Pop și Visic măresc concurența în atacul liderului Ligii 2. Primele declarații ale celor două noi achiziții ale CSC Șelimbăr. ”Un club profesionist, cu ambiții mari” / ”Sunt pregătit pentru a demonstra din nou de ce sunt capabil”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 20:21 Liga 2

Alexandru Darius Pop (30 de ani) și Stefan Visic (26 de ani) sunt achizițiile cu numărul doi, respectiv trei pentru CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2, în această campanie de transferuri de iarnă.

Prima mutare a fost cea a mijlocașului Gabriel Deac (28 de ani), ultima dată la Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3), care a mai lucrat cu antrenorul Claudiu Niculescu la FC Voluntari, în perioada aprilie 2017 – aprilie 2018. Și Visic a mai fost antrenat de Niculescu, la începutul acestui an, însă sârbul s-a accidentat și apoi a decis să plece la Minerul Ocna Dej (Liga 3), de unde se întoarce acum la echipa sibiană.

Atacanții Pop și Visic au vorbit pentru Liga2.ro despre trecerea lor în această iarnă la prima clasată din liga secundă, echipă ca și calificată în play-off, unde va juca însă fără să poată promova în SuperLigă, deoarece forma sa de organizare, de drept public, nu-i permite asta.

Alexandru Pop, noul atacant al CSC Șelimbăr: ”Am ajuns la liderul incontestabil al campionatului”

Alexandru Darius Pop s-a despărțit săptămâna trecută de Concordia Chiajna, clasată pe locul 8 în Liga 2 după 15 etape, și a semnat cu liderul clasamentului, CSC Șelimbăr, echipă care are zece puncte în plus față de ilfoveni.

Trecerea jucătorului clujean de la Concordia la Șelimbăr este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că atacantul a prins puțin minute în campionat la fosta sa echipă, 124, și în cele nouă meciuri în care a fost utilizat de Erik Lincar a jucat de fiecare dată din postura de rezervă.

Pop a semnat, potrivit clubului, un contract valabil până în vara anului 2025, cu obțiune de prelungire până în 2026. Acesta spune că a fost atras de proiectul ”frumos” al șelimbărenilor, care în noul an își doresc să își schimbe forma de organizare, iar în noul sezon să atace promovarea în prima ligă.

”Sunt foarte bucuros pentru că s-a materializat această mutare. Am ajuns la liderul incontestabil al campionatului, un club profesionist, cu ambiții mari, cu un proiect frumos, pe care sunt sigur că-l ducem la bun sfârșit. Mulțumesc staffului tehnic și administrativ pentru încredere”, a spus Pop, pentru Liga2.ro.

  • În cariera sa, Pop a jucat pentru Sănătatea Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, UTA Arad, Aerostar Bacău, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, SSU Politehnica Timișoara, Rapid, Minaur Baia Mare, AFC Odorheiu Secuiesc, Dinamo și Concordia Chiajna. La Dinamo a reușit cea mai importantă realizare din cariera sa, promovarea în prima ligă, în vara anului 2023.

Stefan Visic s-a întors la CSC Șelimbăr: ”Nu am stat nicio secundă să mă gândesc”

Sârbul Stefan Visic nu este străin de CSC Șelimbăr. A ajuns prima dată la echipa de lângă Sibiu în vara anului 2022, când era anunțat ca o achiziție importanță, el fiind la acel moment golgheterul formației din Liga 3 Someșul Dej. A făcut pregătirea sub comanda lui Eugen Beza, iar după începutul sezonului, când încă nu debutase, a fost împrumutat la altă echipă din Liga 2, la Progresul Spartac, pentru care a evoluat în 13 meciuri și a înscris 3 goluri.

Atacantul a revenit în acea iarnă la Șelimbăr, l-a impresionat pe Claudiu Niculescu, noul antrenor, la antrenamente, însă nu a apucat să joace în campionat, fiindcă s-a accidentat chiar înainte să reînceapă meciurile oficiale. S-a ajuns la o despărțire amiabilă, iar Visic s-a întors la Someșul Dej (Liga 3), redenumită Minerul Ocna Dej, de care și-a reziliat contractul în această iarnă.

A semnat un contract valabil până în vara anului 2025 și

”Pot spune că sunt foarte încântat să revin, echipa din Șelimbăr fiind una foarte dragă mie, iar relația pe care am avut-o cu stafful, domnul Remus Șerban, Cornel Stănilă și antrenorul Claudiu Niculescu, a fost la fel una foarte bună. 

Chiar mi s-a părut că l-am impresionat pe antrenor și staff, că îmi câștigasem postul de titular în echipă, dar m-am acidentat grav în sezonul trecut și nu am putut juca. Eram într-o formă foarte bună. Din fericire, nu m-am operat, nu era cazul, dar recuperarea a fost grea, am muncit 4 luni să revin și apoi am ales să mă întorc la Minerul Ocna Dej, unde mi-am revenit fizic și chiar mă simțeam bine.

Într-un moment foarte bun pentru mine m-au chemat înapoi la Șelimbăr, nu am stat nicio secundă să mă gândesc pentru a accepta și sunt pregătit pentru a demonstra din nou de ce sunt capabil”, a spus, pentru Liga2.ro, Visic.

  • În cariera sa, Stefan Visic a jucat pentru Jedinstvo Banatsko (Serbia), SK Novohrad Lucenec, FK Pohronie (ambele din Slovacia), FK Frydek-Mistek (Cehia), FK Marcelova (Slovacia), Someșul Dej, actuala Minerul Ocna Dej, la care a ajuns în februarie 2021, CSC Șelimbăr și Progresul Spartac.
  • Din 2022, acesta este căsătorit cu o româncă, cu Bianca Visic, handbalistă la CSM Iași.

Cei doi îi vor avea concurență pentru titularizare pe Raul Rotund (18 ani), Rodri Hernando (24 ani) sau chiar Marvin Schieb (27 ani), dar acesta poate evolua și în bandă. Valmir Berisha, atacant achiziționat după începerea campionatului, a fost anunțat, din informațiile Liga2.ro, că nu mai este dorit în lot.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-visic-si-alexandru-darius-pop-au-semnat-cu-csc-selimbar-19296425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stiam-inca-din-vara-ca-vom-fi-puternici-am-mizat-pe-jucatori-cu-foame-de-performanta-interviu-cu-cornel-stanila-despre-parcursul-echipei-csc-selimbar-liderul-surpriza-din-liga-2-19296262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-deac-a-semnat-cu-csc-selimbar-19296205

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă