Cosmin Stan a tras concluziile la CSC Dumbrăvița după pregătirea de iarnă: ”Suntem mai buni decât am fost în toamnă.” Pe Poli Timișoara o vede retrogradată dacă o învinge în prima etapă din 2023: ”Soarta lor e cam pecetluită”

Anda DELIU 19 Feb. 2023, 12:58 Liga 2
Cosmin Stan a tras concluziile la CSC Dumbrăvița după pregătirea de iarnă: ”Suntem mai buni decât am fost în toamnă.” Pe Poli Timișoara o vede retrogradată dacă o învinge în prima etapă din 2023: ”Soarta lor e cam pecetluită”

CSC Dumbrăvița a preferat să încheie perioada de pregătire de iarnă cu un antrenament cu juniorii ei U17, fără a ține scorul.

Cosmin Stan e foarte optimist după meciurile de verificare și e convins că dacă sâmbăta viitoare echipa sa o învinge pe Poli Timișoara, în prima etapă programată în 2023, atunci alb-violeții nu mai au șanse să scape de retrogradare.

A gândit pregătirea pentru ca vârful de formă să fie atins la meciul cu Poli Timișoara

Stan e foarte mulțumit de cum arată echipă după venirile lui M’hammed Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Abdoulaye Niakate (CFR Cluj 2), Alexandru Capătă (Progresul Pecica), Alexandru Piftor (Ripensia) și Adrian Zaluschi (Poli Timișoara).

”Concluzia principală e că suntem mai buni decât am fost în toamnă. Prin venirile celor cinci jucători noi și prin experiența acumulată datorită meciurilor tari pe care le-am avut în campionat și Cupa României. Nu greșesc dacă spun acest lucru, suntem mai buni decât în toamnă! Cred că asta își doresc și suporterii noștri să audă. În momentul de față, cu o săptămână înainte de începerea campionatului, sunt mulțumit. Din ceea ce am văzut în ultimele zile, suntem în grafic. Sper ca până la meciul cu Poli să prindem o formă fizică foarte bună, maximală, pentru că așa am și gândit pregătirea, să fim în cea mai bună formă încă de la primul joc”, a declarat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița are mici probleme medicale în lot

La final de pregătire, echipa lui Cosmin Stan nu e lipsită de probleme medicale, dar sunt minore. ”Avem și acum unele probleme medicale, dar care nu cred să creeze îngrijorări pentru viitor. Sunt însă două probleme ceva mai serioase. De câteva zile, Grancea nu se antrenează, din cauza unei viroze respiratorii. Iar Ghinescu a acuzat o problemă musculară, iar azi l-am menajat, nu a intrat în antrenament, tocmai pentru a se putea reface până luni, când începem pregătirea meciului cu Poli”, a mai punctat Stan.

Stan o vede pe Poli Timișoara cu o soartă aproape pecetliuită

Antrenorul Dumbrăviței e convins că dacă va triumfa în derbyul local de sămbătă, trupa sa aproape că o va executa pe Poli, care mai are de jucat în sezonul regulat cu Poli Iași și Dinamo.

”S-a vorbit mult despre acest meci, fiind primul meci al anului. A fost o perioadă lungă de pregătire, astfel că e normal să vorbești în primul rând despre acest meci, nu despre cel din etapa a doua. Cu atât mai mult cu cât întâlnim Poli, într-un moment în care ambele echipe sunt jos în clasament. Cred că dacă vom câștiga meciul cu Poli, soarta lor e cam pecetluită. Bineînțeles, noi ne dorim cele trei puncte și pentru a scăpa de o contracandidată. Îmi pare rău că echipele din județul Timiș se văd nevoite să se lupte între ele pentru salvare, dar asta este situația, din păcate”, a mai punctat Cosmin Stan.

Rezultatele Dumbrăviței din amicalele din această iarnă: 4-1 cu UTA U18, 3-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3), 2-0 pe Șoimii Lipova (Liga 3), 1-1 cu FC Bihor Oradea (Liga 3), 1-2 cu Avântul Periam (Liga 3), 0-4 cu CS Comunal Șelimbăr (Liga 2), 2-0 cu Ripensia (Liga 2) și 5-3 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii ( Liga 3).

În primul joc oficial din 2023, CSC Dumbrăvița întâlnește Poli Timișoara, sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena ”Ștefan Dobay”. După primele 16 etape, Dumbrăvița are 19 puncte și ocupă locul 14, iar Poli se află pe poziția a 19-a, cu 12 puncte.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/condusa-cu-3-0-la-pauza-csc-dumbravita-a-intors-spectaculos-scorul-si-a-castigat-amicalul-cu-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-cosmin-stan-multumit-si-de-jocul-din-prima-repriza-19260518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-iesit-invingatoare-din-amicalul-cu-ripensia-unul-in-care-n-au-lipsit-scanteile-jucatorii-au-sarit-la-bataie-19260242

Anda DELIU 19 Feb. 2023, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă