Condusă cu 3-0 la pauză, CSC Dumbrăvița a întors spectaculos scorul și a câștigat amicalul cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Cosmin Stan, mulțumit și de jocul din prima repriză!

Anda DELIU 15 Feb. 2023, 23:16 Liga 2
Condusă cu 3-0 la pauză, CSC Dumbrăvița a întors spectaculos scorul și a câștigat amicalul cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Cosmin Stan, mulțumit și de jocul din prima repriză!

CSC Dumbrăvița a câștigat cu scorul de 5-3 amicalul jucat, miercuri, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă de Liga 3 cu ambiții de promovare.

La pauză, formația de eșalon inferior a condus cu 3-0, dar alb-verzii conduși de Cosmin Stan au revenit în a doua parte a jocului de pregătire.

Elevii lui Sorin Bălu, incisivi în primele 45 de minute

Meciul s-a jucat în satul Covaci, la nord de Timișoara. Ghiroda a deschis scorul în minutul 7. Bura-Koț a greșit, iar Andrei Mura a taxat.

Dumbrăvițenii au greșit în apărare și în minutul 31, Ghiroda a primit penalty, transformat de Andrei Făgărășanu, fost jucător al lor.

Peste două minute scorul a căpătat proporții, după reușita lui Ion Vasluian.

În repriza a doua, echipa de Liga 2 a răsturnat complet tabela. Petre Simon a spart gheața în minutul 49. Andrei Olaru a marcat în minutul 67, iar Simon a trimis din nou mingea în poartă din lovitură liberă în minutul 73. Peste zece minute, tot Simon a marcat pentru 4-3, iar Olaru a stabilit scorul final în minutul 87.

Au lipsit indisponibili Toma Bodri, Ghinescu și Gîsă.

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Bura-Koț, Niakate, Moțiu – Paulevici, Martinov, I. Tănase, Curea, L. Bodri – Capătă, Zaluschi
Au mai intrat: Trifon, Ciui – Zurbagiu, C. Toma, Tismonar, Olaru, Salhi, Torok, Amariei, Simon, Piftor, Grancea

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Stupu, Hecsko, Velcotă – Făgărășanu, Schinteie, Coroiu – Mancaș, Bădăuță, Mura
Au mai intrat: Golban, Bîrlovean, Ehling, Micșa, Ad. Ilie, Precup, Datcu

Cosmin Stan, după ce Dumbrăvița a primit trei goluri în prima repriză: ”Nu am practicat un joc slab”

Comsin Stan a fost mulțumit și de cum a jucat echipa în prima repriză, chiar dacă a primit trei goluri de la o formație din Liga 3.

”Au fost multe greșeli individuale în prima repriză. Pe acest fond am și luat cele trei goluri. Nu am jucat rău nici înainte de pauză, ne-am creat foarte multe situații, am și ratat câteva situații importante. După pauză, diferența față de prima repriză a fost că nu am mai tratat cu superficialitate fazele de atac. Am înscris cinci goluri și puteam să marcăm și altele! Iar pe faza defensivă nu am mai făcut cadouri. Cum spuneam, nici în prima repriză nu am practicat un joc slab, în niciun caz. Au fost foarte multe ocazii în jocul de astăzi, iar faptul că ajungem destul de ușor la poarta adversă nu poate decât să mă bucure. Terenul a fost acceptabil pentru această perioadă a anului. Am și încercat să îl protejăm, ieri am făcut antrenament pe terenul 2, tocmai pentru a putea beneficia de o suprafață bună. Chiar pot să spun că s-a putut jucat astăzi, față de ultimele noastre amicale în care am dat peste terenuri înghețate. Astăzi, chiar a arătat a teren de fotbal”, a punctat Cosmin Stan.

Sorin Bălu, supărat pe jucătorii săi tineri: ”Nu accept, nu tolerez”

Antrenorul Ghirodei a fost, în schimb, supărat.

”În prima repriză, momentul în care am folosit echipa cea mai aproape de adevăr, aici mai este și Mosoarcă, am făcut un meci bun. Excelent, chiar. Am pus sub o presiune fantastică o echipă de ligă superioară. Jucătorii noștri s-au descurcat foarte bine, am respectat întru totul ce am antrenat, ce am vorbit. Am marcat, puteam să mai marcăm. La pauză s-a întâmplat o chestie care îmi dă de gândit. Aici vreau să trag și un semnal de alarmă. Cei tineri trebuie să înțeleagă că în momentul în care ei intră, trebuie să mențină ce s-a câștigat, sau dacă nu, să aducă un plus. Din păcate, nu s-a întâmplat treaba asta. E clar că trebuie să fim atenți cu procesul de intrare în echipă a celor tineri. Suntem în meciurile amicale și trebuie să le dăm și lor minute. Pe viitor îmi dă de gândit, că s-ar putea să nu mai primească minute. Până la urmă, eu sunt antrenorul echipei și pe mine mă interesează și rezultatele. Mă interesează ca cei care intră în echipa noastră să știe că joacă la Ghiroda, o echipă serioasă, cu pretenții, care vrea ceva. Știm exact ce vrem! Nu poți să intri și să fii doar tu pe teren. Pentru că nu accept, nu tolerez. O să am o discuție foarte serioasă mâine cu echipa, să vedem ce am făcut foarte bine. Celor care au jucat în prima repriză nu am ce să le reproșez, ba dimpotrivă, trebuie să le aduc laude și felicitări. O să mam o discuție foarte serioasă cu cei care intrat în repriza a doua. Eu sunt frustra, pentru mine e frustrant ca antrenor să bagi o echipă, să-ți joace un fotbal extraordinar, să-ți joace ceea ce antrenezi, să aibă agresivitate, să aibă dorință să paseze bine, să fie primii la minge, să marcheze, să bată, să conducă cu 3-0 în prima repriză o echipă de Liga 2, iar în momentul în care schimbăm la pauză să vină catastrofa”, a spus Sorin Bălu.

CSC Dumbrăvița a mai bifat următoarele rezultate în amicalele din această iarnă: 4-1 cu UTA U18, 3-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3), 2-0 pe Șoimii Lipova (Liga 3), 1-1 cu FC Bihor Oradea (Liga 3), 1-2 cu Avântul Periam (Liga 3), 0-4 cu CS Comunal Șelimbăr (Liga 2) și 2-0 cu Ripensia.

Sâmbătă va juca ultimul amical, cu o echipă de juniori din cadrul clubului.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 15 Feb. 2023, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă