”FC U” Craiova a învins Mostiștea Ulmu într-un amical cu șapte goluri. În prima repriză a testului de la București, oltenii au fost conduși după ce au deschis scorul

Marius ANGHEL 24 Jan. 2021, 15:25 Liga 2
”FC U” Craiova a învins Mostiștea Ulmu într-un amical cu șapte goluri. În prima repriză a testului de la București, oltenii au fost conduși după ce au deschis scorul

Liderul Ligii 2 după primele 15 etape desfășurate în acest sezon, ”FC U” Craiova, a disputat astăzi, de la ora 13:00, la București, al doilea meci amical programat în această perioadă de pregătire de iarnă.

Trupa lui Ovidiu Stângă a întâlnit la baza sportivă Voința pe Mostiștea Ulmu, formație care în vara trecută a ratat promovarea în Liga 2 la barajul cu Unirea Slobozia, iar acum, după zece etape, se află pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, la șapte puncte în spatele ilfovenilor de la CS Afumați.

Craiova, la al doilea amical, Ulmu, la primul

După ce vineri, în primul test disputat în acest an, în a doua zi de când a început cantonamentul de la Mogoșoaia, a spulberat-o cu 9-0 pe Kids Tâmpa Brașov (ultimul loc în Seria a 5-a a Ligii 3), U Craiova 1948 SA s-a deplasat astăzi, duminică, la București pentru amicalul cu Mostiștea Ulmu. Unul care s-a stabilit să se desfășoare pe durata a 100 de minute, 50 în fiecare repriză.

Echipa din județul Călărași, Mostiștea Ulmu, e la primul amical din 2021, după ce luni, 18 ianuarie, a efectuat testarea COVID-19, iar de marți și-a reluat antrenamentele pentru pregătirea părții a doua a sezonului de Liga 3, în care are ca obiectiv clasarea între primele două clasate pentru participarea din nou la barajul de promovare.

3-2 la pauză în amicalul de 100 de minute dintre ”FC U” Craiova și Mostiștea Ulmu

În meciul desfășurat la baza sportivă Voința, care îi aparține lui Ilie Năstase, dar care i-a cedat o mare parte din ea lui Ciprian Marica pentru a o renova, acolo unde își dispută în această perioadă cantonamentul chiar echipa pe care o finanțează, Farul Constanța, ”FC U” Craiova a deschis scorul în minutul 10, prin Adrian Voicu. Atacantul adus în această iarnă de la Turris Oltul a punctat direct dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

Replica Mostiștei a venit destul de repede, în minutul 23, când Costel Roșu a prins un șut de senzație de la 25 de metri, din alergare, și l-a învins pe Mario Enache, readus de Craiova de la ACSO Filiași.

După alte zece minute, în 33, Saron Chirică a transformat o lovitură de pedeapsă și a adus în avantaj trupa din Ulmu.

Până în pauză însă, în minutul 41, Andrea Compagno a punctat din nou pentru olteni și a restabilit egalitatea, în timp ce Vlad Pop (49) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și și-a adus echipa în avantaj. Italianul Compagno a înscris după ce mingea a revenit din bară, unde șutase Voicu, care scăpase pe o contră în flancul stâng. În schimb, Pop a trimis în plasa porții lui Teodor Meilă din marginea careului.

Zanfir și Luboya au majorat diferența pentru Craiova în repriza a doua

În partea a doua, după ce Ovidiu Stângă și Vlad Stef, antrenorii celor două echipe, au început cu alți jucători pe teren, Ionuț Zanfir (70) a punctat pentru U Craiova 1948 SA după 20 de minute de joc, cu o reluare din 4 metri.

Arsenel Luboya a înscris și el în minutul 88 pentru 5-2, când, după ce a primit o pasă peste apărare, l-a învins pe Ionel Mișu din postura de unu la unu.

Acestea au fost și singurele goluri date în repriza a doua, astfel că ”FC U” Craiova câștigă cu 5-2 jocul amical cu Moștiștea Ulmu.

”FC U” Craiova, prima repriză: Mario Enache – Radu Negru, Lorenzo Paramatti, Abdelaye Diakite, Jeremy Huyghemaert – Vlad Pop, Dragoș Albu, Marian Stoenac – Inacio Cacheiro, Andrea Compagno, Adrian Voicu
”FC U” Craiova, a doua repriză: Robert Popa – Alexandru Gîț, Costinel Gugu, Denis Ispas, Ionuț Zanfir – Călin Cristea, Marian Anghelina, Samuel Zimța – Arsene Luboya, Andrei Ciolacu, Valentin Munteanu
Antrenor: Ovidiu Stângă

Mostiștea Ulmu: Teodor Meilă – Lucian Acasandrei, Niculae Leafu, Valentin Niculae, Alexandru Gheorghe, Sorin Tăbăcariu, Saron Chirică, Alexandru Mihai, Costel Roșu, Milea Răzvan, Cosmin Ionică
Rezerve: Ionel Mișu – Mădălin Dinu, Cosmin Mihai, Silviu Radu, Valentin Andrei, Iulian Ilie, Daniel Stoian, Cosmin Obedeanu, Andrei Truță, Antonio Lixandru, Eduard Dogaru
Antrenor: Vlad Stef

U Craiova 1948 SA are programat următorul amical în data de 30 ianuarie, sâmbătă, cu Petrolul. Mostiștea Ulmu joacă tot sâmbăta următoare cu Rapid, locația nefiind însă stabilită momentan, dar se va disputa la Buftea sau Mogoșoaia.

Marius ANGHEL 24 Jan. 2021, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă