Șelimbărul și-a luat revanșa după eșecul dur din campionat. A învins la scor Dumbrăvița, însă doar într-un meci amical

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 16:39 Liga 2

Miercuri la prânz, cele două cluburi comunale din Liga 2, Șelimbăr și Dumbrăvița, și-au dat întâlnire la jumătate de drum, pe sinteticul de la Deva, pentru un meci amical.

Trupa sibiană a triumfat cu 4-0 în fața celor din Timiș, așadar, s-a impus destul de categoric.

În campionat, deci într-un meci oficial, Dumbrăvița a câștigat cu 3-0 la Râmnicu Vâlcea, în chiar ultimul lor joc din 2022. În clasament, Șelimbărul are două puncte în plus față de Dumbrăvița, 21 față de 19.

Trifon, neatent la faze importante. Dumbrăvița a pierdut la scor cu Șelimbăr

Practic, scorul s-a deschis după o eroare a portarului Dumbrăviței, Cătălin Trifon. El a respins cu genunchiul până la Nini Popescu, care a lobat peste goalkeeper și a marcat în minutul 15.

Ulterior, portarul a apărat la unele faze importante și la pauză s-a intrat cu 1-0. Tot șelimbărenii au continuat însă să înscrie. În minutul 52, după un corner, Radu Crișan a marcat cu călcâiul. În minutul 57, jucătorii lui Claudiu Niculescu au obținut un penalty după ce Curea a faultat. Trifon a apărat, dar nu a avut cel puțin un picior pe linia porții, astfel că lovitura s-a repetat. A doua oară, Jordan Gele nu a mai ratat.

Dumbrăvița s-a ”trezit” ofensiv abia după ce era condusă cu 3-0. A ratat prin Piftor și Simon, iar ocaziile irosite s-au răzbunat. În minutul 77, Ionuț Năstăsie a marcat pentru scorul final, 4-0, cu un șut de la marginea careului.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Moțiu, Gîsă (Torok 63), C. Toma – Curea (Tismonar 81), Niakate, Zaluschi (I. Tănase 35), Ghinescu (cpt.) – Martinov, Simon, Piftor
Antrenor: Cosmin Stan

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Palmeș, Lumbu, R. Crișan, Mitrea, Buzan, Cărăruș, Al. Luca, N. Popescu, Gele, Visic
Au mai intrat în repriza a doua: Roșca – Natea, Vișa, Arhirii, Monea, I. Năstăsie, Sore, Răducioiu, D. Ursu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Cosmin Stan nu e așa îngrijorat

Antrenorul Dumbrăviței nu a fost, firește, încântat de rezultat, dar nici foarte îngirjorat.

”Cum am spus și ieri, după meciul cu Periam, pe noi ne-a interesat în această săptămână doar ca jucătorii să primească câte 90 de minute. Aș putea spune că un astfel de rezultat ar trebui să ne îngrijoreze, mai ales că e vorba despre două înfrângeri în două zile. Dar venim totuși după cantonament, e prima oară în această iarnă când fiecare dintre ei joacă 90 de minute și într-un fel e normal. Sunt îngrijorat în schimb pentru Curea, care a primit o lovitură în genunchi și sper să nu fie nimic grav. Ar fi păcat pentru el, pentru că e în creștere ca joc. Sper să nu fie nimic complicat și să ne continuăm drumul în formulă completă. Ca efort, sunt 100 la sută mulțumit! Ca efort, ca implicare, ca dorință am arătat bine. Dar nici ieri, nici astăzi nu am avut putință, dar cum spunea, e normal acest lucru imediat după cantonament. Probabil că de săptămâna viitoare lucrurile vor intra pe făgașul normal și vom avea și prospețimea care acum ne lipsește”, a declarat Cosmin Stan.

Până acum, în amicale, CSC Dumbrăvița a înregistrat victorii cu 4-1 cu UTA U18, 3-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3) și 2-0 pe Șoimii Lipova (Liga 3), egalul de 1-1 cu FC Bihor Oradea (Liga 3) și o înfrângere cu 1-2 cu Avântul Periam (Liga 3). Sâmbătă va juca cu Ripensia alt meci amical.

De partea cealaltă, CS Comunal Șelimbăr s-a aflat acum abia la al treilea amical disputat în această iarnă. În precedentele a trecut cu 2-0 de SCM Râmnicu Vâlcea (Liga 4 Vâlcea) și cu 2-1 de Metalurgistul Cugir. Conform programului anunțat, echipei lui Claudiu Niculescu i-au mai rămas de disputat amicale cu Minerul Costești (11 februarie) și CSM Slatina (18 februarie).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-de-avantul-periam-intr-un-amical-in-care-arbitrul-a-iesit-de-pe-teren-in-minutul-80-19259821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/franck-yameogo-s-a-intors-in-romania-si-a-semnat-cu-unul-dintre-liderii-din-liga-3-fostul-meu-antrenor-viorel-moldovan-care-imi-este-ca-un-tata-ma-sfatuieste-foarte-mult-si-mi-a-vorbit-fru-19259673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-rezolvat-rapid-amicalul-cu-metalurgistul-cugir-niculescu-pare-sa-fi-gasit-servantul-ideal-pentru-atacantii-sai-19259571

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă