CSM Reșița și-a inaugurat noul gazon printr-o victorie cu cinci goluri cu Pandurii. Antrenorul Pelici a avut și nemulțumiri: ”E supărător că primim goluri pe fondul unor naivități”

Mircea OGLINDOIU 14 Aug. 2020, 22:14 Liga 2
CSM Reșița și-a inaugurat noul gazon printr-o victorie cu cinci goluri cu Pandurii. Antrenorul Pelici a avut și nemulțumiri: ”E supărător că primim goluri pe fondul unor naivități”

La primul joc disputat pe gazonul reabilitat din Valea Domanului, CSM Reșița a învins, vineri, la prânz, Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 3-2 (2-1), prin golurile marcate de Andrei Dumitraș, Cristian Danci și Victoraș Astafei, respectiv Sebastian Velcotă și Martin Remacle.

Pandurii a deschis scorul în acest amical, însă a pierdut avantajul minim până la pauză. În partea secundă ambele echipe au mai înscris câte un gol, iar pentru gorjeni a punctat și Tănăsoiu, dar golul său a fost anulat de arbitri.

Alexandru Pelici: ”Avem nevoie de un fundaș central”

Antrenorul Alexandru Pelici s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa a încasat două goluri, mai ales că a întâlnit un adversar inferior din punct de vedere al valorii lotului.

”A fost un bun joc de pregătire și din punctul nostru de vedere suntem în grafic. Este îmbucurător faptul că am reușit să marcăm de trei ori și să ne creăm destule situații de poartă. Este supărător, în schimb, faptul că am primit două goluri pe niște naivități, în niște momente în care controlam jocul. Sperăm să eliminăm cât mai multe greșeli din jocul nostru până la ora de începere a campionatului și pot spune că avem nevoie de mai multă luciditate în fața porții. De asemenea, avem nevoie de un fundaș central. Sperăm ca Bruno Vasiu să-și revină cât mai repede, pentru că avem nevoie de el. Sunt foarte mulțumit de teren, gazonul arată impecabil și sperăm să ne ridicăm ca joc la nivelul suprafeței. Este un gazon care ne permite să facem posesie, cred că acest lucru s-a și văzut în primele 60 de minute”, a declarat Pelici, citat de Caraș Online.

Pelici: ”Doar rezultatele mă vor ține aici”

Antrenorul echipei bănățene este conștient că doar rezultatele pozitive din meciurile oficiale îi vor aduce liniștea în Valea Domanului. Până la startul noului sezon de Liga 2, CSM Reșița va disputa un nou amical vinerea viitoare, la Drobeta Turnu Severin, cu ”FC U” Craiova. Cele două echipe s-au întâlnit și în urmă cu trei săptâmâni la malul Dunării, iar nou-promovata în Liga 2 s-a impus cu scorul de 5-2 (4-0).

”Mai avem săptămâna viitoare un test, cu FC Universitatea Craiova, care ne va arăta ceea ce am făcut pe parcursul unei luni de zile. Va fi un joc care ne va arăta ceea ce am îmbunătățit și unde mai avem de lucrat. Referitor la acest aspect, știu ce înseamnă fotbalul în Reșița. Sunt conștient că trebuie să obțin rezultate și doar rezultatele mă vor ține aici. Nu este nevoie să-mi amintească nimeni acest lucru. În primul rând trebuie să formăm o echipă, lucrăm deja de o lună de zile și pot spune că jucătorii sunt la un nivel bun cu pregătirea fizică. De acum trebuie să punem la punct aspectele tehnice și tactice. Trebuie să fim un pic mai atenți pe faza de apărare și pe fazele de contraatac ale adversarilor”, a completat Pelici.

Reacția lui Pelici referitor la faptul că nu e nevoie să-i amintească cineva că trebuie să obțină rezultate vine la scurtă distanță după ce președintele Cristian Bobar spunea că nu mai vrea să audă scuze pentru că echipa nu câștigă. ”Nu mai sunt permise scuzele că suntem obosiți, deja ne antrenăm de o lună și jumătate. Scuzele nu mai au niciun rost”, spunea Bobar înaintea amicalului cu Pandurii.

Cristian Bobar: ”Se vede că mai avem unele lucruri de pus la punct”

Și președintele Cristi Bobar a admis că echipa sa nu a ajuns la parametrii scontați, dar speră ca CSM Reșița să regleze deficiențele până la noua dată de începere de campionatului. Oficialul din Valea Domanului a mai spus că noul sistem competițional pe care vrea să-l implementeze FRF la Liga 2 va scuti cluburile de o sumă importantă de bani.

”A fost un meci util și este important ca Alex Pelici să aleagă un prim 11 ideal, ca să spun așa. Se vede că mai avem unele lucruri de pus la punct și până pe data de 5 septembrie (n.r. – noua data la care se pare că începe Liga 2) sper ca totul să fie în regulă, a precizat Bobar.

CSM Reșița: Alberto Cobrea – Caius Lungu, Andrei Dumitraș, Alin Dudea, Daniel Vădrariu, Laurențiu Breșneni, Cristian Danci, Vlad Chera, Emanuel Dat, Laurențiu Buș, Daniel Ene
Au mai jucat: Cristian Zimmermann, Luis Spînu – Bogdan Szijj, Lorenzo Acka, Ionuț Găman, Sergiu Rimovecz, Alin Țegle, Deivydas Matulevičius, Denis Jivan, Robert Boboc, Victor Astafei, Adrian Ilie
Antrenor: Alexandru Pelici

Pandurii Târgu Jiu: Alexandru Oprița (Cătălin Iovicin 30) – Horațiu Peia, Andrei Gal, James Okeke, Alexandru Cuțitoiu, Martin Remacle, Andrei Dobre, Rafael Zaborowski, Stevan Goma, Adrian Tănăsoiu, Sebastian Velcotă
Antrenor: Călin Cojocaru

CSM Reșița a mai înregistrat în meciurile amical un 1-1 cu Șoimii Lipova, o înfrângere cu 5-2 cu ”FC U” Craiova, încă un 1-1, de această dacă cu CS Hunedoara, un succes cu 4-0 cu Progresul Ezeriș și încă o înfrângere, cu Ripensia, 1-0.

Pandurii a mai jucat amicale cu ”FC U” Craiova (scor 0-4), ACSO Filiași (scor 0-3) și Jiul Rovinari (scor 6-1).

Foto: Caraș Online

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-nu-resimte-efectele-pandemiei-atat-de-tare-bugetul-clubului-stabil-cristian-bobar-daca-s-ar-fi-jucat-cu-spectatori-nu-era-o-problema-ca-liga-2-sa-aiba-o-serie-la-meciurile-de-19144026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-ia-in-calcul-sa-se-retraga-din-liga-2-si-sa-se-inscrie-la-liga-3-e-cea-mai-buna-solutie-sustine-marin-condescu-gorjenii-vor-continua-in-esalonul-secund-cu-o-singura-ccond-19143973

Mircea OGLINDOIU 14 Aug. 2020, 22:14 Liga 2
Pe aceeași temă