Metaloglobus, victorie cu Concordia Chiajna la finalul cantonamentului efectuat la Tărlungeni. Bucureștenii și-au menținut ”piesele grele”, însă regretă și acum despărțirea de antrenorul Marius Măldărășanu

Marius ANGHEL 09 Aug. 2020, 16:53 Liga 2
Metaloglobus, victorie cu Concordia Chiajna la finalul cantonamentului efectuat la Tărlungeni. Bucureștenii și-au menținut ”piesele grele”, însă regretă și acum despărțirea de antrenorul Marius Măldărășanu

Metaloglobus și-a încheiat cantonamentului de zece zile pe care l-a efectuat la Tărlungeni (Brașov) cu o victorie în amicalul cu Concordia Chiajna, scor 1-0. Jocul desfășurat sâmbătă, 8 august, a fost primul pentru bucureșteni după o pauză de cinci luni, de la suspendarea campionatului din cauza pandemiei, ultimul fiind acea victorie obținută pe Cluj Arena, 2-1 cu ”U” Cluj, din 3 martie. Metaloglobus încă nu și-a numit un antrenor principal, după surprinzătoarea despărțire de Marius Măldărășanu.

Andrei Lungu, decisiv pentru Metaloglobus în amicalul cu Concordia Chiajna

Trupa bucureșteană prezidată de Marius Burcă și-a reluat antrenamentele în 6 iulie și până în acest moment a efectuat două testări împotriva noului coronavirus, ultima, și ea trecută cu brio, făcută vineri, în cantonamentul de la Tărlungeni. În localitatea brașoveană s-a mers din 29 iulie, iar la încheierea sa a fost desfășurat amicalul cu Concordia Chiajna, aflată de luni în cantonament la Săcele.

De la ora 11:00, pe terenul din Tărlungeni, acolo unde altă dată evolua echipa de Liga 2 Unirea, antrenată de Laszlo Balint, acum campion cu UTA după un retur petrecut chiar la Metaloglobus, bucureștenii au trecut cu 1-0 de Concordia Chiajna. Golul împotriva ilfovenilor care visează la promovare în noua ediție a fost marcat de Andrei Lungu (foto), în minutul 65. După o centrare din dreapta a lui Ciubotaru, Lungu a preluat la 16 metri și a finalizat cu un demi-voleu.

A fost singurul test al Metaloglobusului în acest cantonament, după ce o altă întâlnire nu s-a reușit perfecta. Oficialii trupei bucureștene au contactat nu mai puțin de 11 echipe pentru a stabili un amical, însă niciunul nu îndeplinea condițiile protocolului medical impus în această perioadă de pandemie.

  • Metaloglobus: Gavrilaș – Ciubotaru, D. Lung, L. Cazan, Sava – Mino Sota, Al. Coman – Ciocâlteu, Cl. Herea, Ct. Ion (2002, junior din cadrul clubului) – Ov. Herea
    Au mai intrat: Nedelcovici – Caramalău, Andr. Lungu, Andr. Ionescu, Gafaru, Ed. Vraciu, Vadim Covalciuc și David Talmaciu (ambii veniți în proble de la Kids Tâmpa Brașov)
    Antrenor: Gigel Coman
  • Concordia Chiajna: Isvoranu – Borța, Marc, Cherecheș, Vișan, Rosado, Cucu, Biceanu, M. Dumitru, Nsiah, Kanda
    Au mai intrat: Ciucureanu, Safsaf, Al. Lazăr, Atomei, Eug. Nica
    Antrenor: Florin Bratu

Al patrulea joc pentru Concordia, primul pentru Metaloglobus

Pentru Concordia, acest a fost al doilea amical desfășurat în cantonament, după ce inițial remizase cu Olimpic Cetate Râșnov (scor 1-1, gol juniorul Marius Dumitru). Ulterior, astăzi, duminică, a avut un test și cu SCM Gloria Buzău (scor 2-0). Înainte de stagiul de pregătire pe care îl efectează la Săcele, ilfovenii au mai jucat și cu ”FC U” Craiova (scor 1-1) și FC Voluntari 2 (scor 0-1).

Până la încheierea acestui stagiu, Concordia mai are un amical programat pentru marți, de la ora 17:30, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, iar la revenirea la Chiajna, vineri, de la ora 17:30, joacă la Moreni cu echipa de Liga 3 Flacăra.

Pentru Metaloglobus, jocul cu Concordia a fost primul disputat în acest stagiu de pregătire de vară. În următoarea perioadă are programate amicale cu FC Voluntari 2 (miercuri, 12 august, ora 11:00, la Voluntari), SC Popești Leordeni (15 august, la Popești Leordeni) și Turris Oltul Turnu Măgurele (19 august, la Turnu Măgurele).

Marius Burcă regretă despărțirea de Măldărășanu: ”A fost singura opțiune pentru a continua”

Cât privește situația băncii tehnice la Metaloglobus, echipa încă nu și-a numit până acum un antrenor principal după despărțirea surprinzătoare de Marius Măldărășanu, alături de care s-a obținut cea mai mare performanță din istoria clubului: clasarea pe locul 7 în Liga 2.

”Secundul” Gigel Coman pregătește echipa în această perioadă, iar președintele Marius Burcă regretă și acum despărțirea de Măldărășanu.

”Îmi pare rău că nu am reușit să finalizăm negocierile și să continuă. Din punctul de vedere al președintelui Metaloglobusului, Marius Burcă, a fost singura opțiune pentru a continua și în sezonul următor, Marius Măldărășanu”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă.

Marius Măldărășanu și Marius Burcă în momentul semnării contractului antrenorului cu Metaloglobus, la începutul sezonului 2019/2020.

Altfel, echipa bucureșteană și-a păstrat toate ”piesele grele” pe care le-a avut în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei. Printre cei plecați se numără Valentin Ghenovici, Robert Geantă (ambii ajunși la CSM Focșani, în Liga 3) sau Florin Plămadă (ajuns la FC Botoșani).

Marius ANGHEL 09 Aug. 2020, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă