Gloria Buzău și președintele Auraș Brașoveanu au încheiat colaborarea. ”Așa e cel mai bine pentru toți”

Marius ANGHEL 01 Aug. 2023, 18:04 Liga 2
Gloria Buzău și președintele Auraș Brașoveanu au încheiat colaborarea. ”Așa e cel mai bine pentru toți”

Auraș Brașoveanu (55 de ani) nu mai este, începând de astăzi, 1 august 2023, președinte executiv al clubului Gloria Buzău. Cele două părți s-au despărțit amiabil la un an și două luni distanță de la momentul în care începeau colaborarea, din iunie 2022.

Rămâne de văzut dacă acesta va semna cu un alt club din Liga 2, altfel își va pierde poziția în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, acolo unde este unul din cei doi reprezentanți ai cluburilor din eșalonul secund.

Auraș Brașoveanu și-a încheiat colaborarea cu Gloria Buzău

În vara trecută, după trei ani petrecuți la Concordia Chiajna, Auraș Brașoveanu trecea la Gloria Buzău sub aceeași funcție, de președinte executiv.

La clubul din Crâng a activat un an și două luni, timp în care echipa care în vara anului 2021 cesiona locul în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău a obținut cea mai importantă performanță a scurtei sale existente, locul 5 în play-off-ul campionatului și accederea la barajul de promovare cu UTA, pierdut însă în dublă manșă în fața prim-divizionarei (0-0 la Buzău și 1-5 la Arad).

”Nu vreau să comentez prea mult. Am considerat că este bine să fac pasul ăsta, pe termen scurt, pentru liniștea mea și a familiei mele, iar pe teren mediu și lung, pentru siguranța mea și a familiei mele. E cel mai bine pentru toți”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, motivul rupturii de Gloria Buzău. Acesta a mai spus că decizia era luată de două săptămâni, dar și că nu regretă nimic.

Totodată, Brașoveanu a spus că despărțirea sa de Gloria Buzău nu are nicio legătură cu scandalul în care a fost implicat la finalul jocului penultim din play-off-ul trecut al Ligii 2, cu SC Oțelul Galați. Cazul a ajuns și pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, iar acesta susține că litigiul va fi finalizat în curând.

Își pierde Brașoveanu locul în Comitetul Executiv al FRF?

În cariera sa, Auraș Brașoveanu, care la data de 11 septembrie împlinește 55 de ani, a mai fost președinte la Dunărea Galați, Farul Constanța, Dacia Unirea Brăila și Concordia Chiajna, iar pentru o perioadă a fost managerul de certificare pentru Liga 2 din cadrul FRF.

Având în vedere că nu va mai continua cu Gloria Buzău, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu poziția sa în cadrul Comitetului Executiv al FRF, el fiind unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2.

Întrebat dacă se află în negocieri sau dacă va semna cu vreo altă echipă din Liga 2, inclusiv pentru a-și menține locul în CEx FRF, Brașoveanu a spus că în acest moment este alături de familia sa, pe care a neglijat-o în ultimii ani.

  • Celălalt membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx FRF este Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus București.

Gloria Buzău debutează la Mioveni în noul sezon al Ligii 2

Altfel, în ceea ce privește Gloria Buzău, clubul nu a comunicat public despărțirea de Auraș Brașoveanu.

În această vară, în ciuda celui mai bun sezon avut în scurta sa existență, de doi ani, de când a cesionat locul celor de la SCM Gloria Buzău, Gloria a făcut schimbări majore înaintea noii ediții de campionat.

L-a instalat pe Andrei Prepeliță ca antrenor principal și a semnat cu 15 jucători noi, după ce s-a despărțit de majoritatea celor avuți sub comanda lui Adrian Mihalcea, ultimul antrenor.

În prima etapă a Ligii 2, sezonul 2023-2024, Gloria Buzău va debuta marți, 8 august, de la ora 18:30, în deplasare la CS Mioveni, una dintre cele trei retrogradate din prima ligă.

  • În meciurile amicale disputate în această vară, Gloria Buzău a jucat cu: Abatorul Slobozia (15-0, Liga 4 Ialomița), Kids Tâmpa Brașov (9-0, Liga 3), CSM Slatina (1-1, Liga 2), CS Dinamo (3-1, Liga 3), CS Tunari (0-0, Liga 2), FC Bacău (scor 2-1, Liga 3) și CSM Râmnicu Sărat (3-1, Liga 3).

Foto: Andrei Pițigoi și Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-in-amicalul-cu-csm-ramnicu-sarat-19278372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-tanasa-a-ajuns-la-gloria-buzau-19278176

Marius ANGHEL 01 Aug. 2023, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă