Salt spectaculos făcut de Denis Radu! A retrogradat în Liga 3 cu Poli Timișoara și acum a semnat cu Petrolul, club din prima ligă! Anunțul ploieștenilor și mesajul timișorenilor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2023, 23:08 Liga 2
Salt spectaculos făcut de Denis Radu! A retrogradat în Liga 3 cu Poli Timișoara și acum a semnat cu Petrolul, club din prima ligă! Anunțul ploieștenilor și mesajul timișorenilor

Petrolul Ploiești profită de utimele zile ale perioadei de transferuri pentru a-și completa lotul cu jucători tineri. Puțin surprinzător, echipa prahoveană din prima ligă l-a luat pe Denis Radu, jucător care în primăvară a retrogradat cu Poli Timișoara din Liga 2 în Liga 3.

La fel de surprinzător, alb-violeții au dat ca împrumut un jucător titular și căpitan în multe jocuri în sezonul trecut, deși, teoretic, fanii așteaptă o promovare imediată înapoi în Liga 2.

Denis Radu, unul dintre puținii jucători rămași la Poli Timișoara după retrogradarea în Liga 3, a ajuns la Petrolul, în SuperLigă!

Originar din Caransebeș, Denis Radu are 20 de ani, iar postul său principal e de mijlocaș dreapta, însă în multe jocuri a fost utilizat ca fundaș la Poli Timișoara. Are prezențe și la naționalele U19 și U20, iar acum mai este eligibil la U21, unde încă nu a prins nicio convocare. Petrolul se laudă cu el ca jucător constant convocat sub tricolor în postarea de pe pagina clubului în care anunță achiziționarea sa.

”FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Politehnica Timișoara, privind împrumutul cu opțiune de transfer definitiv pentru tânărul fundaș lateral, Denis Radu! În vârstă de 20 de ani, Denis a evoluat numai pentru Politehnica Timișoara, acumulând 62 de jocuri la nivelul ligii secunde. Totodată el face parte constant din loturile de tineret, fiind prezent la turneul final al EURO 2022, alături de România U19! Îți dorim mult succes și multe realizări în echipa lupilor galbeni”, au transmis cei de la Petrolul, care în această vară au surprins cu alte mutări din Liga 2, ca de exemplu portarul George Gavrilaș (32 ani) de la Metaloglobus sau timișoreanul Zoran Mitrov (21 ani) de la FC Brașov, unde a prins puține minute în 15 meciuri în care l-a utilizat Dan Alexa în sezonul trecut.

Denis Radu era unul dintre puținii jucători care rămăseseră la Poli după retrogradarea în Liga 3, iar în acest sezon în care s-a disputat o singură etapă a fost utilizat în repriza a doua a partidei cu Phoenix Buziaș (scor 0-0).

Poli Timișoara, mesaj pentru Denis Radu: ”Mulțumim pentru tot!”

Clubul timișorean i-a mulțumit jucătorului după ce l-a cedat la Petrolul.

”Mulțumim Denis pentru tot!
Îți dorim toate cele bune și o carieră strălucită. Să ne vedem cu bine!”, a transmis SSU Poli Timișoara.

Denis Radu are doar 20 de ani, însă pare că a jucat de o viață la Poli. Este clubul la care a debutat la seniori, direct în Liga 2, la data de 8 decembrie 2018, într-un Poli Timișoara – Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii) 0-0.

A prins meciuri pentru timișoreni în ultimele cinci sezoane de Liga 2, cel mai mult evoluând în ediția recent încheiată, 2022-2023, în 23 de partide din 25, în toate a intrat ca titular, de trei ori a fost înlocuit, a purtat în multe rânduri banderola de căpitan și a marcat 1 gol. Are în total 64 de partide disputate doar în Liga 2 și a marcat 2 goluri.

Poli Timișoara l-a cedat acum gratis

Denis Radu a fost manageriat mulți ani de Ana Maria Prodan. Tânărul mai avea contract cu Poli Timișoara, cu care a semnat contractul ”standard” la 19 ani, pe trei ani. Actul a fost semnat cam în aceeași perioadă cu contractul similar al lui Doru Andrei, însă, ulterior, colegul de la Poli a ajuns la FC Voluntari, după o gafă a conducerii de atunci a timișorenilor, speculată de ilfoveni.

În cele din urmă, pe Andrei s-a plătit grila. Denis Radu a rămas fidel alb-violeților. De altfel, el a și jucat sâmbătă în partida din prima rundă cu Phoenix Buziaș, meci de care alb-violeții au aflat cu două zile înainte, în urma situației aproape fantasmagorice creată de FRF cu refacerea seriilor pe ultima sută de metri. După jocul terminat la scorul de 0-0, Radu a părăsit Timișoara pentru a merge la Ploiești.

Într-o filmare postată pe site-ul clubului, președintele Costel Pantilimon a explicat că Denis Radu e cedat gratis, momentan, cu opțiune de cumpărare în viitor, pentru că a făcut multe pentru club în toți acești ani și merita șansa de a juca în prima ligă.

Altfel, reamintim, Costel Pantilimon a fost luni de zile în silenzio stampa cu presa timișoreană, inclusiv corespodentul Liga2.ro din Timiș, fără să mai răspună apelurilor telefonice, unele inclusiv de invitații la emisiuni. Acum, obișnuiește să dea ”interviuri” omului de comunicare adus tot de el, care nu pune niciodată întrebări încuietoare, firește.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-ianc-antrenorul-echipei-acs-medias-in-realitate-19282555

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nini-popescu-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csc-selimbar-19281364

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bogdan-stefan-de-la-flacara-moreni-la-fc-voluntari-19280664

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2023, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă