Culmea incompetenței și a prostiei: să cheltui banii autorităților și să nu-i poți justifica! Chindia a ajuns datoare la Consiliul Județean Dâmbovița, asociatul care o finanțează

Bogdan ISTRATE 27 Mar. 2024, 20:26 Liga 2
Culmea incompetenței și a prostiei: să cheltui banii autorităților și să nu-i poți justifica! Chindia a ajuns datoare la Consiliul Județean Dâmbovița, asociatul care o finanțează

Continuă problemele la Chindia, iar ultima situație, ținută ascunsă de vechea, dar și de noua conducere, este de-a dreptul de Cartea Recordurilor: clubul a ajuns dator chiar și la unul dintre asociați, Consiliul Județean Dâmbovița, situație comică, chiar cu accente de ridicol, și totul pe banii contribuabililor din județ.

Ce s-a întâmplat, mai exact: din iulie anul trecut, CJ Dâmbovița a asigurat două finanțări nerambursabile către club retrogradat în Liga 2, în baza unor programe de stimulare a performanței în sport, cu descrieri care aduc aminte de vremurile comuniste, de tristă amintire.

540.000 de euro în trei luni, suplimentare de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru Chindia!

Documentația depusă de clubul de fotbal condus la acel moment de Andrei Cordoș și, ulterior, de Lorin Petrescu, a primit cele mai mari punctaje, de aici și finanțările aprobate și ulterior virate: 1.000.000 lei în 20 iulie, pentru ”accederea Chindiei pe vârul piramidei”, și 1.680.000 lei în 7 noiembrie, pentru ”ridicarea fotbalului la cel mai înalt nivel”.

Interesant este că ambele alocări au venit la scurt timp după schimbările de președinți. Cordoș, instalat aproape de finalul lunii iunie, a primit după o lună aproximativ 200:000 de euro pe mână, și tot după o lună, numit în data de 6 octombrie, Lorin Petrescu a semnat pentru aproape 340.000 de euro!

Peste o jumătate de milion de euro în nici trei luni, doar din suplimentări de fonduri, pentru un club din Liga 2 al cărui fond de salariu n-ar fi depășit 70.000 de euro lunar. Fabulos!

Pentru o imagine clară a acestor alocări, programele descrise mai sus au venit în completarea cotizației/contribuției autorităților la bugetul clubului, sume asumate prin statut, la fiecare început de an.

Chindia trebuie să dea bani înapoi, 200 de mii de euro!

Și acum vine bomba: din cei peste 500.000 de euro, Chindia trebuie să returneze Consiliului Județean Dâmbovița condus de Corneliu Ștefan aproape 200.000, reprezentând cheltuieli nejustificate prin documente contabile!

Incredibil, în condițiile în care fondurile aveau destinații clare, stabilite prin hotărârile CJ, dincolo de formulările de lemn din descrierile postate pe site.

”Nu au fost capabili să încadreze anumite cheltuieli, altfel premise, pe aceste programe. S-au făcut eșalonări, chiar înaintea de instalarea lui Gabriel Boriga, acum clubul e bun de plată către cei care îi asigură supraviețuirea. E ca-n filmele cu proști! Probabil vor lua de la primărie ca să dea la CJD, apoi CJD le va da alte finanțări”, vorbesc sursele Liga2.ro.

Lorin Petrescu a recunoscut, în decembrie!

Practica banilor cheltuiți fără acoperire legală a fost recunoscută franc chiar de președintele din decembrie 2023 al Chindiei, Lorin Petrescu.

La acea vreme, clubul abia primise 393.000 lei de la Primăria Târgoviște tot pe un program de genul celor amintite mai sus.

”Am stins niște litigii cu acei bani”, a șocat Petrescu la conferința de presă de după Crăciun, recunoscând practic deturnarea de fonduri pe care nu o anchetează și, probabil, nici nu o va ancheta nimeni, vreodată. ”Păi cine să le ceară vreun audit? Cei care le dau banii? Nu se va întâmpla asta niciodată”, încheie sursele Liga2.ro.

Chindia a retrogradat în vară în Liga 2 și a început sezonul cu gândul la a termina pe primele locuri, direct promovabile. După 19 etape se află la al treilea președinte și la al treilea antrenor, echipa a încheiat sezonul regular pe locul 9 și va juca în play-out, pentru a-și asigura menținerea în liga secundă.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-mandatul-antrenorului-diego-longo-19304084

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-terminat-la-egalitate-si-meciul-cu-polonia-19304088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

Bogdan ISTRATE 27 Mar. 2024, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă