Chindia, datorie uriașă pentru utilizarea stadionului ”Ilie Oană”! Clubul, notificat și din Moldova pentru a achita transferul unuia dintre internaționalii săi. Actualul și fostul președinte se contrazic pe acest caz

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 17:39 Liga 2
Chindia, datorie uriașă pentru utilizarea stadionului ”Ilie Oană”! Clubul, notificat și din Moldova pentru a achita transferul unuia dintre internaționalii săi. Actualul și fostul președinte se contrazic pe acest caz

Deși părea că situația se stabilizează după numirea noului președinte la Chindia, cât și de noua infuzie cu mulți bani publici din partea asociaților clubului, trupa târgovișteană descoperă că are noi și noi probleme.

Recent, fosta prim-divizionară a fost notificată asupra unei datorii de 30.000 de euro către Petrocub Hîncești, de unde, în vară, a fost transferat Maxim Cojocaru, la ”pachet” cu Victor Bogaciuc, totul sub influența misteriosului ”domn Dan”, impresar care și-a rotunjit conturile după afacerile cu Chindia, cele mai multe derulate în mandatul de președinte al lui Andrei Cordoș și continuate cu Lorin Petrescu.

”Este o taxă de transfer, am plătit deja 20.000 de euro, iar zilele viitoare vom achita și restul de 10.000 de euro. Cazul mai avea puțin și ajungea la FIFA, deci deja era presiune”, a spus președintele Gabriel Boriga.

Cordoș și Petrescu, președinte, respectiv vicepreședinte la momentul aducerii lui Maxim Cojocaru, au transferat pe bani, 30 de mii de euro, într-un moment în care Chindia era deja sufocat de memorii, litigii și datorii. În dreptul internaționalului moldovean istoria va consemna că a fost primul jucător pentru care clubul Chindia a plătit să îl aducă!

Varianta lui Cordoș privind banii pe care Chindia urmează să-i primească pentru convocările lui Maxim Cojocaru, infirmată de Boriga!

Autorul transferului cu cântec pe care Chindia este pe cale să îl achite la șapte luni de la perfectare, Andrei Cordoș, are o altă viziune despre mutare, pe care o consideră o afacere bună pentru clubul târgoviștean!

”Cei 30.000 de euro au reprezentat taxa de transfer pentru un singur jucător, Maxim Cojocaru. Railean și Bogaciuc nu au nicio implicare aici. În schimb, pentru fiecare convocare a celor trei la naționala Republicii Moldova, Chindia va primi 4.800 de euro, adică un total de 60.000 de euro. Reiese un profit de 30.000 de euro”, a declarat Cordoș, citat de Sport Impact.

Cert este că la momentul transferului nu exista nicio siguranță asupra prezenței lui Cojocaru la naționala Moldovei în acest sezon, iar, din spusele actualului președinte, Gabriel Boriga, astăzi Federația din Republica Moldova nu datorează Chindiei nici măcar un leu și nici nu a efectuat vreo plată în acest sezon pentru jucătorii convocați la lot.

”Nu există niciun document din care să reiasă că avem de primit bani de la Federația din Republica Moldova. Nicio hârtie, nicio factură, nimic! Deci nu putem avansa tot felul de cifre și sume. Singura certitudine este că avem de dat 30.000 de euro către Petrocub. De primit, nu avem nimic, voi fi primul care va ieși în față și va spune că a venit ceva pentru acest jucător sau pentru ceilalți”, a replicat Boriga.

Andrei Cordoș, replică pentru Boriga: ”Chindia trebuie să solicite federației! Asta ar trebui să știe un președinte de club de fotbal”

În replică, Andrei Cordoș îi spune actualului președinte al Chindiei că ar fi trebui să se uite pe documentele pe care le-a primit și pe baza cărora a plătit 20.000 de euro și ar fi înțeles despre ce este vorba. În continuare, fostul jucător al lui Dinamo spune că clubul târgoviștean, pe care l-a condus la începutul sezonului, are de primit bani de la federația moldovenească, dar trebuie să depună documente pentru asta!

”Am văzut că nu a putut explica ce a plătit, neștiind pentru cine și conform cărui document a plătit acei 20.000 euro. Personal, nu mă interesează ce fac ei, doar să fie corecți și să spună adevărul.

Situația stă în felul următor: În urma convocărilor la naționala Moldovei, doar pentru jocurile oficiale a celor trei jucători, Chindia va primi o sumă de bani, în cazul în care vor solicita asta federației. Asta ar trebui să știe un președinte de club de fotbal. Railean și Bogaciuc au venit liberi de contract. Maxim Cojocaru a venit prin acord, cu o suma de transfer. Dacă citea măcar ceea ce avea de plătit, probabil știa.

Nu vreau să agit spiritele înainte de meciul ăsta important (n.r. – Chindia joacă sâmbătă, la Târgoviște, cu penultima clasată CSM Alexandria, meci care trebuie câștigat pentru a mai menține șanse la play-off înaintea ultimei etape a sezonului regular). Mi-aș dori să prindă play-off-ul.

Suma pe care o au de primit pentru convocările jucătorilor este cu siguranță mai mare decât au de plătit. Nu mai pun la socoteală faptul că sunt jucători din care, în mod normal, trebuiau să facă profit la o eventuală revânzare”, a fost reacția lui Andrei Cordoș, pentru Liga2.ro.

Atacantul Maxim Cojocaru (26 de ani) a ajuns la Chindia în vară și în acest sezon, în 17 etape, a evoluat în 13 meciuri (779 minute) de Liga 2, în nouă începând ca titular și de șase ori fiind schimbat. Nu a înscris niciun gol.

Cojocaru era un obișnuit al convocărilor la naționala Moldovei, convocări care au continuat și după trecerea sa la Chindia, din prima ligă a țării sale în Liga 2 din România. De când e legitimat la clubul din Târgoviște are două amicale jucate pentru naționala de peste Prut și patru partide în preliminariile pentru EURO.

La Chindia activează acum și un alt internațional moldovean, mijlocașul Victor Bogaciuc (11 meciuri și 3 goluri), iar în prima parte a sezonului a fost în lot și portarul Dorian Railean (14 meciuri), acesta fiind cedat în pauza de iarnă la Dinamo.

Bogaciuc are două amicale jucate pentru Moldova și două jocuri în preliminariile EURO de când activează la Chindia. Railean, cât a fost la Chindia, a evoluat în două amicale pentru Moldova și în patru jocuri oficiale din preliminariile EURO.

În total, cei trei jucători au avut, până acum, cât au fost legitimați la Chindia, 10 jocuri oficiale la naționala Moldovei.

Cel puțin 7 meciuri la Ploiești, pe datorie! Chindia, bună de plată către CSM Ploiești

Chindia a mai primit zilele trecute o lovitură. Este vorba despre cheltuieli angajate de fosta conducere a clubului, pe când activa în prima ligă, cu Marcel Ghergu președinte.

Concret, clubul trebuie să plătească celor de la CSM Ploiești suma de 188.914 lei, reprezentând contravaloarea chiriilor restante pentru evoluțiile echipei de pe stadionul ”Ilie Oană”, plus majorări de întârziere și penalități.

Chindia plătea aproximativ 23.000 lei pentru un meci la Ploiești, doar chiria, căreia i se mai adăugau colaboratorii din zonă plus vânzătorii de bilete.

Aici este un capitol aparte, la care doar fostul președinte ar putea răspunde: clubul plătea 140 lei/zi pentru un vânzător de bilete, iar contractul-cadru prevedea cinci zile/un vânzător.

În realitate, la Ploiești se vindeau bilete doar în ziua meciului, de multe ori la comun cu meciurile celor de la Petrolul, iar la Târgoviște de acest aspect se ocupau angajații clubului, câțiva la număr.

Chamed s-a accidentat, fix după recuperare

O altă veste proastă vine din vestiar. În refacere de luni bune, după accidentarea din februarie 2023, de la Mioveni, Nasser Chamed s-a accidentat din nou, de data asta la piciorul ce nu fusese operat.

”S-a întâmplat la antrenament, a căzut un coleg peste el. Va face un RMN și vom știi exact care e situația lui”, a vorbit Gabriel Boriga pe subiect.

Altfel, clubul a reziliat, în sfârșit, contractul cu Ricky Gneba, urmând ca același lucru să se petreacă, în curând, cu Mustapha Jah. Ambii fuseseră împrumutați de la CFR Cluj, la câteva zile după instalarea lui Vasile Miriuță ca antrenor.

Cei doi au fost mai mult plecați sau dați accidentați în aceste luni bune în care s-au aflat sub contract cu Chindia. Gneba (22 ani) a prins 30 de minute într-un meci de Liga 2 (4-0 cu CSC Dumbrăvița), iar Jah (20 ani) a strâns 104 minute în două partide și a înscris 1 gol (1-1 cu Ceahlăul și 4-0 cu CSC Dumbrăvița, în acesta din urmă și marcând).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-joaca-cu-csm-alexandria-in-penultimul-meci-din-sezonul-regular-19301828

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă