CSC Dumbrăvița a ieșit învingătoare din amicalul cu Ripensia, unul în care n-au lipsit scânteile: jucătorii au sărit la bătaie

Anda DELIU 11 Feb. 2023, 22:33 Liga 2

CSC Dumbrăvița a câștigat la scorul de 2-0 meciul amical cu Ripensia, jucat sâmbătă, 11 februarie, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Terenul a fost înghețat și asta și-a pus amprenta asupra jocului, iar momentele ”nervoase” nu au lipsit, deoarece în repriza a doua între cele două formații din Liga 2 s-a iscat un conflict.

Ripensia a început mai bine, dar s-a ”tăiat” repede

Ripensia a avut momente în care i-a împins pe dumbrăvițeni în propriul careu, o bună parte a primei reprize. Alb-verzii au reclamat când au reușit să ajungă la poarta adversă un penalty, dar nu s-a fluierat nimic. Ulterior, în minutul 34, după o fază creată de Sofran, ajuns atacant în condițiile plecărilor masive din lotul roș-galben, David Ciurel a trimis în bara transversală.

În repriza a doua, CSC Dumbrăvița a controlat jocul. Ionuț Tănase a marcat în minutul 47, după un corner bătut de Toma. Deși Cosmin Stan a avut multe momente în care s-a manifestat foarte nervos pe bancă, tot echipa sa a fost cea care a și marcat prin Alexandru Capătă, servit de Paulevici.

Jucătorii, nervoși, s-au luat la bătaie

Nu au lipsit momentele de nervozitate la acest meci între a 15-a și a 14-a clasată în Liga 2 după 16 etape.

Partida a și fost întreruptă în repriza a doua, după un conflict spontan între jucători. David Ciurel, tânărul jucător al Ripensiei, a intrat tare, cu fault la picioarele lui Adrian Zaluschi. Mijlocașul timișorean s-a enervat foarte tare din cauza gestului mai tânărului adversar și a mers să-l strângă de gât. Firește, de aia s-a născut o busculadă între jucători. A fost nevoie de intervenția oamenilor de la ambele formații pentru a calma spiritele, iar jocul să se poată relua apoi și termina civilizat.

Ripensia Timișoara: Flonta, Zamfirescu, Butnărașu, Țieranu, Gladun, Stoi, Morariu, Morariu, Stoica, Sofran, D. Ciurel
Au mai intrat: Brașoveanu, Lungu, Nistor, Bobocea, Baeram, Candreanu, Ardeiu, Andreaș, Iosu, Zaharia

CSC Dumbrăvița: Mikloș, Moțiu, Zurbagiu, C. Toma, Ghinescu, Martinov, Tănase, Paulevici, Zaluschi, Piftor, Tismonar
Au mai intrat: Trifon, Ciui – Niakate, Amariei, Olaru, L. Bodri, T. Bodri, Simon, Capătă, Torok, Bura-Koț

Iulian Muntean spune că nu poate trage concluzi după meci

Din pricina stării terenului, ”principalul” Ripensiei a punctat că nu poate să concluzioneze cert dacă jocul echipei e în punctul în care își dorește stafful.

”Doamne ajută că nu s-a accidentat niciun jucător! Cea mai importantă concluzie. Nu putem spune că a fost un test foarte concludent, pentru că s-a jucat pe gheață. Și pe gheață nu poți să-ți pui în valoare nici măcar ce lucrezi la antrenament. Dacă era astăzi un teren pe care să putem să jucăm, ne-am fi făcut și astăzi o părere asupra jocului. Pentru că e diametral opus față de meciul de miercuri. Meciul de miercuri a fost pe teren sintetic, s-a putut pasa, s-a putut juca. Astăzi nu s-a putut juca, din păcate. A fost mai mult un meci de forță și cât să-ți păstrezi echilibrul pe teren. Prima repriză a fost echilibrată. Nu a fost echilibrat pe final, când noi am băgat jucători de 2005 și 2006 în teren. Cum au dat ei gol, puteam și noi să dăm. Am avut bara aceea, am avut situații, dar nu ne interesa rezultatul astăzi. Ne-a interesat să ne păstram integritatea fizică. Și așa suntem puțini jucători. Dacă se mai accidentau astăzi, era foarte greu să-i recumperăm până a începerea campionatului”, a spus Muntean.

De obicei, în condițiile în care se constată că terenul nu este bun de joc, echipele anulează amicalul pentru a nu risca accidentări. Ripensia și Dumbrăvița nu au recurs la acest lucru și și-au asumat ca jucătorii lor să se accidenteze.

Ripensia a jucat miercuri la Arad, pe terenul sintetic ”Șega”, cu Șoimii Lipova, pe care a învins-o cu scorul de 3-2.

Ripensia mai testează un jucător

La acest meci, Ripensia l-a testat pe Paul Nistor, jucător de 21 de ani ce evoluează ca mijlocaș central, dar poate juca și în benzi. El a trecut pe la CFR Cluj, Minaur Baia Mare, SC Oțelul Galați și Minerul Ocna Dej.

Iulian Muntean nu e convins că va și rămâne. ”De luni încolo se mai pot face doar jucători liberi. Dar, da, căutăm jucători, e adevărat. Nu știm ce șanse avem să mai aducem, dar de dorit ne dorim. Nu știu despre Nistor ce să spun. Probabil dacă ar fi venit cu câteva zile mai repede, să ne edificăm mult mai clar asupra lui, probabil că am fi știut”, a spus Muntean despre aspectul lotului.

Cu o zi înainte, Ripensia l-a prezentat oficial pe Patrick Andreaș, un atacant de 17 ani luat de la UTA și pe care îl readuce la Timișoara, unde a crescut la clubul Electrica. Pentru el, către arădeni au ajuns, din informațiile Liga2.ro, nu mai puțin de 20.000 de euro! O sumă incredibilă pentru acest nivel fotbalistic.

Cosmin Stan își simte elevii obosiți

Antrenorul Dumbrăviței spune că echipa sa nu mai trebuie să greșească așa mult.

”Încercăm să eliminăm greșelile personale, greșelile individuale care la meciurile de săptămâna aceasta s-au văzut. Clar, și pe fondul de lipsă de prospețime. Tocmai de aia, ca să-i țin în priză și să încerce să se străduiască să nu mai greșească în jumătatea noastră de teren. Greșelile acestea individuale ne-au costat foarte mult în toamnă. Și am zis, trebuie să arătăm a echipă de Liga 2, să nu mai facem prea multe cadouri adversarilor, adversii să se chinuie să ajungă la noi la poartă. Nu să facem noi cadouri. De aia încerc să-i fac să înțeleagă și să nu mai greșească în jumătatea noastră de teren mingi ușoare. Și astăzi am greșit câteva, dar astăzi nu ne-au taxat adersarii”, a spus Cosmin Stan.

Stan simte că jucătorii săi sunt încă obosiți, după cantonamentul finalizat săptămâna trecută. ”După perioada de cantonament era clar că săptămâna aceasta vom acuza oboseala și lipsa de prospețime. Încet-încet încercăm săptămâna viitoare să-i aducem la o formă sportivă bună, de competiție. Săptămâna viitoare, după meciul cu Ghiroda și după meciul cu juniorii U17, o să pot să spun dacă suntem în grafic”, a punctat Stan.

Ripensia a pierdut amicalul cu CS Timișul Șag (scor 1-2 / Liga 4), s-a impus cu CS Universitatea de Vest din Timisoara (scor 4-0 / Liga 4) și Șoimii Lipova (scor 3-2 / Liga 3) în meciurile de până acum. Miercuri va juca pe ”Dan Păltinișanu” alt amical, cu Phoenix Buziaș, din Liga 3.

CSC Dumbrăvița a bifat următoarele rezultate: victorii cu 4-1 cu UTA U18, 3-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3), 2-0 pe Șoimii Lipova (Liga 3), 1-1 cu FC Bihor Oradea (Liga 3), 1-2 cu Avântul Periam (Liga 3) și 0-4 cu CS Comunal Șelimbăr (Liga 2). Miercuri va juca împotriva echipei din Liga 3 CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-luat-un-jucator-de-la-juniorii-clubului-uta-si-plateste-o-suma-incredibila-19260129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-si-a-luat-revansa-dupa-esecul-dur-din-campionat-a-invins-la-scor-dumbravita-insa-doar-intr-un-meci-amical-19259916

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-revenit-de-la-0-1-in-amicalul-cu-soimii-lipova-dar-a-riscat-sa-fie-egalata-la-ultima-faza-concluziile-lui-abrudean-si-muntean-19259931

Anda DELIU 11 Feb. 2023, 22:33 Liga 2
Pe aceeași temă