Culmea incompetenței: cum a plătit Chindia 70.000 de euro unui fotbalist dat afară cu un an înainte de finalul contractului. Ce spune președintele care a semnat actele și reacția jucătorului

Ionuț MARIN 07 Aug. 2024, 21:12 Liga 2

Caz șocant la Chindia Târgoviște: Liga2.ro dezvăluie cu lux și amănunte cum clubul dâmbovițean din Liga 2 a cheltuit bani grei, publici, pentru a-l plăti, în sezonul trecut, 2023-2024, pe un fotbalist care nu a evoluat nici măcar o secundă în tricoul său, ba chiar a făcut-o la mii de kilometri și, evident, a încasat și de acolo salarii frumoase.

Totul a plecat din incompetența, ca să fim eleganți, a vechii conduceri a Chindiei, respectiv președintele Andrei Cordoș și vicepreședintele Lorin Petrescu.

Asociații clubului, responsabilii autorităților locale, nu au tras pe nimeni la răspundere pentru aceste erori manageriale de proporții, sau cel puțin nu până la ora redactării acestui material.

9.000 de euro tăiați din creion din banii pe care Jeremy Corinus îi avea de luat de la Chindia

Jeremy Corinus, căci el este fotbalistul despre care este vorba, a fost prezentat oficial la Chindia la începutul lunii ianuarie a anului 2023, când clubul era în prima ligă.

Venise sub formă de împrumut de la Farul, iar odată cu el Chindia îl anunțase și pe Ovidiu Perianu. Chindia a retrogradat în mai 2023, însă Corinus semnase pe un sezon și jumătate, având contract valabil până la data de 31 mai 2024.

Noua conducere a clubului, instalată în iunie 2023, a decis să-i rezilieze înțelegerea, invocând motive disciplinare ale jucătorului. Printr-un document din 7 august 2023, Corinus era înștiințat că este penalizat cu 25 la sută din drepturile financiare restante, mențiune făcută cu creionul, pe ștatul de plată, dar și că din acel moment contractul cu clubul este reziliat.

Practic, unic în lume, unui angajat i s-a pus reținere retroactiv, pe bani care ar fi trebuit încasați din salarii până la acel moment, iar prin aceeași decizie contractul de activitate sportivă îi era reziliat. Pe document apar numele lui Andrei Cordoș, Lorin Petrescu și Constantin Pehoiu, ultimul un personaj decorativ de la Universitatea Valahia, membru asociat la Chindia, însă doar pe hârtie.

Din 176.050 lei, cât mai avea de luat Corinus la data de 31 iulie 2023, reprezentând rest de plată pentru șapte luni, din creion i-au fost tăiați 44.013 lei. Jucătorul s-a dresat imediat Camerei Naționale de Soluționare a Ligitiilor din cadrul FRF, a devenit liber, iar mai departe a mers la FIFA, pentru a-și căuta dreptatea.

  • 14 meciuri (1001 minute) a jucat fundașul Jérémy Jimmy Théophile Corinus la Chindia Târgoviște între ianuarie – mai 2023, în prima ligă. În prima parte a sezonului evoluase în 4 meciuri (98 minute) pentru Farul Constanța.

Chindia, bună de plată către Jeremy Corinus, tot contractul

În primăvara acestui an, instanța sportivă a decis că Jeremy Corinus a fost concediat ilegal, iar Chindia trebuie să îi achite salariile pentru întreg sezonul 2023-2024.

”Datoriile de până în vara lui 2023 fuseseră plătite, la un anumit moment, însă pentru restul datoriei, FIFA a blocat clubul la efectuarea transferurilor. Am reușit să stingem creanțele cu doar câteva zile înainte să înceapă campionatul, să putem face legitimări”, s-a exprimat, pe subiect, Marcel Ghergu, revenit în funcția de președinte, după un an de când fusese înlăturat de asociați.

Corinus, legitimat în Cipru, la Othellos Athienou din august 2023 și pentru care a debutat o lună mai târziu, și-a primit în tot acest timp salariile de la noul său club.

Jeremy Corinus este legitimat de un an în Cipru, la Othellos, pentru care a jucat în 15 meciuri din prima ligă elenă. Foto: Othellos Athienou

Andrei Cordoș: ”Să răspună jurista!” Jurista nu a dorit să comenteze. Nici Jeremy Corinus

Liga2.ro a contactat astăzi toate părțile implicate în ceea ce se poate numi cea mai mare țeapă din istoria fotbalului târgoviștean, de la președintele vremii, până la jucător și jurista care activează și astăzi la Chindia.

Andrei Cordoș a pasat discuția către Georgiana Niculae, fără să ofere explicații privind documentul semnat în urmă cu fix un an. ”Situația lui Corinus a fost foarte complicată încă de la început. Cel mai corect ar fi să vă explice d-na juristă Georgiana Niculae pentru că ea cunoaște cel mai bine situația, participând atât în mandatul meu cât și anterior, cu Ghergu. Pe mine nu mă mai interesează subiectul Chindia de mult, le urez mult succes! Vă mulțumesc”, a transmis Cordoș.

Jurista Chindiei, cea către ne-a direcționat Andrei Cordoș, nu a dorit să comenteze.

În sfârșit, Jeremy Corinus a fost flegmatic pe parcursul scurtului dialog purtat pe WhatsApp: ”Nu vreau să vorbesc despre acest club, nu mă interesează, de ce ar trebui să o fac?”

  • 6.500 euro a încasat lunar, în medie, Jeremy Corinus, la Chindia Târgoviște
Ionuț MARIN 07 Aug. 2024, 21:12 Liga 2
Pe aceeași temă