Ripensia s-a despărțit de încă doi jucători. Unul dintre ei îl urmează pe fostul antrenor. Cosmin Petruescu vrea să aducă la echipa timișoreană fotbaliști cu care a mai lucrat inclusiv la ASU Poli

Anda DELIU 30 Jun. 2020, 16:10 Liga 2

Ripensia Timișoara începe de miercuri testele medicale împotriva COVID-19 înainte să dea start pregătirii noului sezon de Liga 2. Clubul a anunțat trei despărțiri oficiale, însă numărul lor este mai mare. Deocamdată, Ripensia nu a comunicat noile transferuri, iar antrenorul Cosmin Petruescu ar dori să-și coopteze dintre foșii săi elevi cu care a mai lucrat, inclusiv la ASU Politehnica.

Mihai Hecsko și Caius Lungu pleacă și ei de la Ripensia

Până în prezent, Ripensia a anunțat că s-a despărțit de George Monea, Vlad Chera și Horațiu Moldovan. Cei trei erau la finalul înțelegerii contractuale cu echipa timișoreană. Dar cei anunțați nu sunt singurii la final de contract. În aceeași situație se află și jucători precum Mihai Hecsko sau Caius Lungu.

Hecsko, care va împlini în octombrie 33 de ani, și-a luat deja la revedere de la colegi. Din informațiile noastre, conducerea nu l-a mai dorit nici din iarnă, dar fundașul central nu a vrut să-și rezilieze înțelegerea, astfel că a fost păstrat. Acesta era unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului ripensist, prezent la echipă încă din 2016, iar în acest sezon ”înghețat” a jucat în 17 meciuri și a înscris un gol, cu SCM Gloria Buzău (scor 3-3).

Mihai Hecsko, în duel pentru minge cu Ovidiu Herea, în meciul de la Timișoara dintre Ripensia și Metaloglobus, era unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului formației roș-galbene. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Din informațiile Liga2.ro, Caius Lungu a semnat deja cu CSM Reșița, urmând să fie din nou antrenat de Alexandru Pelici, căruia ia fost elev la Voința Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea și Ripensia. Jucătorul de bandă dreaptă de 31 de ani a fost utilizat în 21 de meciuri în acest sezon de Liga 2 și a înscris un gol, cu Metaloglobus (scor 3-0).

Caius Lungu a venit la Ripensia la dorința lui Alexandru Pelici, iar acum îl urmează pe antrenor și la CSM Reșița. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Cosmin Petruescu vrea să readucă jucători cu care a mai lucrat la Ripensia. Unul dintre ei e Cristian Ene

Astăzi este 30 iunie și multe înțelegeri ale jucătorilor ajung la final. Antrenorul Cosmin Petruescu nu a stat degeaba în perioada aceasta, cu toate că Ripensia nu a anunțat noi transferuri.

Noul antrenor al echipei timișorene a contactat jucători, inclusiv cu care a mai lucrat. Printre ei, din informațiile Liga2.ro, se află și atacantul Cristian Ene, cu care a lucrat la ASU Politehnica. Ene împlinește luna aceasta 23 de ani și e legitimat la liderul Seriei a 2-a din Liga 3, Unirea Slobozia.

Cristian Ene și Cosmin Petruescu, când cei doi apărau culorile echipei ASU Poli. Foto: ASU Politehnica Timișoara

Ene a fost format la academia lui Gheorghe Hagi. A mai fost legitimat la Viitorul și ”U” Cluj, ca împrumut, formă sub care a jucat și la ASU Politehnica, unde a fost legitimat în primăvara lui 2019. Nu a fost neapărat cea mai prolifică perioadă pentru atacant, care nu a arătat o formă grozavă în alb-violet. A avut 13 apariții, în zece a intrat ca titular și în cinci a fost schimbat, și a marcat un gol.

Anda DELIU 30 Jun. 2020, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă