Scandalul acuzelor de mituire a arbitrilor din Liga 2 ajunge pe masa FRF. Auraș Brașoveanu și Cristian Munteanu, citați. ”Acum mă văd nevoit să mă apăr” / ”Asta este situația” | EXCLUSIV

Daniel VLAD 23 May. 2023, 19:07 Liga 2
Scandalul acuzelor de mituire a arbitrilor din Liga 2 ajunge pe masa FRF. Auraș Brașoveanu și Cristian Munteanu, citați. ”Acum mă văd nevoit să mă apăr” / ”Asta este situația” | EXCLUSIV

Acuzele lui Auraș Brașoveanu la adresa lui Cristian Munteanu din urmă cu câteva zile, de la finalul partidei dintre Gloria Buzău și SC Oțelul Galați (scor 1-0), cele prin care îi striga conducătorului gălățenilor să spună și că a stat la masă cu arbitrii din alt joc și le-a plătit cazarea, nu au rămas fără urmări.

ProSport a aflat că FRF s-a autosesizat, iar cei doi conducători au fost convocați în data de 24 mai să dea explicații.

Auraș Brașoveanu și Cristian Munteanu au fost convocați la FRF să dea explicații

Gălățeanul Auraș Brașoveanu, președintele Gloriei Buzău, a scăpat ”porumbelul” la nervi, iar după ce l-a acuzat pe Cristian Munteanu la finalul meciului direct cu SC Oțelul, că aceștia din urmă ar fi plătit arbitrii, FRF îi va da acum posibilitatea conducătorului Gloriei să pună pe masă toate probele pe care le are. Reprezentanții celor două cluburi au fost convocați pentru data de 24 mai.

ProSport a luat legătura cu Cristi Munteanu, iar managerul executiv al SC Oțelul a confirmat. ”Vă dați seama că noi suntem acum în continuare sub euforia promovării, deși am văzut că Steaua ne va contesta nouă dreptul de promovare și se va duce la TAS (n.r. – contestă faptul că FRF nu i-a permis promovarea de pe locul 2 direct promovabil, nu că SC Oțelul promovează de pe locul 3!). Noi nu avem nicio vină, deoarece regulamentele au fost clare, iar noi am jucat sub aceste regulamente din România. Nu am nicio emoție și sunt sigur că vom juca fără nicio problemă în SuperLigă.

Însă, vreau să vă spun că pe 24 trebuie să ne prezentăm la FRF. Comisia s-a autosesizat după acele acuze ale lui Brașoveanu, deși ulterior am observat că el a încercat să o întoarcă, spunând că nu a fost o discuție oficială și tot așa. Acum, asta este situația și trebuie să probeze toate aceste acuze. Noi ne vom prezenta la FRF, conform citației primite”, a spus Munteanu.

Brașoveanu: ”Juridic nu prea are valoare că eu nu mi-am dat acordul să fiu înregistrat, dar acum trebuie să mă apăr și voi pune pe masă toate probele”

Auraș Brașoveanu pare că și-a dat seama în ce scandal a intrat și a încercat acum să fie mult mai diplomat în declarații.

”Domnule, da, am primit citație, dar ce e așa de important pentru voi? Eu am închis acest subiect și nu mai vreau să discut public despre el. Și dacă e să vorbim pe bune, totuși acele acuze nu au valoare juridică, pentru că discuția nu a fost una oficială, iar eu nu mi-am dat acordul să fiu înregistrat. Însă, acum nu am ce să mai fac și trebuie să mă apăr. Voi scoate pe masă în fața comisiei toate probele pe care le am îndiferent de consecințe. Eu nu am avut de gând să declanșez niciun tsunami, dar acum mă văd nevoit să mă apăr”, a spus Brașoveanu.

Brașoveanu este membru al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Cum s-a ajuns în această situație

La finalul jocului dintre Gloria Buzău și SC Oțelul Galați, unul în care arbitrajul lui Viorel Flueran a avut multe decizii controversate, majoritatea împotriva gălățenilor, Cristian Munteanu a ieșit la atac și a acuzat arbitrajul. ”Nu mai e cu arbitraj șmecheresc, nu mai e nicio șmecherie aici. A fost pe față! Ne-a măcelărit”, au fost câteva dintre afirmațiile fostului portar.

După interviul acordat de Munteanu, probabil simțindu-se atacat de declarațiile oficialului Oțelului, președintele Gloriei Buzău a lansat o serie de acuzații grave și întrebări retorice către postul portar. Fără să știe că filmarea este pornită, iar vocea sa era înregistrată pe cameră, el fiind în afara cadrului, Auraș Brașoveanu a fost înregistrat și publicat apoi de DigiSport. A spus la adresa lui Munteanu cum că l-ar fi surprins la Galați alături de arbitri, oferindu-le masă și cazare!

”Cristi, dar de ce nu spui când trimiți arbitrii, le dați masă, le plătiți cazare. P-asta n-o spui? Lasă c-o spun eu, dacă n-o spui tu! V-am prins cu arbitrii la masă și cu cazare plătită? Pot să o dovedesc oricând. Păi spune-le pe astea! Vii și te iei de o echipă care și-a urmărit interesul. Dar, până acum, când am plecat cu jucător direct la operație, atunci ce s-a întâmplat? Vreți să fac dovada că ați plătit? O fac. Să vedem atunci cum răspundeți. Când plăteai arbitrii acasă? Vrei să-ți fac dovada? Ți-o fac pe loc! Te-am prins la hotel și la masă, ce te uiți la mine, nu e așa? (…) Eu prost că nu v-am făcut dosar atunci, să văd unde erați acum”, au fost vorbele lui Auraș Brașoveanu.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acuze-grave-intre-auras-brasoveanu-si-cristi-munteanu-dupa-gloria-buzau-sc-otelul-ii-facem-plangere-sa-demonstreze-ce-spune-vs-am-poze-am-tot-ce-trebuie-le-voi-arat-19271486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristi-munteanu-a-izbucnit-la-finalul-meciului-de-la-buzau-otelul-a-fost-macelarita-de-arbitru-nu-mai-e-nicio-smecherie-aici-a-fost-pe-fata-presedintele-gloriei-s-a-simtit-atacat-19271337

Daniel VLAD 23 May. 2023, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă