OFICIAL | Petrolul, la al treilea transfer pentru sezonul următor. Ploieștenii au anunțat venirea lui Eugeniu Cebotaru

Andrei PASCU 07 Jun. 2021, 12:38 Liga 2
OFICIAL | Petrolul, la al treilea transfer pentru sezonul următor. Ploieștenii au anunțat venirea lui Eugeniu Cebotaru

Petrolul continuă campania de transferuri, iar recent a făcut publică venirea lui Eugeniu Cebotaru (36 de ani), la câteva zile după ce s-a aflat că s-a ajuns la un acord cu mijlocașul. Fotbalistul a evoluat ultima dată la Academica Clinceni, în Liga 1.

Petrolul și Eugeniu Cebotaru au căzut de acord asupra unei colaborări pentru cel puțin un sezon, iar jucătorul va face, astfel, parte din lotul ”lupilor galbeni” încă din momentul în care Nicolae Constantin va demara reunirea echipei, pe 12 iunie.

Eugeniu Cebotaru, prezentat oficial de Petrolul 

Mijlocașul este un obișnuit al fotbalului românesc. El a mai avut și altă experiență în România, pe lângă cele două sezoane petrecute la Academica Clinceni. În urmă cu mai bine de 10 ani, Eugeniu Cebotaru a mai evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț. A plecat din România în 2011, în Rusia, unde a evoluat pentru două cluburi, Spartak Nal’chik și Sibir. S-a întors în țara noastră în 2019, când cădea la un acord cu clubul din Clinceni.

Trecerea lui la Petrolul s-a făcut fără sumă de transfer, pentru că înțelegerea lui Cebotaru cu Academica Clinceni s-a terminat în această vară. Asta deși a fost un jucător important în stagiunea 2020/2021. A evoluat în 29 de partide în Liga 1, iar în 26 dintre acestea a fost titular. În plus, a și marcat de trei ori.

În sezonul 2019/2020, mijlocașul născut în Republica Moldova a avut statistici și mai bune, 35 de meciuri și patru goluri în Liga 1.

Clubul nostru a ajuns la un acord cu mijlocașul Eugeniu Cebotaru, cel care va evolua pentru „lupii galbeni” în următoarea stagiune competițională.

Experimentatul jucător moldovean, om de bază al Academicii Clinceni în ultimele două sezoane de prim eșalon, vine să fortifice compartimentul median al „galben-albaștrilor”, în perspectiva campionatului ce va debuta la finalul lunii iulie.

În vârstă de 36 de ani, Cebotaru are la activ 149 de prezențe și 17 goluri marcate în Liga 1 din România, bifate în perioada 2006-2011, atunci când a evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț, și între 2019-2021, în tricoul Academicii Clinceni.

Cu 68 de apariții în prima reprezentativă a Republicii Moldova, noul echipier al Petrolului a mai evoluat, de-a lungul carierei sale, în țara natală, pentru Zimbrul Chișinău, grupare cu care a câștigat de două ori Cupa Moldovei (2003, 2004), și în eșalonul secund din Rusia, la Spartak Nalchik și Sibir Novosibirsk.

Bun venit, Eugeniu Cebotaru!”, a anunțat clubul ploieștean pe site-ul oficial, FC Petrolul.

Petrolul, la al treilea transfer pentru sezonul următor 

Venirea lui Eugeniu Cebotaru este a treia pentru Petrolul după terminarea campionatului Ligii 2. Zilele precedente, ploieștenii au mai anunțat venirile lui Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea) și Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu).

Din lotul pentru sezonul următor nu vor mai face parte Nir Lax, Amidu Salifu, Joeri Poelmans, Georgi Kitanov, Jhon Mondragon sau Sergiu Arnăutu (expirare împrumut de la Concordia Chiajna). Nici situația lui Vlad Mitrea (expirare împrumut de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Romario Moise (expirare împrumut de la Astra), Antoniu Manolache și Pol Roige Rodriguez (ambii urmând a le expira contractul) nu este sigură.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-fk-csikszereda-amicale-importante-in-aceasta-vara-cele-doua-pretendente-la-promovare-vor-juca-impotriva-unei-echipe-din-liga-1-la-poiana-brasov-19188363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducatorii-clubului-petrolul-sunt-de-acord-cu-asocierea-cu-primaria-ploiesti-dupa-ce-partenerul-finantator-s-a-retras-scrisoarea-de-intentie-trimisa-edilului-andrei-volosevici-si-reactia-presedint-19188344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-au-drept-de-joc-in-noul-sezon-al-ligii-2-editia-2021-2022-cum-se-va-desfasura-campionatul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-retrogradeaza-19188314

 

 

 

 

Andrei PASCU 07 Jun. 2021, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă