Ceahlăul, victorie spectaculoasă în amicalul cu Poli Iași. Intrat după pauză, Azdren Llullaku a reușit o dublă. Concluziile antrenorilor Cristian Pustai și Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2023, 21:40 Liga 2

Aflată în cantonament la Piatra Neamț încă de joi, prim-divizionara Politehnica Iași a încheiat stagiul de sub Pietricica cu un meci amical în compania formației locale Ceahlăul Piatra Neamț, nou-promovată în Liga 2.

La capătul unui meci spectaculos, nemțenii s-au impus cu scorul de 3-2 (1-1), prin golurile marcate de Matija Katanec (27, autogol) și Azdren Llullaku (49, 59), respectiv Jakub Vojtus (25) și Andrei Gheorghiță (65, din penalty).

Ceahlăul a întors rezultatul și a câștigat amicalul cu Poli Iași

Condusă cu 1-0, Ceahlăul a avut reacție și a întors soarta partidei, omul decisiv fiind Azdren Llullaku, autorul unei duble în repriza secundă, din postura de rezervă.

Poli Iași a deschis scorul în minutul 25, prin Jakub Vojtus, atacantul slovac reluând cu capul, în plasă, o centrare de pe partea stângă a lui Luis Phelipe.

Două minute mai târziu, Ceahlăul a restabilit egalitatea prin autogolul lui Matija Katanec. Tudor Oltean a executat un corner de pe partea dreaptă, la bara a doua, Forizs a retrimis puternic în gura porții, balonul l-a atins pe stoperul Katanec și a intrat în plasă.

Nemțenii ar fi putut intra în avantaj la cabine, dar nu au știut să profite de o ieșire neinspirată din poartă a lui Silviu Lung Jr., după o lovitură liberă executată de Oltean.

Repriza lui Llullaku

În repriza secundă a ieșit la rampă atacantul albanez Azdren Llullaku, care a reușit o dublă.

În minutul 49, Llullaku, introdus pe teren la pauză, și-a adus echipa în avantaj cu o execuție frumoasă, balonul centrat de Tudor Oltean fiind deviat de vârful nemțenilor cu capul, la colțul lung, de la aproximativ 11 metri lateral stânga.

Același Llullaku a făcut dubla zece minute mai târziu, cu o reluare dintre stoperii adverși, după o degajare lungă a portarului Krell.

Iașiul a redus din diferență prin Gheorghiță, în minutul 65, atacantul lui Poli transformând un penalty scos de Hrib, după un un fault al lui Joao Jaquite.

După această fază, unii spectatori au strigat, în glumă, ”hoții, hoții!” la adresa arbitrului de centru, nimeni altul decât antrenorul secund al Ceahlăului, Valentin Avădanei. Poli Iași ar fi trebuit să termine meciul în inferioritate numerică, după ce Robert Ion l-a oprit prin faul pe Anton (84), în postură de ultim apărător, dar cei doi antrenori au convenit, probabil, înaintea jocului, ca echipele să joace în efectiv complet până la final.

Ceahlăul a început partida cu un 11 format din Krell – Petkov, Forizs, Jalbă, Tud. Oltean – Pedro Albino, Onișa, Akwasi, P. Petre – Mat. Morar, Selmani. Pe parcursul meciului au mai intrat Llullaku, Fărăgău, Joao Jaquite, Fonseca, Al. Anton, Copoț-Barb și M. Savu. Neicuțescu și Vișinar au fost menajați, din motive medicale.

De cealaltă parte, antrenorul Leo Grozavu a început meciul în formula Lung – Martac, Fl. Ilie, Katanec, Ștefanovici – Vașvari – Ant. Dumitru, Itu, Andr. Ciobanu, Luis Phelipe – Vojtus, iar pe parcurs au mai intrat portarul Ailenei și jucătorii de câmp Belu-Iordache, Tincu, Ispas, Marchioni, Bordeianu, Jatoba, Rob. Ion, Hrib, Gheorghiță și Sg. Buș. Deși au făcut deplasarea, Jankov, Harrison, Farcaș, Alin Roman nu au jucat.

Cristian Pustai: ”Sunt mulțumit, dar mai puțin ne-a interesat rezultatul”

La final, antrenorul Ceahlăului, Cristian Pustai, s-a declarat mulțumit de acest test util în compania unei formații de primă ligă, dar a punctat că mai puțin l-a interesat rezultatul.

”Sunt jocuri de verificare, nu cred că ne interesa neapărat rezultatul nici pe noi, nici pe oaspeți. Important este că am avut un teren bun și ambele echipe am făcut un antrenament bun. Am rulat tot lotul, ca și adversarul nostru, noi am încercat să dăm mai multe minute jucătorilor care au evoluat mai puțin până acum. Sigur, sunt mulțumit de acest test, dar este totuși un joc de verificare”, a declarat Cristian Pustai.

Antrenorul nemțenilor s-a referit și la lupta din campionat, afirmând că echipa sa este în grafic în momentul de față în lupta pentru play-off. ”Pentru a prinde play-off-ul ai nevoie cam de 1,7 puncte pe meci, iar noi suntem bine acum, suntem la 1,8 puncte pe meci. Urmează un meci foarte important pe teren propriu cu Chindia, avem patru jocuri și după aceea campionatul se întrerupe din nou. Chindia trage la promovare, Dejul a fost în play-off în sezonul trecut, iar în deplasare avem cu Metaloglobus și Alexandria. Trebuie acumulate puncte, pentru că apoi avem un calup de șase meciuri în care avem acasă cu Șelimbăr, Slatina și Argeș și deplasări la Steaua, Buzău și Slobozia”, a precizat Pustai, care a subliniat din nou marea problemă a campionatului Ligii 2: ”Am mai spus de multe ori, nu e în regulă ca în play-off să intre echipe fără drept de promovare. Atunci de ce îi mai spui grupa promovării?”

Ceahlăul joacă marți, 19 septembrie, de laora 17:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, în etapa a 6-a a Ligii 2. Ceahlăul ocupă locul 5, cu 9 puncte, iar Chindia se află pe poziția a 9-a, cu 6 puncte.

Leo Grozavu, concluzii la finalul stagiului de la Piatra Neamț

De cealaltă parte, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, s-a declarat și el mulțumit de stagiul de pregătire efectuat de Poli sub Pietricia, un minicantonament de aproape patru zile încheiat cu un test util în compania Ceahlăului.

”Am venit aici la Piatra Neamț pentru a ne pregăti în primul rând, să mai punem ce lipsea din punct de vedere fizic. În primul rând ne-am dorit să avem toți jucătorii împreună, să mai lege relații, pentru că au venit mulți jucători pe parcursul campionatului și nu au apucat să facă nici pregătirea de vară, nici să-și cunoască foarte bine colegii. Cam acesta a fost scopul stagiului. Ne bucurăm că am reușit să încheiem acest stagiu cu un joc de pregătire, cu o echipă bună, curajoasă, luptătoare, ceea ce aveam nevoie după trei zile cu câte două antrenamente. Nu m-a interesat neapărat rezultatul, ci modul cum ne comportăm. Sigur, mai avem multe de pus la punct, dar una peste alta sunt mulțumit de ceea ce am făcut la Piatra Neamț, ca și condiții, climă, ospitalitate. De aceea am și venit aici”, a declarat Leo Grozavu.

  • Poli Iași, situată pe locul 15, penultimul, în SuperLigă, cu 6 puncte, joacă luni, 18 septembrie, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu FC Botoșani (locul 16, 4 puncte).

Ceahlăul arată bine, dar va fi greu să se bată la promovare din primul sezon

Întrebat despre șansele la promovare ale Ceahlăului, Grozavu a răspuns că le va fi foarte greu nemțenilor să se bată încă din primul sezon pentru un loc în elită.

”Totuși e greu, e o nou-promovată. E foarte greu să-ți propui din prima lucruri mărețe. Acum 2-3 luni echipa juca în Liga 3, nu e chiar ușor să faci un salt din ăsta. E nevoie de mult mai multe lucruri. Eu am avut o perioadă frumoasă petrecută aici, pe care nu o s-o uit niciodată. Și mi-aș dori pentru Ceahlăul să revină în prima ligă. Dar în momentul de față cred că e dificil. Ceahlăul, însă, în momentul de față arată bine și eu sper să mențină această linie. Vor veni meciuri dificile, vor fi rezultate care nu o să mulțumească pe toată lumea, dar lumea trebuie să fie alături de echipă, pentru că doar așa putem progresa”, a conchis antrenorul Iașiului.

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-victorie-in-primul-amical-cu-republica-moldova-u18-scor-2-0-19284383

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-infrangere-in-amicalul-cu-israel-u19-scor-1-2-19284375

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-3-liga-3-19284143

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2023, 21:40 Liga 2
Pe aceeași temă