Abonați la două amicale / zi. Pandurii s-a duelat vineri cu echipe pe care speră să le întâlnească și în noul sezon din Liga 2, Viitorul Pandurii și CSM Reșița. Cojocaru știe că s-a rezolvat problema cu certificarea

Mircea OGLINDOIU 22 Aug. 2020, 12:06 Liga 2

Dacă miercuri a jucat, pe terenul 3, de antrenament, din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu, cu Gilortul Târgu Cărbunești (scor 2-1) și Jiul Rovinari (scor 0-0), Pandurii a disputat și vineri două amicale în aceeași zi. Ambele au fost găzduite de terenul 1 (Stadionul Municipal) din cadrul aceluiași complex sportiv, iar adversarele au fost de data aceasta echipe de Liga 2, eșalon în care speră și clubul-fanion al Gorjului să continue în noul sezon, unde, momentan, nu are certificare.

Comparativ cu ziua de miercuri, când a înregistrat o victorie și un egal în fața unor adversari de Liga 3, respectiv Liga 4, vineri rezultatele n-au mai fost pozitive pentru echipa antrenată de Călin Cojocaru, care, în testul început la ora 11:00 a fost învinsă cu 3-0 de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar de la ora 17:30 a pierdut jocul cu CSM Reșița, scor 1-3.

Călin Cojocaru: ”Știu că s-au rezolvat problemele”

Luni, Pandurii va afla cel mai important rezultat al verii: dacă va juca sau nu în Liga 2. Gorjenii n-au obținut certificarea pentru eșalonul secund, din cauza datoriilor către foștii jucători / angajați, dar au făcut recurs și speră că devină a 21-a echipă care va lua startul la noul sezon din eșalonul secund.

În caz contrar, Liga 2 va începe cu 20 de participante, iar Pandurii va merge în Liga 3.

Antrenorul Călin Cojocaru rămâne optimist în privința obținerii unui răspuns favorabil echipei sale. ”Miercuri am jucat două meciuri, acum iar două, iar oboseala se resimte. Mă interesează și rezultatele din amicale, dar cel mai mult mă interesează organizarea și să formăm o echipă pentru Liga 2. Luni așteptăm decizia Comisiei de Recurs. Știu că s-au rezolvat problemele și sunt optimist că vom primi în cele din urmă certificarea pentru Liga 2”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Pandurii – Viitorul Pandurii 0-3 (0-1)
Marcatori: Paul Mitrică (15), Andrei Dragu (67 pen), Petre Simon (72)

Pandurii: Aldescu – Peia, Gal, Okeke, Grecu – Remacle, Dobre – Rafal Z, Velcotă, Ken – Tănăsoiu
Au mai jucat: Oprița – Zlataric, L. Gheorghe, Dieu, Cuțitoiu, Pleșa, Goma, Raul și Cornicioiu
Antrenor: Călin Cojocaru

Viitorul Pandurii: Bodea – Dragu, Misăraș, Baican, Ciul – Gîrbiță, Chiorean, Prejmerean, Mitrică, V. Rusu, Bădăuță
Au mai jucat: Moga – Lungu, Chelariu, Petre, Trancă, Cioiu, Goran, Paraschiv, Ludușan, Core și Moise
Antrenor: Victor Naicu

Pandurii – CSM Reșița 1-3 (0-1)
Marcatori: Sebastian Velcotă (84 – pen.) / Laurențiu Buș (8), Victoraș Astafei (81 – pen.), Daniel Vădrariu ( 89 – pen.)

CSM Reșița: Cobrea – Lungu, Dumitraș, Dudea, Ad. Ilie – Danci, Țegle – Chera, Astafei, L. Buș – D. Ene
Au mai jucat: Zimmermann – Szijj, L. Acka, Vădrariu, Breșneni, Găman, Rimovecz, Matulevicius, Brașoveanu, Boboc și Dat
Antrenor: Alexandru Pelici

Pe lângă cele două teste de vineri, Pandurii a mai jucat amicale cu ”FC U” Craiova (scor 0-4), ACSO Filiași (scor 0-3), Jiul Rovinari (scor 6-1), CSM Reșița (scor 2-3), Gilortul Târgu Cărbunești (scor 2-1) și Jiul Rovinari (scor 0-0).

Mircea OGLINDOIU 22 Aug. 2020, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă