Concordia Chiajna s-a impus la limită în amicalul cu FK Csikszereda. Un junior a înscris golul decisiv | VIDEO

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 13:58 Liga 2

FK Csikszereda și Concordia Chiajna, viitoare adversare și în noua ediție a Ligii 2, au desfășurat marți, la Miercurea Ciuc, al șaselea lor amical din această perioadă de pregătire de vară. Ilfovenii s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat în repriza secundă de juniorul Marius Dumitru.

După o primă repriză fără gol marcat, însă în care ambele echipe au avut ocazii, unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 66, când, după ce Csonka a pierdut o minge, Nsiah a recuperat și i-a pasat puștiului de 17 ani Marius Dumitru, iar acesta l-a învins din postura de unu contra unu pe portarul Bartak.

Autorul golului, Marius Florin Dumitru, împlinește 18 ani la 3 octombrie, este bucureștean și este un jucător promovat în această vară la prima echipă a Concordiei din cadrul Centrului de Copii și Juniori al trupei ilfovene.

Jocul a fost unul cu un ritm bun, de meci oficial, după cum au spus Valentin Suciu, antrenorul Csikszeredei, și Cristian Bălașa, directorul sportiv al Concordiei.

FK Csikszereda: Gyenge (Bartak 62) – Apro (Suto 62), Intzidis (Csonka 62), Bor (Gergely 62), Palmeș (Takacs 62), Eder (Csuros 46), Bara (Szondi 62), Bauza (N. Janos 72), Marrone (Botorok 62), N. Janos (Antal 46), Suciu (Becze 62)

Concordia Chiajna: Al. Costache – Borța, Marc, Cucu, Cherecheș – Biceanu, Rosado – Vl. Mihalcea, Safsaf, Nsiah – M. Dumitru
Au mai intrat după pauză: Stănică, Al. Lazăr, Ciucureanu, Atomei, Arnăutu, D. Cîrjan
Antrenor: Florin Bratu

Rezumatul amicalului dintre FK Csikszereda și Concordia Chiajna:

Valentin Suciu: ”Nu avem experiență în faza de atac și suntem încă departe de ceea ce vreau să văd de la băieți”

Antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, Valentin Suciu, a spus după înfrângerea cu Concordia și lucrurile care l-au mulțumit, cât și unde consideră că mai are de lucrat.

”Mă așteptam la mai mult de la atacanți, au existat situații la care am lucrat mult în ultimele două săptămâni, sesiuni de pregătire complete și am văzut prea puțin înapoi. În prima repriză a fost o singură situație, în care Janos a luat o decizie proastă, fiindcă ar fi trebuit să atace mingea cu capul. Se pare că nu avem experiență în faza de atac și suntem încă departe de ceea ce vreau să văd de la băieți. Cu siguranță, în ultimele trei săptămâni s-a schimbat jocul nostru, într-o direcție bună! De asemenea, începe să se vadă cine poate face față și cine poate fi un concurent real pentru o poziție de titular. Au sosit jucători competitivi, ceea ce cred că ar putea fi în avantajul echipei. Chiar dacă am dorit să câștigăm cu Concordia Chiajna, am simt că nu a existat o mare diferență între cele două echipe”, a spus la finalul meciului antrenorul Valentin Suciu, citat de fkcsikszereda.ro.

Cristian Bălașa: ”Începe să se vadă roadele muncii depuse în cele două cantonamente”

De partea cealaltă, directorul sportiv al Concordiei Chiajna, Cristian Bălașa, a remarcat că acest amical a avut intensitatea unui joc oficial și că echipa sa a meritat victoria, ținând cont de ocaziile create.

”A fost un meci care a semănat cu un joc oficial ca implicare și atitudine din partea ambelor echipe. Părerea mea este că am dominat, am ratat în prima repriză două ocazii prin Nsiah și Safsaf, iar în a doua parte am avut situații prin Rosado și Nsiah. Este o victorie importantă pentru moral, mai ales că vine pe sfârșit de cantonament și contra unei echipe foarte bune din toate punctele de vedere. Începe să se vadă roadele muncii depuse în cele două cantonamente, unde băieții au muncit foarte bine”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bălașa.

Rezultatele anterioare înregistrate în amicale de Csikszereda și Concordia

Până acum, FK Csikszereda a mai jucat și obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 3-1 cu Mostiștea Ulmu (Liga 3), 3-3 cu Unirea Ungheni (Liga 4 Mureș), 3-2 cu Viitorul Șelimbăr (Liga 3), 2-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și încă un 3-2 cu Viitorul Șelimbăr.

Trupa din Miercurea Ciuc are programat următorul amical joi, la Gaz Metan Mediaș, iar vineri joacă acasă cu CSM Focșani.

Pentru Concordia, acesta a fost al patrulea amical desfășurat în cantonamentul de la Săcele, după ce inițial remizase cu Olimpic Cetate Râșnov (scor 1-1), a pierdut cu Metaloglobus București (scor 0-1) și a câștigat cu SCM Gloria Buzău (scor 2-0). Înaintea acestui stagiul de pregătire, ilfovenii au mai jucat și cu ”FC U” Craiova (scor 1-1) și FC Voluntari 2 (scor 0-1).

Următorul amical al Concordiei are loc la Chiajna, cu Progresul Spartac. Inițial, trebuia să joace la Moreni, cu Flacăra, însă echipa dâmbovițeană nu s-a testat împotriva COVID-19.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă