Nu a rămas dator! Reacție dură a lui Andrei Blejdea după disponibilizarea de la Chindia. Clubul a anunțat încă două achiziții

Bogdan ISTRATE 29 Aug. 2023, 16:03 Liga 2
Nu a rămas dator! Reacție dură a lui Andrei Blejdea după disponibilizarea de la Chindia. Clubul a anunțat încă două achiziții

Victoria și valul de disponibilizări la Chindia! Acesta este trendul impus de noul președinte al clubului, Andrei Cordoș, instalat la jumătatea lunii iunie pe criterii strict politice, în locul lui Marcel Ghergu, considerat de asociați vinovat pentru retrogradarea în Liga a 2-a și demis printr-o hotărâre AGA la o lună de la meciul cu FC Voluntari.

Dacă după primul succes al sezonului, cel cu CS Blejoi (5-0), din Cupa României, au fost dați afară antrenorii, Dragoș Militaru și stafful său tehnic, mai puțin antrenorul cu portarii, victoria de la Mioveni, 2-0 cu Campionii FC Argeș, a adus alte plecări la echipă.

Andrei Blejdea, reacție ironică la adresa Chindiei după ce a renunțat la el după doar câteva meciuri

Andrei Blejdea și Răzvan Matiș au fost înștiințați de conducere că nu mai intră în planurile lor, la câteva zile după ce s-a anunțat despărțirea de Gabriel Dodoi, ajuns la colega de campionat CSM Alexandria, iar Alexandru Petre a dispărut din lot și a apărut la FC Pucioasa, în Liga 3, pentru care a și reușit să marcheze în prima etapă.

Luni seară, Blejdea a oferit o reacție după cele întâmplate, pe propria pagină de Facebook. ”Mulțumesc pentru mai NIMIC, Chindia”, a postat mijlocașul trecut pe la Dinamo, Argeș și ultima dată la Gloria Buzău, mesaj însoțit de versurile piesei ”Onoare” a lui Guess Who: ”A dispărut demult, se pare / Orice bun simț, gest sau bună purtare / Orice vis e șters din clasele primare / Sistemul dă o mare eroare / Țara asta merge singură la vale / Cavalerii nu mai au nicio onoare / Fură organizat într-o mare dezorganizare”.

Cum era de așteptat, postarea a adunat multe comentarii, cele mai multe critice la adresa conducătorilor de la Chindia. Același lucru s-a întâmplat și pe pagina oficială a clubului, administrată de Silviu Posteucă, unul dintre arbitrii implicați în scandalul meciurilor trucate în Antalya, anii trecuți.”E bătaie de joc ce se întâmplă la acest club”, ”Nu înțeleg de ce a plecat?! Sau… a fost obligat să rupă” contractul. Care e motivul?”, ”Parca suntem în gara de nord… Sa iei jucători sa-i tii 3 meciuri si sa ii dai afară este dovadă clară de incompetență, sunt tare curios cât vor sta noii veniți.” sau ”Andrei Blejdea, sa te apuci sa cotizezi și tu la antrenori bro ca altfel nu mai merge în fotbalul asta. Trebuia sa cotizezi și tu antrenorului asta de carton ca să aibă și el ce bea.”, am redat doar câteva reacții.

Dacă despărțirea de Blejdea a fost făcută publică de club după ce Liga2.ro a dezvăluit-o, Chindia a ”uitat” să anunțe și ruptura de Răzvan Matiș, dar a prezentat două noutăți!

Au venit Octavian Ursu și Christian Rutjens!

Andrei Cordoș și Vasile Miriuță s-au mișcat repede după mutările de duminică. Luni au fost anunțați Octavian Ursu și Christian Rutjens.

Primul, mijlocaș de 28 de ani, a fost pus pe liber de curând de SC Oțelul Galați, cu care a promovat în prima ligă în această vară. Ursu a evoluat jumătate de sezon la Galați, iar anterior jucase la CSC Șelimbăr. În cariera sa a trecut pe la o mulțime de echipe și la niciuna nu a apucat să stea doi ani! Pentru SC Oțelul a jucat în acest sezon de Liga 1 în două partide, circa 73 de minute.

Rutjens, fundaș, 25 ani, dublă cetățenie, olandeză și spaniolă, a evoluat în sezonul 2022-2023 la Floriana (Malta, 8 jocuri) și Foggia (Serie C Italia, 14 meciuri și 1 gol). În cariera sa a mai trecut pe la Benevento, unde a prins minute de prelungiri într-un joc din Seria A, Chievo – Benevento 1-0 din mai 2018.

  • 3 jucători aduși în această vară, când antrenor era Dragoș Militaru, au fost deja dați afară de la Chindia: Gabriel Dodoi, Răzvan Matiș și Andrei Blejdea.
  • 5 jucători au semnat cu Chindia după instalarea lui Vasile Miriuță: Mustapha Jah (împrumutat de la CFR Cluj), Claudiu Negoescu (împrumutat de la UTA), Ricky Gneba (împrumut tot de la CFR Cluj, pe care Miriuță l-a avut elev la Minaur Baia Mare), Octavian Ursu și Christian Rutjens.

”Suntem pe ultima sută de metri cu transferurile! Unii jucători vor veni, alții vor pleca, dar plecările nu au absolut nicio legătură cu faptul că au fost aduși de fostul antrenor, ci, pur și simplu, am decis că avem nevoie să ne întărim pe anumite posturi. Faptul că s-a schimbat și sistemul de joc și am repoziționat unde vom evolua cu jucători Under, din păcate, trebuie să ne despărțim de unii dintre jucători. În acest moment, după cum ați văzut, sunt jucători care au venit și urmează și alții. Cu siguranță, până la partida cu Unirea Slobozia, vom avea lotul complet!”, a spus Andrei Cordoș pentru ripostapenet.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-sesizari-frf-si-politie-stiam-din-primavara-de-pariuri-online-pe-juniori-si-ligile-judetene-duminica-asta-a-fost-iar-un-meci-am-crezut-ca-doar-la-dambovita-sunt-lucruri-n-19282557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-e-liniste-nici-cu-miriuta-unii-vin-altii-pleaca-trei-jucatori-ai-chindiei-pusi-pe-liber-unul-a-debutat-cu-gol-la-noua-sa-echipa-in-liga-3-19282420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-laudat-jucatorii-dupa-cfc-arges-chindia-0-2-19282104

Bogdan ISTRATE 29 Aug. 2023, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă