Încă o achiziție la Chindia sub comanda lui Vasile Miriuță! Un atacant croat ultima dată în prima ligă din Bulgaria a semnat cu dâmbovițenii

Marius ANGHEL 09 Sep. 2023, 13:29 Liga 2
Încă o achiziție la Chindia sub comanda lui Vasile Miriuță! Un atacant croat ultima dată în prima ligă din Bulgaria a semnat cu dâmbovițenii

Perioada de transferuri din această vară s-a încheiat, însă nu și campania de achiziții a Chindiei.

Formația dâmbovițeană care a reușit performanța de a-și demite prima antrenorul în acest sezon de Liga 2, în mai puțin de două luni de la instalarea sa, a lui Dragoș Militaru, a perfectat a șasea achiziție după instalarea noului ”principal”, a lui Vasile Miriuță.

Lotul dâmbovițenilor a fost ”îmbogățit” cu încă un jucător străin, un atacant croat ultima dată fost în prima ligă din Bulgaria.

Chindia va încheia acest weekend de pauză în campionat cu un meci amical împotriva Petrolului.

Croatul Ante Zivkovic, cea mai recentă achiziție a Chindiei

Chindia a anunțat, vineri seară, însă o achiziție perfectată în această perioadă după instalarea lui Vasile Miriuță ca antrenor.

După Mustapha Jah (Gambia, împrumutat de la CFR Cluj), Claudiu Negoescu (împrumutat de la UTA), Ricky Gneba (Coasta de Fildeş, împrumut de la CFR Cluj, pe care Miriuță l-a avut elev la Minaur Baia Mare), Octavian Ursu (venit de la SC Oțelul Galați) și Christian Rutjens (Spania, fost la Foggia, Serie C Italia), cu trupa din Târgoviște a semnat și Ante Zivkovic. Acesta este un atacant de 30 de ani din Croația și care ultima dată, în partea a doua a sezonului trecut, a evoluat în 14 meciuri (514 minute) pentru echipa FK Hebar Pazardzhik, din prima ligă a Bulgariei, la care a înscris un gol. În prima parte a sezonului trecut a evoluat în Albania, la KS Kukesi (8 meciuri, 249 minute, 2 goluri).

În cariera sa a mai trecut pe la Sibenik, Novigrad, Dugopolje (toate trei din Croația), Aluminij (Slovenia), Umraniyespor (Turcia), Borac Banja Luka și Radnik Bijeljina (ambele din Bosnia și Herțegovina).

”Welcome Ante Zivkovic #Atacant
+100 meciuri în Liga 2 din Croația
Echipe la care a mai evoluat: HNK Sibenik, NK Aluminij Kidricevo, NK Novigrad, NK Dugopolje și Hebar Pazardzhik
Mult succes în tricoul roș-albastru și cât mai multe reușite!”, a informat Chindia.

Amicalul cu Petrolul, mutat pe ”Ilie Oană”

Altfel, Chindia va încheia această săptămână de antrenament cu un super-amical pentru ea. Va merge duminică la Ploiești, unde, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ilie Oană”, casa sa în majoritatea timpului petrecut în ultimii patru ani, când a activat în prima ligă, va întâlni Petrolul, a 5-a clasată în SuperLigă în acest moment.

Partida fusese stabilită inițial la Strejnic, însă a fost mutată pe ”Ilie Oană” din Ploiești. ”Partida se va juca cu porțile deschise, intrarea va fi gratuită, accesul suporterilor făcându-se pe la tribuna 0”, informează Petrolul.

Vasile Miriuță își ține în priză jucătorii înaintea meciului cu Ceahlăul, programat la Piatra Neamț, în etapa a 6-a a Ligii 2, marți, 19 septembrie, de la ora 17:00.

Chindia ocupă locul 9 în Liga 2, cu 6 puncte acumulate în cinci meciuri, iar nou-promovata Ceahlăul se află pe poziția a 5-a cu 9 puncte. Nemțenii au și ei amical tot duminică, pe teren propriu, cu Poli Iași, penultima clasată din SuperLigă.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dosarul-curacao-am-descoperit-primul-nume-legat-direct-de-pariuri-pe-juniori-si-fotbal-judetean-un-jucator-legitimat-nu-in-caraibe-ci-in-dambovita-reportaj-savuros-de-la-fata-locului-l-am-19284165

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-va-juca-un-amical-cu-poli-iasi-19284155

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-si-meciurile-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19283966

Marius ANGHEL 09 Sep. 2023, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă