Alexandru Pelici, nemulțumit de tragerea la sorți a programului Ligii 2: ”CSM Reșița e dezavantajată din două aspecte.” Bănățenii au perfectat încă două achiziții

Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2020, 10:10 Liga 2
Alexandru Pelici, nemulțumit de tragerea la sorți a programului Ligii 2: ”CSM Reșița e dezavantajată din două aspecte.” Bănățenii au perfectat încă două achiziții

După Farul Constanța și Ripensia Timișoara, și CSM Reșița s-a arătat nemulțumită de tragerea la sorți a programului noului sezon de Liga 2, ediția 2020/2021. Principala indignare a bănățenilor este legată de faptul că trebuie să joace 11 meciuri în deplasare și doar 9 pe teren propriu, situație asemănătoare în care se află și alte echipe.

Antrenorul Alexandru Pelici este deranjat și de faptul că echipa sa are deplasări foarte mari. Rosso-nerii și-ar fi dorit să joace acasă cu echipe precum Aerostar Bacău, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța sau FK Csikszereda și preferau deplasări în apropiere, la Timișoara, Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin (unde-și dispută meciurile ”FC U” Craiova).

Conform tragerii la sorți, CSM Reșița joacă pe teren propriu atât cu ASU Politehnica, cât și cu Ripensia, dar și cu Pandurii sau ”FC U” Craiova, toate aflate în apropiere de Valea Domanului. În prima etapă, bănățenii stau, iar în runda secundă primesc vizita pretendentei la promovare Petrolul Ploiești. Meciul se joacă în 6 septembrie, de la ora 13:00, și va fi televizat.

”Din punctul meu de vedere, nu sunt prea multe de comentat. Au fost criterii anunțate, totul depindea de tragerea la sorți, însă pot spune că CSM Reșița a fost dezavantajată ca țintar, din două aspecte. O dată, avem un program în care jucăm unsprezece meciuri afară și nouă acasă. Al doilea aspect ține cont de faptul că avem cred cele mai lungi deplasări, trebuie să jucăm la Buzău, Bacău, Constanța sau Miercurea Ciuc. Avem două meciuri în plus de jucat în deplasare, iar echipele din apropiere vin să joace la noi acasă. Noi trebuie să jucăm, nu suntem singurii care avem o situație care nu ne avantajează, dimpotrivă, și Farul Constanța a avut o poziție asemănătoare. Mergem înainte și ne jucăm șansa până la capăt!”, a declarat Pelici, citat de Gazeta de Caraș-Severin.

Ovidiu Rasoveanu și Adrian Ilie, ultimele noutăți la Reșița

Alexandru Pelici e măcar mulțumit că nu are mulți indisponibili la nivelul lotului și că a reușit să aducă la echipă doi jucători născuți în 2002, care să-l înlocuiască pe accidentatul Cătălin Bagherea. Astfel, bănățenilor li s-au alăturat mijlocașul Ovidiu Rasoveanu (ex Campionii FC Argeș și Pandurii) și fundașul Adrian Ilie (ex CFR Cluj).

Ambii au jucat în amicalul câștigat de CSM Reșița, vinerea trecută, cu 3-1 la Pandurii Târgu Jiu.

”Este îmbucurător că toți jucători sunt valizi, cu două excepții, Vasiu și Bagherea. Îmi pare rău de această situație. Dacă Vasiu va reintra în programul de pregătire, regretul cel mare este legat de situația lui Cătălin Bagherea, care era primă variantă de jucător 2002 pentru unsprezecele standard. Este juniorul cel mai aproape de cerințele noastre pentru a face obiectul titularizării. Din păcate s-a accidentat și am fost puși în situația să căutăm variantele Ilie și Rasoveanu”, a precizat Pelici.

Alte patru transferuri făcute de ”rosso-neri”

Celelalte achiziții ale CSM Reșița din această vară sunt atacantul lituanian Deivydas Matulevicius (31 de ani), mijlocașul Vlad Chera (20 de ani), fundașul Caius Lungu (31 de ani) și mijlocașul Robert Boboc (25 de ani).

Printre cei plecați se numără Laurențiu Rus (”U” Cluj), Călin Cristea (”FC U” Craiova), Gabriel Dodoi (Rapid) și Teodor Caragea (Dunărea Călărași).

CSM Reșița a jucat amicale amicale în această vară cu: Șoimii Lipova (1-1), ”FC U” Craiova (2-5), CS Hunedoara (1-1), Progresul Ezeriș (4-0), Ripensia (0-1), Pandurii Târgu Jiu (3-2 la Reșița și 3-1 la Târgu Jiu).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2020, 10:10 Liga 2
Pe aceeași temă