima dată la Fotbal Comuna Recea. Între timp a obținut Licența UEFA PRO

Nae Constantin a fost a doua propunere a conducerii clubului ploieștean pe lista de antrenori în ședința din 13 mai a Adunării Generale a Asociaților clubului Petrolul Ploiești. Primul a fost Ilie Stan, de la SCM Gloria Buzău, cu care s-a și negociat a doua zi, însă acesta nu a fost dorit de suporteri.

Ultima echipă pe care Nicolae Constantin a antrenat-o a fost Fotbal Comuna Recea. A preluat echipa maramureșeană la finalul lunii septembrie 2020, după ce Ciprian Danciu, antrenorul care a promovat-a în Liga 2, a fost demis după primele patru etape din care nu a scos niciun punct.

La primul meci cu Constantin pe bancă, Recea a învins pe teren propriu Rapidul, cu 2-1. În total, cu Nae Constantin pe bancă, Fotbal Comuna Recea a înregistrat, în campionat sau cupă, cinci victorii, trei egaluri și patru înfrângeri.

Fotbal Comuna Recea încheia prima parte a sezonului de Liga 2, la prima participare în această competiție, pe un loc 18 aproape nesperat la modul cum s-a început campionatul. Cu 15 puncte acumulate în 14 meciuri, formația din Maramureș se clasa peste echipe ca Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău și Unirea Slobozia, pe aceasta din urmă depășind-o la golaveraj, la egalitate de puncte aflându-se și cu Concordia Chiajna.

Problemele financiare ale clubului maramureșean l-au făcut pe Nae Constantin, în pauza de iarnă, să nu mai vrea să continue la Recea, echipă cu care oricum își încheiase contractul.

Ulterior, Constantin s-a axat pe finalizarea cursurilor pentru Licenței UEFA PRO, pe care a și obținut-o.

A fost antrenor secund la Petrolul în două rânduri. Debutul în antrenorat l-a avut chiar la echipe de pe ”Ilie Oană”

Nu va fi însă prima dată când Nae Constantin se va afla pe banca tehnică a Patrolului. A mai făcut-o în două rânduri, ca antrenor secund al lui Răzvan Lucescu, în Liga 1, la vechea societate, cât și ca secund al lui Octavian Grigore, în actualul proiect, în Liga a 4-a.

De altfel, debutul în antrenorat al lui Constantin a avut loc chiar la Petrolul, ca secund al lui Răzvan Lucescu, în sezonul de Liga 1 2014-2015.

Ca antrenor principal, în prima sa experiență, Constantin a mai condus-o o scurtă perioadă de timp și pe ACSO Filiași, în Liga 3, în iarna anului 2020. Prelua echipa în perioada de vacanță, se ocupa de pregătirea din acea iarnă și avea să stea pe bancă un singur meci, cu Gilortul Târgu Cărbunești (1-0), apoi campionatul avea să fie ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19. Ulterior, cele două părți alegeau să nu mai continue colaborarea.

Odată cu Nae Constantin, la Petrolul au ajuns și jucătorii Marius Coman (Fotbal Comuna Recea) și Darius Buia (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), primele achiziții ale clubului pentru noul sezon. Coman condiționat venirea sa la Ploiești de numirea ca antrenor a lui Constantin, cei doi rămânând într-o relați apropiată după perioada petrecută la Recea.

Petrolul are programată reunirea în data de 12 iunie, campionatul Ligii 2 urmând a debuta la 31 iulie.

Comunicatul clubului Petrolul Ploiești privind numirea lui Nicolae Constantin ca antrenor principal:

”Nicolae Constantin

este, începând de astăzi, noul antrenor principal al formației noastre, fostul jucător și „căpitan” al Petrolului semnând un angajament valabil pentru următorii doi ani.

„Sunt fericit, pentru că m-am întors acasă!”, a fost prima mărturisire a noului tehnician al „galben-albaștrilor”, cel care va sta, din această vară, pe banca echipei la care s-a lansat, ca jucător, în fotbalul mare.

„Am venit cu bucurie și cu dorința să facem treabă și să readucem Petrolul acolo unde îi este locul. Nu va fi ușor, dar cu multă muncă și cu inteligență sunt convins că vom reuși să facem acest lucru”, a adăugat Nicolae Constantin.

În vârstă de 47 de ani, Nae Constantin este un produs al fotbalului prahovean. Născut la Filipeștii de Târg, a fost remarcat la Victoria Florești, în Divizia C, de acolo de unde, în 1996, a ajuns la echipa fanion a județului, debutând pe prima scenă într-o partidă FC Argeș – FC Petrolul (31 iulie 1996). A îmbrăcat tricoul „lupilor” până în 1999, fiind și căpitanul echipei, iar mai apoi s-a transferat la Rapid, revenind la Ploiești pentru sezonul 2003-2004. În total, Nicolae Constantin a bifat, pentru clubul nostru, 76 de apariții în primul eșalon și șapte goluri marcate. Alături de Petrolul și de Rapid, în cariera sa de jucător au mai figurat AS Ploiești (1996-1997), Electromagnetica București (2001-2002), Astra Ploiești (2001-2002), Dighenis Morphou (Cipru, 2006-2007), FC Brașov (2007-2010) și Chimia Brazi (2011), noul tehnician al grupării nostre totalizând 190 de prezențe și 16 goluri marcate la nivelul primului eșalon.

Cariera de antrenor și-a început-o tot pe banca Petrolului, ca secund în mandatul lui Răzvan Lucescu, în debutul sezonului 2014-2015. A fost, de asemenea, asistentul lui Octavian Grigore, în 2016, la începutul proiectului noului Petrolul, iar între februarie 2017 și iunie 2018 s-a aflat în staff-ul lui Daniel Isăilă, la reprezentativa „U21” a României. Tot cu Isăilă a lucrat, vreme de un sezon (2018-2019) în Arabia Saudită, la Al Hazim, pentru ca prima experiență de antrenor principal să o aibă, la începutul lui 2020, pe banca formației de eșalon trei ACSO Filiași. În ultima ediție de campionat a condus-o, pentru 12 partide, pe ACS Fotbal Comuna Recea, în liga a doua, echipă de care s-a despărțit în pauza de iarnă.

Bun (re)venit, Nicolae Constantin!”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-prezentat-primele-achizitii-pentru-noul-sezon-marius-coman-si-darius-buia-niciunul-n-a-confirmat-atunci-cand-a-fost-la-cluburi-mari-19186806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-in-pole-position-pentru-a-prelua-petrolul-va-face-echipa-pe-banca-tehnica-cu-un-fost-coleg-de-la-rapid-19186723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-stabilit-datele-primei-etape-din-liga-2-si-liga-3-sezonul-2021-2022-19186779

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă