Amical înghețat! ”FC U” Craiova a făcut degeaba deplasarea la Târgu Jiu pentru testul cu Pandurii. Primarul Marcel Romanescu explică de ce echipele n-au intrat pe stadionul Municipal. Ovidiu Stângă a plecat nervos acasă

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 13 Feb. 2021, 21:07 Liga 2

Amicalul dintre Pandurii Târgu Jiu și U Craiova 1948 SA, programat pentru astăzi, 13 februarie, de la ora 13:00, n-a mai avut loc. Motivul este unul incredibil.

Abia aproape de ora jocului s-a constatat că suprafața de joc a stadionului Municipal, acolo unde se dorea disputatea partidei, era înghețată. Doljenii au refuzat inclusiv propunerea gazdelor de a se duela pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal.

Liderul Ligii 2 a făcut cale întoarcă la Craiova, iar antrenorul Ovidiu Stângă a fost extrem de nervos că jucătorii săi au pierdut vremea pe drum, fără să dispute penultimul test înainte de reluarea campionatului.

Amicalul Pandurii – ”FC U” Craiova nu s-a mai jucat, pentru că autoritățile din Târgu Jiu au interzis accesul pe stadionul Municipal

Planificat încă de săptămâna trecută, amicalul dintre Pandurii și ”FC U” Craiova n-a mai avut loc. Asta cu toate că echipa lider din Liga 2 a făcut deplasarea la Târgu Jiu, acolo unde trebuia să se desfășoare partida.

La fața locului, Pandurii a înștiințat, inițial, Craiova că nu e lăsată de autoritățile locale să organizeze amicalul pe stadionul mare din Târgu Jiu, fiindcă terenul este înghețat și va fi stricat. Interesant este și faptul că formația gorjeană nu a disputat nici alte amicale în această iarnă pe arena nouă, însă acum asigurase trupa lui Ovidiu Stângă că partida se joacă pe stadionul Municipal.

Pandurii i-a propus Craiovei să joace pe terenul sintetic, însă Ovidiu Stângă a refuzat această variantă, și-a urcat echipa în autocar și s-a plecat acasă.

Rămasă fără adversar, Pandurii a rămas să se antreneze pe terenul sintetic.

Pandurii: ”Am propus oficialilor clubului FCU Craiova să jucăm pe terenul sintetic, dar această variantă a fost refuzată”

Pe lângă faptul că putea să informeze ”FC U” Craiova încă de dimineață despre așa-zisa restricție de a juca pe stadionul Municipal, fiindcă terenul era înghețat încă de noaptea, nu era ca și cum ar fi nins și gazonul a devenit impracticabil într-un timp scurt, astfel putându-se evita o deplasare inutilă a adversarilor la Târgu Jiu, Pandurii a mai făcut un lucru de-a dreptul uimitor, demonstrând, astfel, cât de cu musca pe căciulă s-a simțit.

A anunțat la scurt timp după nefericitul eveniment poziția clubului, printr-un comunicat. În mod obișnuit, Pandurii face anunțuri pe site-ul oficial, știri despre echipă, la câteva zile bune după ce respectivele evenimente au avut loc. De această dată a fost gorjenii au fost promți.

Pandurii susține că atât terenul stadionului mare, cât și terenul sintetic nu erau practicabile din cauza faptului că erau înghețate, însă, cu toate acestea, i-a propus Craiovei să joace pe sintetic. Despre autorități locale și restricție nu spune nimic. Mai mult, Călin Cojocaru și-a pus apoi jucătorii să se antreneze pe sinteticul nepracticabil.

”Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu anunţă că meciul amical programat astăzi, cu începere de la ora 13:00, cu FCU Craiova, a fost anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Terenul de joc din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu avea suprafaţa îngheţată, după ce noaptea trecută temperatura minimă înregistrată la Târgu Jiu a fost de minus 10 grade. Nici terenul de antrenament numărul doi, cu iarbă naturală, nu a fost practicabil, din aceleaşi cauze, având suprafaţa îngheţată.
Directorul sportiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Camilian Floroiu, a precizat că a propus oficialilor clubului FCU Craiova să se dispute acest meci pe terenul sintetic, dar această variantă a fost refuzată.
În aceste condiţii, Pandurii Târgu Jiu va efectua doar un antrenament pe terenul sintetic, la ora la care era programat acest meci”, a anunțat Pandurii.

”FC U” Craiova propusese ca jocul să aibă loc la Severin, însă a fost refuzată

”FC U” Craiova a anunțat, la rândul ei, pe pagina sa de Facebook, motivul pentru care jocul test cu Pandurii nu s-a disputat.

”Din cauza faptului că terenul este impracticabil, partida dintre Pandurii Târgu Jiu și Știința nu va mai avea loc”, a transmis liderul Ligii 2.

Ovidiu Stângă voia să alinieze în acest amical următorul prim ”11”: Rob. Popa – R. Negru, Paramatti, D. Ispas, Huyghebaert – Dr. Albu – Raicea, Stoenac, Baeten, Ad. Voicu – Compagno.

U Craiova 1948 SA propusese în această săptămână echipei Pandurii ca meciul amical să se joace la Drobeta Turnu Severin, însă gorjenii au refuzat, asigurând că îl pot organiza pe stadionul Municipal.

Primarul Marcel Romanescu: ”Pandurii a trimis o hârtie abia vineri, în jurul orei 14:00. Trebuia să plătească 5.000 de lei. Dacă știam că vor să joace cu FC U, poate că puteam să facem ceva ca gazonul să se prezinte cât de cât ok”

Contactat de ediție.ro, primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că Pandurii a depus cerere pentru a juca amicalul cu U Craiova 1948 SA pe stadionul Municipal abia vineri după-amiază. Totodată, edilul-șef susține că nu a interzis ca partida să aibă loc din cauza faptului că terenul era înghețat, ci ”FC U” Craiova a refuzat să joace, la fel cum a facut-o și în privința terenului sintetic.

Totodată, Marcel Romanescu spune că Pandurii trebuie să plătească 5.000 de lei per meci, fie oficial, fie amical, dacă vrea să mai joace pe stadionul Municipal.

”Îmi pare foarte rău că acest meci nu s-a jucat. Noi avem o relație foarte bună cu FC Universitatea Craiova, în special cu domnul Adrian Mititelu. Dânsul știe care sunt condițiile de la noi și vă pot spune că ne-a plătit mereu pentru tot ce a fost nevoie ca FCU să joace pe această arenă în campionat. Nu a întârziat niciodată cu plata către noi. Totul a fost plătit de către dânsul la termenul stabilit.

Însă vreau să vă spun cum a stat treaba cu acest joc amical. Eu am aflat abia vineri, în jurul orei 14:00, când cei Pandurii au trimis o hârtie pentru ca să li se permită disputarea unui meci pe arena centrală. Am fost informat de către directorul nostru. Nici nu am știut că era vorba de un meci cu FC Universitata Craiova. Pandurii trebuia să plătească suma de 5.000 de lei. Atât este chiria pentru disputarea unui meci pe arena noastră. Asta este suma pe care a plătit-o domnul Mititelu cât a jucat FC Universitatea la noi. Acești bani îi plătea și îi plătește și Viitorul Pandurii. În schimb, cu Pandurii, cei cu care ar fi trebuit să joace FCU, am avut un proces. Ce s-a întâmplat? Ei au avut un contract până în martie 2020. Știți povestea cu gazonul, că era al lor, nu o mai reiau, dar acest contract a expirat și i-am pus să scoată și ei din buzunar suma de 5.000 de lei. Nu îi mai puteam lăsa să joace gratis. Avem controale și nu îi pot permite să mă trezesc cu Curtea de Conturi pe cap. Și așa au venit în control și am fost întrebați de ce Pandurii joacă gratis pe arena centrală. Le-am explicat că suntem într-un proces, iar acum acest proces s-a terminat, iar Pandurii a pierdut.

Ne-au dat în judecată după ce le-am pus în vedere că trebuie să plătească 5.000 de lei pe meci. I-am lăsat pe toată durata procesului să joace aici gratis, dar în final au pierdut procesul cu noi. Acum trebuie să ne dea câte 5.000 de lei pentru fiecare meci pe care l-au jucat gratis pe durata procesului, dar trebuia să ne plătească și pentru închirierea arenei pentru meciul amical. Vreau să știți că noi, cei din primărie, nu am interzis celor de la Pandurii să joace meciul cu FCU că este terenul înghețat. A fost dreptul celor de la FCU să refuze să joace pe un astfel de gazon, dar dacă noi eram informați mai de la începutul săptămânii de către cei de la Pandurii, că vor să joace cu FC Universitatea un amical, poate că puteam să facem ceva ca gazonul să se prezinte cât de cât ok. Însă am fost informați abia vineri, în jurul orei 14:00. Repet, îmi pare rău că FCU nu a dorit să mai joace acest meci, dar a fost dreptul ei să refuze”, a încheiat Romanescu.

”S-a mai întâmplat să avem probleme şi iarna trecută sau în vară și nu înţeleg de ce apar aceste aspecte, având în vedere faptul că Pandurii a investit foarte mult în această bază sportivă, de la terenurile de pregătire până la stadion, unde atât suprafața de joc cât şi pista de atletism au fost făcute de Pandurii. Nu înţeleg de ce au această atitudine faţă de noi (n.r. – autoritățile locale). Şi acum a trebuit să plătim pentru a juca pe terenul sintetic, acolo unde am investit noi, covorul sitetic l-a cumpărat şi l-a montat clubul Pandurii şi nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Noi vrem să ne lase să jucăm, fiindcă tot ceea ce este aici s-a creat pentru Pandurii Târgu Jiu şi nu pentru altă echipă. Bineînțeles, este loc pentru toată lumea, dar întotdeauna originalul rămâne original”, spunea antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, la mijlocul acestei săptămâni, după amicalul cu CSM Slatina, desfășurat pe terenul sintetic.

Pandurii și ”FC U” Craiova stau în prima etapă a Ligii 2 din 2021

În această perioadă de pregătire, Pandurii a desfășurat amicale cu CSC Dumbrăvița (1-0), Ripensia (0-4), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (1-0), ASU Poli (0-5), din nou cu Ripensia (4-4) și CSM Slatina (1-1). Următorul test îl are la data de 20 februarie, cu CS Hunedoara.

U Craiova 1948 SA a disputat în această iarnă cinci meciuri amicale. A înregistrat următoarele rezultate:  9-0 cu Kids Tâmpa Brașov, 5-2 cu Mostiștea Ulmu, 0-0 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu CSM Slatina și 2-1 cu CSM Reșița.

Săptămâna viitoare, Craiova are stabilit un amical cu Sporting Roșiori, detalii despre zi, oră și locația nefiind încă stabilite cu exactitate.

Pandurii stă în etapa a 16-a, prima din Liga 2 programată în 2021, iar U Craiova 1948 SA nu va avea nici ea adversar, fiindcă echipa pe care trebuia să o întâlnească pe teren propriu, Turris Oltul, s-a retras din campionat. Astfel, și doljenii vor sta și își amână cu o săptămână primul meci oficial din acest an.

Foto: Mircea Oglindoiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-turris-oltul-retrogradata-in-ultima-liga-din-teleorman-insa-situatia-rezultatelor-inregistrate-in-liga-2-ramane-in-aer-uitata-de-comisia-de-disciplina-si-etica-a-frf-ce-19169512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 13 Feb. 2021, 21:07 Liga 2
Pe aceeași temă