Chindia a pierdut amicalul cu Petrolul cu goluri luate rapid și pe greșeala unuia dintre nou-veniți. A prins lotul și unul dintre jucătorii trecuți pe lista neagră

Bogdan ISTRATE 10 Sep. 2023, 22:26 Liga 2

Chindia a disputat duminică la prânz, 10 septembrie, un joc de pregătire pe terenul care i-a fost gazdă mai bine de trei ani în prima ligă, ”Ilie Oană” din Ploiești.

Fără Răilean, Cojocaru și Bogaciuc, toți la naționala Moldovei, dar și fără Anișorac și Manolache, ambii la România U19, și Boțogan, împrumutat chiar de la Petrolul și aflat la naționala U20,  Chindia a cedat în fața prim-vizionarei din Ploiești cu scorul de 0-2.

Ambele goluri au fost marcate în prima parte a meciului, de Valentin Țicu (15), din penalty, și Sergiu Hanca (17). Penalty-ul a fost obținut de Justiniano, ținut în careu de nou-venitul la Chidnia Rutjens. Hanca a înscris cu un șut de la circa 20 de metri, în colțul din dreapta lui Iustin Popescu.

Rutjens a debutat la Chindia cu un penalty comis. Matiș, reprimit în lot!

Cu acest prilej, Florin Pîrvu a rulat și jucătorii care au evoluat mai puțin sau chiar deloc în acest debut de sezon. Au lipsit Musi, Rădulescu și Abuashvili, plecați la echipele naționale, în vreme ce Petrovic, Diomande și Jefferson au fost menajați, în condițiile în care au acuzat unele probleme de natură medicală. A debutat, în schimb, Denis Radu, luat de la Poli Timișoara, dar tânărul jucător s-a văzut nevoit să părăsească terenul după doar câteva minute, din cauza unei accidentări la umăr. Stafful tehnic al Petrolului l-a văzut la lucru și pe David Vraciu, un mijlocaș în vârstă de 21 de ani, ce a evoluat ultima dată pentru UD Almeria B, după ce, ca junior, a jucat pentru Real Madrid și Valencia.

De partea cealaltă, Vasile Miriuță a utilizat din primul minut tot ce a avut mai bun la dispoziție, iar ca titular l-a avut doar pe spaniolul Rutjens dintre cei șase jucători aduși după numirea sa ca antrenor la Chindia. Acesta a comis penalty-ul din care Petrolul a deschis scorul. Din postura de rezervă au jucat și Jah, Gneba, Negoescu și Zivkovic, alți nou-veniți în lot, dar, surpriză, și Răzvan Matiș, cel care nu cu mult timp în urmă fusese anunțat că nu mai este dorit.

Petrolul: Eșanu (Gavrilaș 32′) – Dumitriu, Meijers, Pedro Justiniano, Țicu – Seto, Hanca – Mih. Constantinescu, Jair, Grozav – Mih. Roman
După pauză au jucat: Gavrilaș (Zima 60′) – Doua, Pedro Justiniano, G. Garutti, D. Radu – Purtic, Dav. Vraciu – Dumitriu, Răducan, Mitrov – Mih. Roman
Antrenor: Florin Pîrvu

Chindia: Ius. Popescu – Marc, Rutjens, C. Dinu, Ad. Ioniță – Gîț, Prejmerean, Al. Militaru – Andr. Șerban, Rob. Moldoveanu, Oct. Ursu
Au mai jucat: Brânzea – Romeo, Alb. Călin, Golofca, Jah, Gneba, Zivkovic, Tache, Matiș, Negoescu
Antrenor: Vasile Miriuță

Vasile Miriuță trebuie să claseze Chindia pe un loc între 1 și 4 la finalul acestui an

Cu Vasile Miriuță pe bancă, Chindia are patru puncte acumulate din nouă posibile, față de cele două din șase posibile câte se obținuseră cu Dragoș Militaru.

”Sunt anumite lucruri pe care trebuie să ți le asumi, ca și conducere. Obiectivul trasat de noi pentru antrenorul Vasile Miriuță e clasarea pe 1-4 până în iarnă, adică până la finalul acestui an calendaristic. Am considerat că este un om cu suficientă experiență și ne poate ajuta. Era simplu să aduc un antrenor cu cinci promovări. Garanta cineva că ar fi promovat-o și pe Chindia?”, a vorbit președintele Chindiei, Andrei Cordoș, la Metropola TV, într-o emisiune în care minute bune burtiera principală a fost ”Chindia, e valoare după 5 etape” (n.r am reprodus exact propoziția, cu virgulă între subiect și predicat).

Momentan, Chindia se află pe locul 9, cu 6 puncte acumulate în cinci jocuri.

Andrei Cordoș: ”Toată lumea mă întreabă ce fac Rossi și Stăncioiu în club!”

Timp de 75 de minute, cât a durat intervenția de la Metropola TV, Andrei Cordoș a încercat să explice mai multe aspecte care țin de organizarea clubului Chindia și de politica sa managerială, care ar trebui să aibă ca finalitate promovarea în prima ligă, impusă de asociați, respectiv Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. A ieșit un discurs amestecat, cu referiri la foști sau actuali angajați și cu multe întrebări fără răspunsuri clare: ”Dacă nu vom avea rezultate, probabil că vom răspunde. M-am săturat să fie scoase în evidență doar lucrurile rele. Toată lumea mă întreabă ce face Edi Stăncioiu la Târgoviște, ce face Renzo Rossi. Eu trebuie să mă ocup ca acest club să funcționeze. Să găsesc resurse și soluții. Știam din timp ce probleme sunt. Am întâmpinat anumite dificultăți după ce am preluat clubul. Am încercat să mă focusez pe ce am de făcut, să tac și să fac. Sunt și vor fi probleme financiare la club, până când le vom rezolva.”

Buget de salarii aproape ca la Liga 1

Președintele Chindiei a avansat totuși câteva cifre interesante, în măsura în care ele ar fi reale.

Potrivit lui Cordoș, bugetul lunar al Chindiei la nivel de salarii nete pentru jucători este aproximativ 70.000 de euro! Suma e un pic mai mică decât consuma clubul în prima ligă, cu un lot mai numeros și, evident, superior valoric. ”Suntem sub locul 6 ca și salarii în Liga a 2-a”, apreciază Andrei Cordoș.

”Eu nu trăiesc doar din fotbal. Am business-urile mele. Și când eram la Universitatea Cluj era la fel, dar fotbalul era primordial”
Andrei Cordoș, președinte Chindia Târgoviște

”Cu ce ne-a ajutat pe noi Andrei Blejdea? Dragoș Militaru l-a vrut cu orice preț. A crezut în acest jucător. La meciul cu Buzăul, cine l-a pierdut din marcaj pe marcatorul golului Gloriei? Eu?! Hai să ne uităm concret…”
Andrei Cordoș, despre unul dintre jucătorii aduși în vară și puși pe liber imediat după despărțirea de fostul antrenor

Chindia joacă în încheierea etapei a 6-a a Ligii 2, marți, 19 septembrie, de la ora 17:00, la Piatra Neamț, cu nou-promovata Ceahluăl (locul 5, 9 puncte), echipă care a jucat și ea tot duminică un meci amical cu o prim-divizionară, cu Poli Iași, pe care a învins-o cu scorul de 3-2.

Foto: Ionuț Cărbureanu / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-victorie-spectaculoasa-in-amicalul-cu-poli-iasi-19284396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ante-zivkovic-a-semnat-cu-chindia-19284184

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-infrangere-in-amicalul-cu-israel-u19-scor-1-2-19284375

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-victorie-in-primul-amical-cu-republica-moldova-u18-scor-2-0-19284383

Bogdan ISTRATE 10 Sep. 2023, 22:26 Liga 2
Pe aceeași temă