CSC Dumbrăvița o ține din victorie în victorie în partidele amicale, dar și adversarii sunt inferiori valoric. Timișenii și-au găsit golgheter

Anda DELIU 01 Feb. 2023, 21:21 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus miercuri, 1 februarie, cu scorul de 2-0, într-un amical jucat cu Șoimii Lipova, la Pișchia, o comună din nordul Timișoarei.

Elevii lui Cosmin Stan o țin din succes în succes în amicale, în condițiile în care, deocamdată, nu au întâlnit adversari măcar de liga secundă.

Gol marcat încă din minutul 4 de CSC Dumbrăvița

După o primă ocazie a lui Curea, CSC Dumbrăvița a deschis scorul cu Șoimii în minutul 4. A fost un corner bătut de Ghinescu, Salhi Ouadie a prelugit, iar Alexandru Piftor, golgheterul echipei din amicale, a împins mingea în plasă.

Până la pauză, Curea și Simon au avut alte ocazii. La pauză, s-au schimbat echipele. În minutul 70, Dumbrăvița a marcat prin Abdoulaye Niakate, alt nou-venit, după un corner bătut de Toma.

Peste șase minute, Jichici a avut una o ocazie mare pentru arădeni din Liga 3, dar a trimis pe lângă. Luca Bodri a fost eliminat în minutul 86, dar în locul său a intrat Martinov, în urma unei convenții dintre echipe.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Curea, Zaluschi, Ouadie, Ghinescu – Martinov, Simon, Piftor
Au mai intrat: R. Mikloș – Amariei, Bura-Koț, Niakate, C. Toma, Tismonar, I. Tănase, Grancea, T. Bodri, Capătă, L. Bodri

Șoimii Lipova: Buta – Criștiu, Sabău, Giosu, Pamfile – Gavrilă, D. Pop I, D. Pop II, Grigoriu – Al. Popovici, A. Rusu
Au mai intrat: Poiană – Clej, Petruț, A. Popa, Naghi, Susan, Jichici, D. Rusu, Modan, Enciu

Semne bune pentru Dumbrăvița

Cosmin Stan e foarte mulțumit de cum decurge pregătirea și a explicat amănunțit de ce.

”Primul meci pe iarbă. Am avut și în meciul acesta, chiar dacă suntem foarte încărcați după antrenamentele pe care le-am făcut până în momentul de față, din nou am avut poftă de fotbal. E o concurență bună, se vede bine lucrul acesta. Probabil de asta și pofta de joc, că-și dau seama că e concurență foarte mare pe posturi. Un meci bun, cu o echipă bună. Terenul a fost denivelat și a fost destul de greu să construim, pentru că pe vremea aceasta e greu să găsești un teren biliard. Nesperat de bine am construit la meciul de astăzi, foarte multe pase în jumătatea adversă de teren, am ținut foarte mult de minge și ne-am creat, pe lângă goluri, și alte câteva situații de a marca. Dacă mă gândesc repede, nu știu dacă adversarul a avut vreo ocazia clară. Un meci în care ne-am atins toate obiectivele. Am avut niște lbiective de-a mele, tactice. E vorba de sistemul de joc, penru că și cei noi trebuie să e obișnuaiscă cu ambele sisteme. Cred că suntem mai buni decât am fost în toamnă, cu venirile jucătorilor pe care i-am transferat în aceastăă iarnă. Avem un joc mai consistent decât în toamnă”, a punctat antrenorul Dumbrăviței.

Anterior, CSC Dumbrăvița s-a impus cu 4-1 într-un amical cu juniorii U18 de la UTA și cu 3-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei, ambele disputate pe stadionul Motorul din Arad. Sâmbătă, la Zăbrani, va juca cu FC Bihor Oradea, o altă echipă din Liga 3.

Adrian Abrudean: ”A fost o partidă destul de aprig disputată, pe un teren destul de greu”

Adrian Abrudean, antrenorul echipei aflată pe locul 2 în Seria a 8-a a Ligii 3, a apreciat că și jucătorii săi au avut ocazii, nu cum a spus Stan.

”Din punctul meu de vedere, a fost o partidă destul de aprig disputată, pe un teren destul de greu. Dar mă bucur că am putut să evoluăm pe iarbă, pentru că până acum am avut parte doar de antrenamente și jocuri pe teren sintetic. Mi-a plăcut mult implicarea în efort, atitudinea băieților. Jocul în mare parte a e fost echilibrat, cu ocazii de ambele părți, dar am luat două goluri din faze fixe, aspect la care vom lucra mai mult. Până la urmă, am rulat toți jucătorii, mă bucur că nu au fost probleme de ordin medical și, bineînțeles că sunt destul de multe lucruri de pus la punct. Am întâlnit o echipă bună, agresivă, care va începe campionatul mai repede puțin ca și noi. În mare parte, sunt mulțumit. Bineînțeles că sunt și minusuri pe care trenuie să le corectăm. Dar deocamdată suntem în stadiul de a evalua toți jucătorii, de a le da minute egale tuturor și de a ne pregăti”, a declarat Abrudean.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-incheiat-campania-de-achizitii-adrian-zaluschi-anuntat-oficial-la-echipa-din-timis-19259206

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-anuntat-si-achizitionarea-lui-alexandru-piftor-cu-o-zi-inainte-de-intrarea-in-cantonament-19258838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fost-atacant-la-uta-si-slatina-cea-mai-recenta-achizitie-a-csc-dumbravita-jucatorul-s-a-despartit-de-ultima-sa-echipa-cu-intentia-de-a-se-lasa-de-fotbal-19258705

Anda DELIU 01 Feb. 2023, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă