Cele patru jocuri televizate din prima etapă a noului sezon al Ligii 2. Primul duel între nou-promovate, transmis la nivel național

Marius ANGHEL 01 Aug. 2023, 13:43 Liga 2
Cele patru jocuri televizate din prima etapă a noului sezon al Ligii 2. Primul duel între nou-promovate, transmis la nivel național

Noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, va debuta în weekend, sâmbătă, 5 august, de această dată televiziunile deținătoare de drepturi tv ale acestui campionat neprogramând niciun joc mai devreme, joi sau vineri, zile în care, de obicei, erau puse și partide din eșalonul secund.

Prima rundă are un meci amânat din cauza necunoașterii de către FRF cu exactitate a celei de-a 20-a participantă în competiție, șase jocuri stabilite să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, unul are loc duminică, iar altele două au fost programate marți.

Șase jocuri programate sâmbătă. Cel de la Târgu Jiu va fi televizat

Cum partida dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița nu va avea loc sâmbătă, la aceeași dată, de la ora 11:00, au rămas să se disputa șase meciuri.

Jocul de la Buftea a fost amânat până când Federația Română de Fotbal va cunoaște cu siguranță cea de-a 20-a participantă în campionat, Progresul Spartac, retrogradată sportiv și reprimită pe loc vacant, sau FC Brașov, echipă care nu a primit certificare de Liga 2 din partea Administrația de licențiere a FRF și a atacat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) decizia.

În ceea ce privește celelalte șase partide, acestea vor avea loc pe stadioanele din Miercurea Ciuc, Reșița, Târgu Jiu, Tunari, Clinceni și Dej. La Clinceni va evolua acasă începând cu noul sezon echipa bucureșteană Metaloglobus.

Dintre acestea, întâlnirea dintre Viitorul Pandurii și Campionii FC Argeș a fost aleasă pentru a fi televizată, cu toate că FK Miercurea Ciuc – Concordia Chiajna este un meci cu o miză mai ridicată.

Meciul dintre nou-promovatele Corvinul și Ceahlăul, transmis în direct

Duminică este stabilit un joc. La Hunedoara se vor întâlni două nou-promovate în campionat: Corvinul (foto) și ACSM Ceahlăul.

Deținătorii de drepturi TV au considerat interesant acest duel și îl vor transmite în direct la nivel național.

Ambele echipe țintesc play-off-ul, însă dintre acestea numai Ceahlăul are drept de promovare în SuperLigă, fiindcă trupa hunedoreană este și ea de drept public.

  • Nou-promovatele în noul sezon de Liga 2 sunt ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reşiţa și Corvinul Hunedoara. Reșița, Tunari și Corvinul au picat să debuteze cu joc acasă.

La Mioveni și Târgoviște se joacă marți în prima etapă a Ligii 2

În fine, etapa se va încheia marți seară, 8 august, după ce luni nu va fi niciun meci. De la ora 18:30 are loc partida CS Mioveni – Gloria Buzău, iar de la ora 21:00 începe Chindia – Steaua.

Dintre acestea, doar retrogradata din prima ligă CS Mioveni are un obiectiv modest stabilit: menținerea în Liga 2. Celelalte se luptă pentru început pentru accederea în play-off, iar Gloria Buzău și Chindia vor evolua cu gândul la promovare. Momenta, Steaua încă nu și-a rezolvat problema care o împiedică să urce în SuperLigă.

Totuși, aceste două jocuri vor fi pentru moment ultimele în prima etapă, deoarece cu adevărat ultimul meci va fi cel dintre Progresul Spartac sau FC Brașov și CSC Dumbrăvița. Data la care va avea loc va fi stabilită după ce TAS dă verdictul în cazul FC Brașov.

Program etapa 1 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 5 august 2023, ora 11:00
FK Miercurea Ciuc – Concordia Chiajna
CSM Reșița – Unirea Slobozia
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Campionii FC Argeş – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport
CS Tunari – CSM Slatina
Metaloglobus Bucureşti – CSC Şelimbăr
Unirea Dej – CSM Alexandria
Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţaamânat

duminică, 6 august 2023, ora 12:00
Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamţ – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

marți, 8 august 2023, ora 18:30
CS Mioveni – Gloria Buzău – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

marți, 8 august 2023, ora 21:00
Chindia Târgovişte – Steaua – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

Foto: Călin CorpaciuCorvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-a-noului-sezon-de-liga-2-incepe-cu-un-meci-amanat-19278602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

Marius ANGHEL 01 Aug. 2023, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă